EUCERIN UltraSensitive Fluid za veoma osetljivu kožu | Recenzija

април 11, 2020 0 Comments

Eucerin UltraSensitive fluid za veoma osetljivu kožu - recenzija, utisci, iskustvo, blog, sastav
Vratih se posle duuuuže pauze! 😊 (ne zamerite mi, prošla godina mi je bila burna po svakom pitanju i trebala mi je pauza). Danas delim sa vama utiske kreme za lice namenjenoj osetljivoj koži. Kao i uvek, predstaviću preparat uzduž i popreko, objasniti šta koji sastojak radi i naravno podeliti moje iskreno iskustvo sa njim.

O Eucerin UltraSensitive fluidu

Eucerin krema za osetljivu kožu - Eucerin UltraSensitive fluid za normalnu i mešovitu kožu, recenzija, utisci, cena, blog
Eucerin UltraSensitive fluid namenjen je kao dnevna i noćna nega za normalnu i mešovitu kožu koja je preosetljiva. Formulisan je sa inovativnom kombinacijom sastojaka koja je posebno razvijena za preosetljivu kožu i ona deluje direktno na uzrok pojačane reaktivnosti, reguliše stepen osetljivosti kože, delujući direktno na uzrok.

Eucerin UltraSensitive Fluid za normalnu i mešovitu kožu trenutno umiruje, dugotrajno štiti i neguje kožu. Preporučena je od strane Nemačkog udruženja za osobe sa alergijama na koži.

Rezultat: trenutno i dugotrajno vraća prijatan osećaj na koži, umiruje iritacije, optimalno hidrira, brzo se upija.

Tip kože: normalna i mešovita (postoji verzija i za suvu kožu)
Količina: 50 ml
Rok trajanja nakon otvaranja: 6 meseci
Cena: između 1500 i 2000 RSD (zavisno od apoteke)
Gde kupiti:
🛒 Apoteka Srbotrade
🛒 Lilly drogerije
🛒 Ostale bolje snabdevene apoteke

Sastojci

Eucerin UltraSensitive krema bez parabena, konzervansa, parfema, alkohola i emulgatora. Recenzija i utisci.
Kao što piše na pakovanju, Eucerin UltraSensitive fluid ne sadrži konzervanse, parabene, parafin, parfeme, alkohol, boje i emulgatore. Nekada sam bila jako protiv konzervanasa (parabena) i parafina, verovatno kao i većina nas, dok nisam bolje istražila ova jedinjenja.

Konzervansi (parabeni su jedni od njih) su jako dobra stvar i poželjno ih je imati (kreme i serumi, zapravo bilo koje vlažno okruženje, su odlični za razmnožavanje svakakvih bakterija), ali postoje osobe koje su preosetljive i ima smisla zašto su izostavljeni.

Takođe, parafini ili mineralna ulja su jako moćna stvar, totalno bezopasni i apsolutno ne iritiraju kožu, pružaju odličan zaštitni sloj koji štiti kožu od isušivanja (setite se Vazelina, on je parafin). Jeste, parafini su derivati nafte, ali su toliko prečišćeni i prerađeni da su apsolutno bezbedni za spoljnu i unutrašnju upotrebu. E sad, ako su tako sjajni zašto nisu u ovoj kremi? Možda zato što su neopravdano ozloglašeni pa postoji strah kod ljudi, a možda zato što su ipak za većinu nas preteški (masni) i nisu kozmetički elegantni. A možda i nešto sasvim treće!

E sad, nadam se da ne moram da objašnjavam zašto su alkoholi i parfemi loši 😀 Boje apsolutno nikakvu funkcionalnu svrhu nemaju, sem da preparat izgleda zanimljivo. Što se emulgatora tiče, njihova je svrha da se svi sastojci lepo sjedine i ne razdvajaju stojanjem (npr voda i ulje) ali neki emulgatori isušuju kožu što uzrokuje oštećenje zaštitne kožne barijere... i to nikako ne treba osetljivoj koži.

Okej, prešli smo šta NE sadrži Eucerin UltraSensitive fluid... a šta onda sadrži?? 😀
Sastojci Eucerin Ultra Sensitive fluid za normalnu i mešovitu kožu. Krema za osetljivu kožu. Lista sastojaka, utisci, recenzija, blog
  • Squalane se prirodno nalazi u koži, hidrira, omekšava, obnavlja
  • Glycerin hidrira, vlaži, obnavlja
  • Pentylene Glycol vlaži kožu, ima antimikrobna svojstva (prirodni konzervans) 
  • Methylpropanediol je po svrsi sličan Pentylene Glycol-u
  • Tapioca Starch ima ulogu emulgatora.
  • Arginine HCL je aminokiselina, ima antioksidativne osobine, vlaži kožu, povećava proizvodnju kolagena.
  • Cetearyl Alcohol spada u masne alkohole (ne ponaša se kao etanol), ima ulogu emulgatora, čini proizvod gušćim
  • 4-t-Butylcyclohexanol je emolijent, smiruje kožu, smanjuje peckanje i crvenilo
  • Ammonium Acryloyldimethyltaurate čini proizvod gušćim
  • Sodium Carbomer je stabilizator
  • Caprylyl Glycol vlaži kožu, stabilizator je, ima antimikrobna svojstva (prirodni konzervans) 
✅ Potpuno minimalni sastojci, bez ikakvih ludorija, baš kako volim.
📜 Ako vas zanima bezbednost sastojaka, bacite pogled na CosDNA.com.

