BIODERMA Photoderm AKN Mat Fluid krema za lice sa SPF30 | Recenzija

август 22, 2018 2 Comments

Bioderma Photoderm AKN Mat fluid SPF 30 recenzija, utisci, misljenje, krema za suncanje, krema za lice
Zdravo, dobri ljudi!😊
U ovoj recenziji ću vam predstaviti moje utiske o Bioderma Photoderm AKN Mat fluidu za mešovitu i problematičnu kožu. Iako sam već pronašla moju holy grail kremu za zaštitu od sunca, odlučila sam da je posle nešto više od 2 godine vreme da se proba nešto novo. Kako i da li mi se svidela? Pročitajte u nastavku.

O Bioderma AKN Mat fluidu:

Bioderma Photoderm AKN Mat je matirajući fluid koji pruža visoku fotozaštitu (SPF 30) i sprečava pojavu nepravilnosti. Namenjen je mešovitoj (kombinovanoj), masnoj koži i koži sklonoj blažim nepravilnostima.

Šta Bioderma kaže o ovom fluidu:
  • Sprečava pojavu nepravilnosti zahvaljujući Fluidactiv® patentu.
  • Garantuje optimalnu  UVA/UVB zaštitu protiv štetnih dejstava sunca (opekotine, alergije i dr.)
  • Aktivira prirodne odbrambene mehanizme kože, štiti od rizika ćelijskog oštećenja i sprečava preuranjeno starenje kože zahvaljujući biološkom patentu Cellular Bioprotection®.
  • Dugotrajno matirajući efekat
  • Bezbojan nakon primene
  • Nemastan, ne ostavlja bele tragove
Fluidactiv® patent koji se nalazi u Photoderm AKN Mat biološki reguliše kvalitet sebuma, sprečava zapušavanje pora, kao i pojavu nepravilnosti.
Cellular Bioprotection® patent ima za funkciju zaštitu i stimulisanje odbrambenog sistema kože tokom izlaganja suncu. Biološka zaštita genoma kože, integriteta ćelija i tkiva.

Cena: 1553-2030 RSD (zavisno od apoteke)
Količina: 40 ml
Rok trajanja nakon otvaranja: 9 meseci
Testirano na životinjama: Da
Gde kupiti:
🛒 Apoteka Srbotrade
🛒 Lilly drogerije
🛒 Sve bolje snabdevene apoteke

Sastojci

Bioderma je odradila dobar posao u sastavljanju ove kreme jer zaista ne sadrži sastojke koji mogu da zapuše pore (tu je jedino PEG-100 Stearate koji je ocenjen sa 1 od 5 po pitanju mogućnosti zapušavanja pora ali pošto ima tako malu ocenu i jedini je u listi, odlučila sam da ga ignorišem).
Bioderma Photoderm AKN Mat fluid SPF 30 recenzija, utisci, sastojci, ingredients
Bioderma Phoderm AKN mat fluid sadrži isključivo hemijske UV filtere:
  • Octocrylene - UVB zaštita, takođe doprinosi većoj efikasnosti drugih spf sastojaka. Potencijalno dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji oštećuju DNK u koži što zapravo prouzrokuje stvaranje malignih melanoma.
  • Methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol - UVA i UVB zaštita. Potpuno bezbedan sastojak.
  • Butyl Methoxydibenzoylmethane - Potpuna UVA zaštita. Nije preterano foto-stabilan (gubi efikasnost na suncu) pa je tu Octocrylene da mu pomogne da duže traje. Potencijalno oponaša estrogen ali još nema konkretnih zaključaka.
Drugi značajni sastojci: Tocopheryl Acetate (varijacija vitamina E, antioksidans), Rhamnose (anti-inflamatorno i umirujuće dejstvo), Glycolic Acid (AHA kiselina koja vrši eksfolijaciju površinskog sloja kože), i ekstrakt lista Ginkgo Biloba (antioksidans, anti-inflamatoran).

Takođe moram navesti da sadrži parfeme i Phenoxyethanol pa imajte ih u vidu u slučaju da izbegavate ove sastojke.

