Julski PurityBox

јул 26, 2015 0 Comments

Pozdrav devojke, momci... ljudi! :)
Jul se bliži kraju pa znam da kasnim sa postom ali sam ipak odlučila da podelim svoje mišljenje o proizvodima kako bih možda jednom pomogla nekom u kupovini.


Ne znam koliko ste upoznati sa ovim tipom prodaje kozmetike pa ću vam ukratko opisati. Radi se o personalizovanom paketu (prirodne) kozmetike koji stiže svakog meseca na vašu kućnu adresu. U paketu možete očekivati razne uzorke - za negu lica, tela, šminku, i ponekad vas može dočekati i neko iznenađenje. Postoje četiri vrste članarine:
  • na 1 mesec (1.400 din),
  • na 3 meseca (4.100 din),
  • na 6 meseci (7.400 din),
  • na 12 meseci (14.400 din)
Naravno, što dužu članarinu izaberete, to ona postaje isplativija. Ali ne radi se samo o tome, u svakoj kutiji možete očekivati proizvod pune veličine, i veruj te mi, kada sve saberete, i te kako se isplati! Ono što mi se takođe jako sviđa je činjenica da uvek možete znati šta ćete dobiti narednog meseca! Tako uvek možete istražiti proizvode pre nego što naručite paket. Nema ništa goreg nego uzalud potrošeni novci.
Još jedna zanimljiva činjenica u vezi PurityBox-a - imaju pakete i za... wait for it... njega! O da, i muškarcima treba nega ;)
Da ne dužim o svim divnim stvarima vezani za PB, pogledajte njihov zvanični sajt.

E sad, o julskoj kutiji...


1. Nikel Hidratantna krema SPF 30 / tester br.1 - 15 ml,
2. Biomedis Uljni losion za sunčanje / tester br. 2 - 30 ml,
3. Nikel Odstranjivač šminke oko očiju s ružom, 100 ml,
4. Ceger Škrabac & PurityBox
+ poklon tester Nikel blagi piling s maslinom, 15 ml
*Kao alternativa originalnom proizvodu, Nikel Odstranjivaču, može se odabrati Nikel Serum protiv proširenih pora 30 ml

Pa zar to nije divno? I taman za more.

Možda se čini da je 1.400 din puno za sve ove uzorke ali hajmo kalkulator u ruke.
Kao prvo - pošto već imam odstranjivač šnimke za oči a i iskreno ne šminkam se toliko leti, izabrala sam Nikel Serum protiv proširenih pora (ceo proizvod!). Sam taj serum košta 2.570 din! Znači već sa tim jednim proizvodom se kutija i te kako isplatila.
Dalje - Nikel hidratantna krema sa SPF-om: 50 ml = 2.060 din, što znači da taj uzorak od 15 ml = 618 din. Nikel blagi piling, 50 ml = 1.200 din, 15 ml = 360 din. Biomedis uljni losion 200 ml = 3.040 din, 30 ml = 456 din. Ceger? Ko zna :) Uglavnom računica je jasna.

Nikel serum protiv proširenih pora

Delovao mi je kao najzanimljiviji proizvod od svih iz razloga što je namenjen mešovitoj koži sa proširenim porama i aknama. Sve imam! Ali evo šta proizvođač ima da kaže:

100% BIO, s novim aktivnim sastojkom prirodnog porekla - lekovitom smolom koju proizvodi stablo Pistacia lentiscus (Mastic). Vidno utiče na kvalitet kože poboljšavajući njenu teksturu i smanjujući nesavršenosti. TIPOVI I PROBLEMI KOŽE: akne, mešovita koža, nečista koža, proširene pore. REZULTAT: Redukovane pore. Glatka koža bez masnog sjaja.
Sastojci: aloja, cvetne biljne vodice, hamamelis, lavanda, lecitin, Pistacia lentiscus, ruža

Vrlo zadivljujuće, ako pitate mene. Takođe, pored svih gore navedenih tegoba, bolujem i od osetljive kože, pa su mi sastojci izuzetno bitni.

Belkasto-mutne je boje i izuzetno vodnjikav. Za celo lice mi treba oko 4 kapi. Nanosim ga tako što stavim jednu kap na prst i utrljam na željeni deo - čelo, nos i predeo oko njega, brada i obrazi (jedna kap po predelu). Tokom nanošenja je pomalo lepljiv ali se brzo upije i ostavlja kožu glatkom.
Da li redukuje pore? Paaa... ne baš. Ne primećujem znatnu razliku, mada mi to nije toliki problem jer ih nemam puno.
Da li smanjuje lučenje sebuma? Ne drastično. Prosijam nakon 4-5 sati, što je onako ok. Možda nakon dužeg korišćenja daje znatnije rezultate.
Akne / bubuljice? Needs more testing. Bile su mi se pojavile možda dve manje bubuljice 2-3 dana nakon prvog nanošenja ali nisam sigurna jel to zbog seruma ili se mojoj koži tako ćefnulo. Nikog ništa ne pitaju samo banu. Eh, ko li ih izmisli! Takođe, ovu stavku mi je teško potvrditi jer uveče koristim Eucerin DermoPurifyer aktivni koncentrat sa noćnom kremom iz iste linije, pa je sad pitanje koji je proizvod taj koji deluje* :)
*edit (18.08.2015) - nisam primetila da mi iskaču bubuljice od kako sam ga svrstala u svakodnevnu negu. Pojavi se tu i tamo po koja ali svakako mi iskaču htela ja ili ne tako da ovo ne otkrivljujem na serum :)
Glatka koža? O da! Ovo je prvi veliki plus koji dobija od mene. Koža je zaista mekša i nežnija nakon nanošenja. Takođe fino hidrira.