Recenzija

Pakovanje i ambalaža:
Eucerin UltraSensitive fluid za osetljivu kožu, normalnu kožu, mešovitu kožu. Opis, karakteristike, utisci, recenzija
Kao i većina medicinskih krema, Eucerin UltraSensitive fluid dolazi u kartonskoj kutiji dok sama krema dolazi u plastičnoj ambalaži sa pumpicom:
Krema za normalnu i mešovitu kožu koja je veoma osetljiva. Eucerin UltraSensitive fluid smiruje crvenilo, nadraženu kožu i iritacije. Recenzija i utisci.
Ova krema ima inovativno funkcionisanje pumpice. Naime, pošto krema ne sadrži konzervanse, a da se ne bi pokvarila, pumpica se sastoji od ventila koji imaju filtere za sterilizaciju a dozer ima zaptiven zatvarač na vrhu. Na taj način se sprečava ulazak nečistoća i oksidacija same kreme 👍 Takođe, dno se diže svakim pritiskom (isto kao kod Eucerin Sun Oil Control SPF kreme) što omogućava da se svaki mililitar kreme potroši, kao i precizno doziranje. Međutim, sav taj mehanizam otežava izlazak kreme pa se mora jače stisnuti pumpica nego što sam navikla.

Konzistencija, boja, miris:
Eucerin Ultra Sensitive fluid gde kupiti, cena, utisci, recenzija, blog, sastav, preporuka
Iako u nazivu stoji fluid, više bih je okarakterisala kao kremu jer po konzistenciji nije uopšte tečna kao većina fluida. Bele je boje, bez ikakvog mirisa (što je i za očekivati).

Moji utisci:
Koža mi je dosta reaktivna. Pre godinu dana sam postala alergična na Salicilnu kiselinu i od tada s vremena na vreme zna da se iziritira sama od sebe. Zbog toga mi je trebala neutralna krema, bez ikakvih iritanasa koja će mi negovati i obnoviti kožu, a da potom nije masna i da je mogu koristiti ispod šminke... E pa, Eucerin UltraSensitive fluid je baš takav! 😊

💧 Krema je jako lagana, brzo se upija i ne ostavlja nikakav film na licu. Koža mi je instant hidrirana i meka. Koža na licu ne samo da mi je osetljiva nego i mešovita, masti se i sklona je bubuljicama. Eucerin UltraSensitive fluid mi nije uopšte mastio lice (niti izgleda masno na licu) a ni dodatne bubuljice nije izazvao.

💢 Nanešena na osetljivo i nadraženo lice uopšte ne pecka nego stvarno smiruje.

💓 Kako najviše volim da koristim ovu kremu...
  • Pošto Eucerin UltraSensitive fluid ima vrlo jednostavan sastav, odličan je da se u njega umeša neki serum ili ulje jer nema bojazni da se sastojci neće slagati. Moja omiljena kombinacija je sa 2 kapi The Ordinary Resveratrol + Ferulic Acid, koji je inače dosta težak, ali u kombinaciji sa ovom kremom se odmah upije i ne ostavlja nikakav film na licu.
  • Ako mi je potrebno da krema bude još laganija, samo ušpricam ili nakapam tonik u nju, sjedinim i nanesem dlanovima! 😊 Ovaj trik možete primeniti i sa drugim kremama.

💔 Nažalost, ima stvari koje mi se nisu toliko svidele kod ove kreme...
  • Ako žurim i ne sačekam dovoljno da se krema upije, šta god nanesem preko nje (puder, neku jaču kremu, SPF, ulje...) počne da se mrvi. Zbog toga savetujem da sačekate par minuta da se potpuno upije i nema problema.
  • Probala sam ovu kremu koristiti i na okoloočnom području jer ima bezbedne i jednostavne sastojke, ali često mi je ostavljala osećaj suvoće i nije mi bila dovoljna 😞 ali probajte, možda vama bude odgovarala.
Suma sumarum:
Eucerin UltraSensitive fluid za normalnu i mešovitu kožu je po meni vrlo kvalitetna krema i neće niko pogrešiti ako je proba, imali osetljivu kožu ili ne. Po meni je uvek bolje koristiti "pročišćene" preparate za negu jer sa njima nema bojazni da će jednom iziritari kožu poput komercijalnih naparfemisanih i obojenih krema u šarenim pakovanjima koji se hvale nekim fensi sastojkom na dnu liste 😁 Ovoj kremi ću se sigurno vraćati mada verovatno ću prvo sačekati neki popust ili akciju jer je ipak, za mene, na malo skupljoj strani.

Ocena: 5/5 ★★★★★

Kako vam se čini krema? Koja krema vam je omiljena? Pišite mi!😊

Do sledeće recenzije,
Aleksandra