NEOGEN jastučići za piling lica, zeleni čaj • Recenzija

август 25, 2020 0 Comments

Neogen Bio Peel Gauze Peeling Green Tea - jastučići za piling lica sa zelenim čajem Recenzija
Neogen piling jastučići su bili među prvima u mojoj wishlisti kada sam otkrila korejsku kozmetiku (ima dobrih 5 godina) ali nikako se nisam naterala da ih kupim - jednom su mi bili preskupi, drugi put razmišljam "ma šta će mi to", pa sam jedno vreme koristila isključivo hemijske pilinge i zaklela se da više nikad neću kročiti nazad u vode mehaničkih pilinga, a skoro uvek je bilo nešto hitnije što sam htela da probam i eto... prošlo 5 godina, nekim čudom su se stvorili na našem tržištu, pao je i prvi popust i BUM, napokon su moji! 💓 Da li je bilo vredno čekanja? Saznajte u nastavku.

 

O Neogen jastučićima za piling

Utisci Neogen jastučići za piling lica zeleni čaj, recenzija, iskustvo

Neogen jastučići za piling sa zelenim čajem su namenjeni masnoj i kombinovanoj koži sklonoj aknama. Radi se o mešavini mehaničkog i hemijskog pilinga. Jastučići za piling imaju dva lica - strana sa gazom od 100% čistog pamuka, namenjena je za mehanički piling dok druga strana, koja je mekana i blago reljefna, služi da natopi lice serumom bogatim zelenim čajem, glikolnom i mlečnom kiselinom (hemijski piling), ekstraktima čajevca, gotu kole (ili tigrove biljke), kameleon biljke, ekstraktima iz lista aloje, i crnog pelina. Zeleni čaj je moćan antioksidans i umiruje iritiranu kožu što ga čini moćnim saveznikom kože u borbi protiv akni i mitesera.

 

Količina: 30 jastučića
Vrste: zeleni čaj, ekstrakt limuna, fermentisano vino
Rok trajanja nakon otvaranja: 6 meseci
Cena: oko 2900 RSD (bude često na popustu)
Gde kupiti:
🛒 dm drogerije
🛒 BeautyStore.rs


Sastojci

Neogen piling jastučići sastav, sastojci, lista sastojaka, recenzija, blog

Kao što sam već navela, a i što se može zaključiti, ovi Neogen jastučići za piling obogaćeni su ekstraktom zelenog čaja i AHA kiselinama (vinska, glikolna i mlečna kiselina). Pored njih sadrži još i glicerin, aloju, mnoštvo egzotičnih biljnih ekstrakata (Centella Asiatica Extract, Artemisia Vulgaris Extract, Houttuynia Cordata Extract itd.) ali nažalost sadrži parfeme i alkohol.

Zeleni čaj
je antioksidans, reguliše lučenje sebuma i umiruje kožu.
AHA kiseline
su odlične za nežno uklanjanje odumrlog površinskog sloja kože, hidriraju i uklanjaju flekice.

Inače, korejska verzija je preformulisana i više ne sadrži parfeme. Nadam se da će ta verzija uskoro doći i do nas 🙏

📃 Punu listu sastojaka
možete pogledati na cosdna.com i skincarisma.com

 

Recenzija

Neogen piling jastučići dolaze u providnoj plastičnoj ambalaži sa poklopcem. Celo pakovanje je pri kupovini obavijeno celofanom što osigurava da niko pre nas nije otvarao proizvod. Opis proizvoda i sve bitne informacije na srpskom jeziku su nažalost samo na tom celofanu, inače je na samoj ambalaži maltene sve na korejskom.
Neogen korejska kozmetika jastučići za piling lica zeleni čaj, recenzija i utisci
Jastučići su otprilike do pola uronjeni u serumu, što me dovelo do zaključka da su oni na vrhu suvlji ali to nije slučaj, čak su prilično natopljeni (uvek se može promućkati u slučaju bilo kakve sumnje). Imaju neki veštački parfemisan miris što ja ne volim, ali nije strašno.

Na jastučićima se nalazi mesto gde se prsti mogu uvući.
Neogen piling jastučići sa dva lica - sa gazom i reljefom, kombinacija hemijskog i mehaničkog pilinga, zeleni čaj
Kako koristim Neogen jastučiće za piling lica
Koristim ih dva puta nedeljno. Prvo operem lice i ponekad nanesem pH neutralan tonik. Kada mi se lice osuši od tonika, prvo nežno pređem preko celog lica sa stranom od gaze, zadržavajući se na mestima koja su mi problematična (čelo, nos, brada...). Jačina pilinga se može kontrolisati pritiskom - što jače pritiskamo, to je piling intenzivniji. Zatim prelazim na vrat i dekolte. Nakon toga prelazim još jednom sa reljefnom stranom kako bih pokupila eventualne ostatke i kožu još više natopila serumom.
Ovako izgleda jastućić nakon upotrebe:
Neogen zeleni čaj piling za lice pre i posle, jastučići za piling lica sa zelenim čajem recenzija
Šta su te crni niti, volela bih da znam 😅 mitiseri sigurno nisu, eventualno mogu biti neki ostaci od peškira, ili prašina? Ko zna!
 
Ako je posle svega toga jastučić i dalje vlažan, iskoristim ga za piling ruku ili nogu. I da, toliko je natopljen da je jedan jastučić dovoljan za sve to! 😀

U uputstvu piše da se lice treba isprati nakon pilinga, ali ja prvo sačekam otprilike pola sata (ili koliko mi obaveze dozvole) da bih dala vremena glikolnoj kiselini da odradi svoj posao što je duže moguće, a i da koža upije što više seruma. Nakon umivanja koža je jako glatka i meka, suvih ljuspica više nema, ali nažalost efekti nisu dugotrajni - već posle jednog dana se osećaj glatkoće gubi. Neki su se žalili da im ovi jastučići isušuju kožu ali ja uopšte nisam imala to iskustvo.

Što se tiče nekih dugoročnih efekata na mitisere i bubuljice, iskreno, nisam ih primetila. Verujem da bi neko sa mnogo problematičnijom kožom osetio benefite.

Rezime:
✅ Odličan spoj mehaničkog i hemijskog pilinga
✅ Intenzitet pilinga mogu da prilagodim potrebama i stanju svoje kože.
✅ Može se koristiti na celom telu.
❌ Sadrži nepotrebne parfeme koji mogu da nadraže kožu
❌ Kratkotrajni efekti
❌ Potrebno je umivanje nakon upotrebe (nervira me što moram da isperem sve one lepe sastojke što sadrži)
❌ Malo jača cena

Koji piling vi koristite? :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra