Moja MUST HAVE nega za more

септембар 13, 2017 0 Comments

Nega kože na moru - biobaza jogurt posle sunčanja, eucerin sun oil control, biobaza pekmez za brzo tamnjenje, diva prirodna kozmetika herbasalve, hyaluron plus, feet rehab, sundance krema za sunčanje, schaebens maske za lice
ZNAM, sezona letovanja je već odavno prošla - ko je mislio da letuje je već odletovao svoje. Ja sam čekala skoro poslednji voz i prvi put sam išla na more u septembru - moram vam reći, najbolja odluka ikada! Prošle godine sam sa vama podelila šta sam sve nosila na more, a ove ću malo skratiti listu i pisaću vam samo o proizvodima koji su, po meni, neophodni za negu kože izloženu vrelom i jakom suncu. Slobodno podelite sa mnom u komentarima ako biste nešto dodali/oduzeli iz liste 😊

Nega kože na moru - biobaza jogurt posle sunčanja, eucerin sun oil control, diva prirodna kozmetika herbasalve, sundance krema za sunčanje
Prvi i najbitniji proizvod koji trebate da nosite sa sobom je krema za sunčenje sa SPF-om od minimum 30. Bez njega nemojte ni da razmišljate da otputujete! Moj izbor već 4 godine je SUNDANCE (dostupan samo u dm drogerijama). Omiljen mi je SUNDANCE Med Ultra Sensitive krema za sunčenje u spreju sa SPF 30. Ne ostavlja beli trag, sprej pumpica je veoma praktična i do sada me nije izdao. Nažalost, nema ga na slikama jer ga je moj dečko bacio pošto nije razumeo šta će mi prazna boca... eh kad bi samo znao 😆 #BloggerProblems

Ako su vam kreme za sunčanje preteške za lice, onda biste takođe trebali da ponesete neku namenjenu vašoj koži lica. Kremu koju iznova kupujem i koristim čitave godine je divna Eucerin Sun Oil Control gel krema sa SPF 30. Ultra lagana, ne oseća se na licu, ne masti ga i ne izaziva bubuljice 👌 Već sam dosta pisala o njoj pa vam predlažem da pročitate moju recenziju ako vas zanimaju sve pojedinosti.

Nakon sunčanja, pogotovo ako ste izgoreli ili vam se koža počela sušiti usled prekomernog izlaganja suncu, obavezno nanesite losion posle sunčanja ili neki prirodan melem za opekotine. Do ove godine nisam znala koliki im je značaj sve dok nisam isprobala Biobazin SOS jogurt za telo nakon sunčanja. Sadrži čak 98% sastojaka prirodnog porekla a neki od njih su ši puter, aloja, ekstrakt zelenog čaja, puter semena kakaa, maslinovo ulje i još svašta nešto. Predivno miriše, jako se brzo upija i ne ostavlja kožu masnom. Moja koža se preporodila zahvaljujući njemu. Od prirodnih melema najviše preporučujem Herbasalve koji pravi Diva prirodna kozmetika. Masan je dosta ali radi super posao.

Nega lica na moru - schaebens maske za lice, diva prirodna kozmetika hyaluron plus, feet rehab puter za noge i stopala
Negu lica sam svela na apsolutni minimum za vreme letovanja, jer kad se već ja odmaram, zašto mi ne bi i lice? 😉 Razmilite šta vam zaista treba i šta možete drugim proizvodima zameniti. Iako sam nosila noćnu kremu, na kraju sam shvatila da mi uopšte nije bila potrebna jer svu potrebnu negu sam dobila od hidratantne maske za lice koju sam svaki drugi dan nanosila. Schaebens Thalasso maska sa algama je odlična - hidrira, regeneriše kožu i daje svež izgled. Umesto pilinga sam koristila Schaebens Dead Sea blatnu masku koja usput pruža dubinsko čišćenje.

Ne zaboravite pružiti pažnju i predelu oko očiju. Sunce je nemilosrdni uzročnik bora pa svakako treba dodatno obratiti pažnju na taj vrlo osetljiv predeo. Prvi put isprobavam Hyaluron + okoloočnu kremu, takođe od Dive. Sadrži biljni hijaluron koji je znatno učinkovitiji od klasičnog, ružinu vodicu, ulje šipka, argana, pasjeg trna, koštica nara, žutog noćurka, makadamije itd. Malo je masnija pa mi više odgovara za noć, ali sve u svemu imam vrlo pozitivne utiske, videćemo kako će se pokazati na duže staze.

Ako se i vama znatno više suše ruke i stopala na moru, onda svakako ponesite vašu omiljenu kremu za ruke i noge, ili, ako se borite sa slobodnim mestom u koferu, razmislite o nekom univerzalcu kao što je Weleda Skin Food. Još jedna odlična preporuka, koju sam takođe tek nedavno otkrila je OPET Divin proizvod - Feet Rehab puter za stopala i pete (obećavam da nije sponzorisan post). Na slici je uzorak ovog putera koji sam dobila prilikom poslednje kupovine pa sam ga ponela sa sobom. Pre-pre-predivno miriše, ponekad više na citruse, ponekad na mentu. Za ruke je odličan jer ne ostavlja masan osećaj a kožu čini baršunastom. Za noge je takođe dobar.

Biobaza golden sun Zlatni pekmez za brzo tamnjenje i brončanu put
I jedan BONUS proizvod, pošto realno uopšte nije neophodan, ali ko voli bronzani ten i želi što brže da ga dobije onda svakako nek razmisli o jednom od mnogobrojnih pekmeza za brže tamnjenje. Dobila sam priliku da isprobam svoj prvi "pekmez" - Zlatni pekmez za brzo tamnjenje i bronzani ten od Biobaze. Kao jogurt posle sunčanja, i ovaj pekmez sadrži 98% sastojaka prirodnog porekla a neki od njih su maslinovo ulje, ulje nevena, suncokreta, kakao prah i mnogi drugi. Vrlo jestivo miriše. Pun je sitnih zlatnih šljokica koje predivno izgledaju na koži, pogotovo na plaži - osećala sam se kao prava sirena 😀 Uporno sam pokušavala da dobijem boju po grudima (taj deo najteže prima boju) i nakon jedne upotrebe sam primetila razliku. Jedina mana mu je što se vrlo teško ispira, čak i posle gela za tuširanje ostane film na koži i šljokice. Pre upotrebe obratite pažnju na upozorenje na pakovanju: nikako nanositi na svetlu i osetljivu kožu, već sačekati da dobijete bar malo boje.


Nadam se da vam je bio koristan post. Slobodno podelite sa mnom vaše mišljenje dole u komentarima :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra