ALVERDE Augenbrauengel maskara za obrve | Recenzija

децембар 02, 2017 4 Comments

ALVERDE Augenbrauengel maskara za obrve review, recenzija, utisci, blog
#OnoKad kupiš šminku mami pa je na kraju više koristiš od nje 😄 Trebalo joj je "nešto" za obrve a da nije skupo pa tako jednom, dok sam razgledala Alverde stalak, ugledam ovu maskaru. Tad je samo ova boja bila dostupna, ma reko biće dobro ovo njoj, meni svakako nijansa ne odgovara. Njoj je poslužila a ja postala radoznala... hm, kakva li je na obrvama? Da li ih jako boji? Da li drže oblik u toku dana? Saznajte u nastavku! 😉

O Alverde maskari za obrve

Ne može se mnogo saznati o ovoj maskari na nemačkom sajtu DM-a, sve što navode je da je ovo maskara za obrve koja nežno oblikuje i fiksira. Za moje potrebe dovoljno!

Dolazi u tri nijanse:
  • 01 Blond - svetla bež boja idealna za plavuše
  • 02 Braun - topla čokoladna boja (ko ima obrve ove boje??)
  • 03 Aschblond - pepeljasto plava
ALVERDE Augenbrauengel maskara za obrve review, recenzija, utisci, blog
Sastojci nažalost nisu izlistani na pakovanju ali se mogu naći na nemačkom sajtu DM-a. Sadrži jojobino ulje, vitamin E, suncokretovo ulje i glicerin koji će negovati obrve i sprečiti bilo kakvo eventualno isušivanje zbog prisustva alkohola. Ne sadrži veštačke konzervanse.

Ako vas zanima puna lista sastojaka, možete je pogledati na CosDNA.com.

Recenzija

Pakovanje je dosta jednostavno i standardno za maskare. Dolazi u staklenoj tubi od 6 ml i sastoji se od dve četke - jedna je za nanošenje maskare, a druga za rasčešljavanje i oblikovanje.

Četka za nanošenje maskare je dosta klasična i sasvim okej obavlja posao. Stoper je prilično dobar pa na njoj ostane idealna količina potrebna za prirodan izgled obrva.
ALVERDE Augenbrauengel maskara za obrve review, recenzija, utisci, blog
Druga četka je u stvari dvojna - na jednoj polovini se nalazi četka koja podseća na četkicu za zube 😄 Nikada baš nisam koristila četke ovog tipa jer nisam razumela njihovu ulogu, međutim, to se sada promenilo i postala mi je krucijalna za oblikovanje obrva pre nanošenja maskare. Druga polovina je poput malog češlja i ona služi za rasčešljavanje. Najviše je koristim kada trebam malo "podšišati" obrve tako što ih jednom rukom držim ovim češljem a drugom ih seckam makazicama.
ALVERDE Augenbrauengel maskara za obrve review, recenzija, utisci, blog
Imala sam mali problem da dođem do ove dve četke, nikako mi nije bilo jasno šta trebam da uradim pa sam na kraju slučajno slomila dršku 😁 Potrebno je samo povući poklopac u suprotnom smeru od maskare (a ja je uporno pokušavala odvrnuti). Ova češalj-četka je dosta korisna jer omogućava da se obrve rasčešljaju i oblikuju pre nanošenja maskare. Obično je teže sve to postići samo sa četkom za nanošenje maskare.

Najveću zamerku imam na izbor nijansi. Nikako mi ne ulaze u glavu čokoladste boje za obrve, da li iko ima prirodne obrve u toj boji?? Fali bar jedna tamno-smeđa jer ova ne može najbolje da odgovara tamnijim obrvama. Sreća u nesreći je ta što je maskara retka i ne preterano pigmentovana pa se na tamnim obrvama skoro uopšte ne primećuje dok bi se na svetlim sigurno videla.
ALVERDE Augenbrauengel maskara za obrve review, recenzija, utisci, blog
Tokom nanošenja lako se dešava da četkom slučajno zakačim kožu ispod obrva pa ih sa te strane vizuelno boji. Zbog toga razmišljam sledeći put da probam pepeljasto plavu jer mnogo više odgovara tonu mojih prirodnih obrva.
ALVERDE Augenbrauengel maskara za obrve review, recenzija, utisci, blog
Na nepopunjenim obrvama (gornja je pre a donja nakon nanošenja Alverde maskare za obrve)

Kao što se vidi na slikama, boja je ostala maltene nepromenjena a još manje je vidljiva na popunjenim obrvama:
ALVERDE Augenbrauengel maskara za obrve review, recenzija, utisci, blog
 Levo pre maskare, desno sa Alverde maskarom za obrve 

Tekstura joj je vlažna ali se osuši nakon par minuta. Ne stvara grudvice ni posle nekoliko meseci kada se počne sušiti. Bojala sam se da možda neće biti trajna i da će se na leto rastopiti, međutim, nikada nije, lepo drži oblik u toku dana bez obzira na uslove i mislim da je to najvažnije. Cena je takođe dobra tako da od mene imate sve preporuke 💚

Cena: 399 RSD / 3.95
Pogodno za vegane: Da
Gde kupiti:
🛒 isključivo dm drogerije

Koja je vaša omiljena maskara za obrve? :) 

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

4 comments

Write comments
Ana T
AUTHOR
2. децембар 2017. 13:34 delete

Ja uopšte ne primećujem da si popunjavala obrve što znači da ti baš odgovara! ;)
Nisam nikada probala maskaru za obrve, čak ni onu bezbojnu, samo za fiksiranje :)
Da sam videla samo swatch ove maskare, nikad ne bih pomislila da može da odgovara, a ovako je prijatno iznenađenje!

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
2. децембар 2017. 13:49 delete

Ma da, ni ja nisam pretpostavljala da će mi odgovarati ali me srećom radoznalost naterala da probam :D Pre sam koristila bezbojne od Miss Sporty ili Essence i bile su okej ali ova mi je ipak bolja.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
7. децембар 2017. 11:32 delete

Nikada nisam koristila maskaru za obrve. Post je mnogo dobar.

https://glamfashioncat.blogspot.rs/

Reply
avatar