Listu svih sastojaka ćete naći na CosDNA.com

Recenzija Bioderma AKN Mat fluida

Bioderma Photoderm AKN Mat fluid SPF 30 recenzija, utisci, pakovanje, količina, cena
Pakovanje:
Bioderma Photoderm AKN Mat fluid dolazi u kartonskoj kutiji na kojoj su navedene sve bitne informacije: opis, uputstvo, sastojci i rok trajanja.
Sam fluid se nalazi u plastičnoj tubi čiji se sadržaj dozira njenim pritiskanjem. Nisam ljubitelj ovakvog pakovanja jer se vrlo teško može iskoristiti sav proizvod, ali nije ni katastrofa. Čep nakon prvog otvaranja neće u potpunosti da se zatvori pa otvor na tubi uvek bude umazan kremom što vrlo brzo postaje ružno i nehigijenski.
Bioderma Photoderm AKN Mat fluid recenzija i utisci
Način primene:
Ovaj fluid, kao i većina krema za sunčanje, nanosi se na očišćenu i suvu kožu, 20-30 minuta pre izlaganja suncu kako bi se krema što bolje upila i najefikasnije štitila kožu.

Konzistencija, boja, i miris:
Photoderm AKN Mat je nešto između kreme i fluida. Dosta je tečan ali se na koži oseća kao krema. Bele je boje i ima primetan parfemisan miris koji nije neprijatan, ali je po meni suvišan.

Izgled na koži i efekti:
Kao što sam gore navela, krema je bele boje ali ne postaje skroz providna prilikom nanošenja već ostavlja blago bledu boju, slično kremama za sunčanje sa fizičkim UV filterima. To, hajde, nije toliko strašno jer nanošenjem pudera to bledilo nestaje. Strašnije je to što krema ostavlja masan film na koži bez obzira koliko dugo je ostavila da se upija pa samim tim tvrdnja da je Photoderm AKN Mat nemastan i bezbojan pada u vodu.
Bioderma Photoderm AKN Mat fluid recenzija i utisci, pre i posle, izgled na koži
Što se matiranja tiče, to takođe pada u vodu. Krema na licu uopšte nije mat nego sija, ali ne poput zdravog sjaja kože posle nekog super pilinga nego sija masno. I jeste masno. Masno i sjajno. Moja koža je kombinovana, zamasti se posle 3-4 sata i uopšte mi se ne sviđa da dan započnem već masna. Uporno sam je koristila jer sam odbijala da odustanem od nje, pokušala sam i sa manje kreme i rezultati su uvek bili isti.
Bioderma Photoderm AKN Mat fluid recenzija i utisci, iskustvo
Sjaj na koži koji ostavlja Bioderma Photoderm AKN Mat

Da bi ovakav spoj karakteristika radio ispod šminke, potrebno ga je pre pudera matirati nekim prahom za setovanje ili matiranje. Ovo važi i za tečne i "suve" (praškaste) pudere, ali mana toga je što vrlo lako lice izgleda "tortasto" (cakey).

Čak iako je Bioderma Photoderm AKN Mat fluid masan, prilikom nošenja se ne oseća preterano na licu što je uvek dobro.

Takođe sam primetila da se jako brzo troši. Nakon dva meseca ostala sam sa trećinom tube.

Iritacije mi nije izazivao (koža mi naginje ka osetljivoj) a ni bubuljice pa nema bojazni kakav god tip kože imate.

Zaključak

Bioderma Photoderm AKN Mat pruža odličnu zaštitu od UVA i UVB zračenja, međutim, ne stoji lepo na koži. Ako tražite kremu za lice sa visokim SPF-om za plažu/bazen/sunčanje i nije vam preterano bitno da li ostavlja lice masno i sjajno, onda vam definitivno preporučujem ovaj fluid, ali ako poput mene tražite nešto za svaki dan što će lepo da leži ispod šminke, onda vam svakako savetujem da ga preskočite i da probate meni omiljenu Eucerin Sun Oil Control gel kremu koja se ni najmanje ne oseća na licu.

Ocena: 3/5 ★★★☆☆

Koja je vaša omiljena krema sa SPF zaštitom?
Preporučite mi neku dobru nemasnu kremu! :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

2 comments

Write comments
15. септембар 2018. 18:25 delete

Divan post, posebno fotografije <3 ranije sam koristila ovaj fluid i bila sam baš zadovoljna :)

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
16. септембар 2018. 21:07 delete

Hvala, drago mi je da ti se dopadaju! :)
Hm, i nije ti bio masan? Baš mi je teško palo što mi nije odgovarao, nije ni tako jeftin ali bar pruža odličnu zaštitu... Super je što bar nekima odgovara :)

Reply
avatar