Rezime: Smatram da je ovo solidan serum ali da bih vam mogla izneti konkretnije činjenice, morala bih ga bar još punih mesec dana koristiti. Imam ga već nešto više od dve nedelje ali sam morala prestati sa njegovom upotrebom jer sam ubrzo krenula na more. Iz tog razloga nameravam da ažuriram ovaj odeljak čim budem sigurna u svoje dojmove. Serum je zaista preskup i sama ga nikad ne bih kupila, ali zahvaljujući PB sam dobila privilegiju da uživam u nešto luksuznijem proizvodu.

Nikel hidratantna krema - visoka zaštita SPF 30 UVA/UVB


Volim kremice, pogotovo one na bazi prirodnih sastojaka, ali nažalost ovu neću upotrebljavati. Kao prvo, već sam našla HG kremu za lice sa SPF-om koja usput i matira (Eucerin Sun gel-cream oil control spf 30, uskoro recenzija!), dok od ove zasijam posle sat vremena. Drugi, možda bitniji razlog je lista sastojaka koju možete pogledati ovde. Benzophenone-3 koji ovde ima ulogu da štiti od sunčevih zraka, zapravo podstiče stvaranje slobodnih radikala i na kraju uzrokuje malenome. Neke studije su došle do zaključka da je sličan estrogenu i da zbog toga može da izazove rak dojke. Iako ništa nije od ovoga potvrđeno, postoji šansa da je tako i to je meni dovoljan razlog da izbegavam proizvode sa ovim sastojkom. Theobroma Cacao Butter i Cocos Nucifera Oil su označeni kao veoma komadogeni a to mi ne treba, dosta mi je i ovo što imam, hvala lepo. Coumarin može da prouzrokuje oštećenje jetre i izazove alergije. Za decu uopšte nije preporučljivo koristiti proizvode sa ovim sastojkom. Sastojci nisu TOLIKO strašni ali pošto imam osetljivu i reaktivnu kožu, izbegavam i najmanju šansu da je nešto poremeti.

Proizvođač kaže:

Hidratantna krema s kakao maslacem, uljem masline, alojom, medom i vitaminima A i E, pruža visoku  UV zaštitu. Štiti od štetnih dejstava sunčevih zraka i oštećenja koja uzrokuju.
Tipovi i problemi kože: hiperpigmentacija, pege
Što se same kreme tiče, bledo-bledo zelene je boje i mirisom podseća na Nivea kreme samo što ova ima nešto slađi ton. Jako je razmaziva pa je potrebna zaista mala količina za celo lice. Brzo se upije i odmah se primeti da je lice glatko i hidrirano.
Zbog gore navedenih razloga ću je upotrebljavati za ruke ili noge, za to će biti odlična. Za devojke sa normalnom-suvom kožom bi bila skroz dobra, dok meni masnoj ne odgovara.

Biomedis uljni losion za sunčanje


Šta proizvođač kaže:

100% PRIRODNI ULJNI LOSION ZA SUNČANJE
Uljni losion za sunčanje sadrži isključivo prirodne biljne sastojke. Bazira se na maslinovom i šargarepinom ulju te kakao maslacu. Ne sadrži sintetičke zaštitne faktore već posebno odabrane biljne supstance koje stvaraju prirodni filter (SPF 30), koji štiti kožu od štetnog delovanja UVA i UVB zraka. Koža time postupno i ujednačeno dobija lep bronzani ten.
Sastojke možete pogledati ovde.
Sadrži ista dva komadogena sastojka kao i Nikel hidratantna krema - Theobroma Cacao Butter i Cocos Nucifera Oil.Kao što i ima smisla, ovaj losion je dosta masan, lako se razmazuje ali se ne upija tako brzo. Miris mu je pomalo meh, nije ni dobar ni loš. Svetlo žute je boje, kada se razmaže postaje bezbojan. Nisam primetila da ostavlja tragove na odeći. Koristila sam ga nekoliko puta na moru pa mogu da potvrdim da nije vodootporan, dosta brzo se spere u vodi. Više sam ga koristila tokom sunčanja. Neki delovi tela su ga skoro upili posle sat-dva, ali lice nikako. Takođe sam mu našla upotrebu kod žuljeva na kolenima, dosta ih je lepo sanirao do jutra. Primetila sam da blago hidrira.

Sve u svemu, ovaj losion nije loš, ali nikako ga ne bih koristila pre klasične kreme za sunčanje samo iz razloga što se odmah spere u vodi. Tokom izležavanja na suncu super služi, ali to je to. Za suvokožce može da posluži i kao tretman posle sunčanja ali nekome sa normalnom ili masnom je previše masan da bi se samo iz tog razloga koristio.

Nikel blagi piling sa maslinom


Blagi piling s maslinom je nežan piling s mikročesticama koštica masline, pogodan i za najosetljiviju kožu. Odstranjuje mrtve ćelije i podstiče obnovu kože.  
Tipovi i problemi kože: grubi laktovi, hiperpigmentacija, perutanje kože, pege, seboreja, proširene pore, mešovita koža, normalna koža, nečista koža, akne.
Rezultat: Temeljno očišćena, sveža, baršunasto meka i blistava koža. Sužene pore.
Sastojci su mu super - klik ovde za punu listu.

Iako na njihovom zvaničnom sajtu  piše da nije za svakodnevnu upotrebu, smatram da je i te kako pogodan za to! Bež je boje i poseduje jako jako sitne piling čestice koje se skoro i ne vide golim okom. A o mirisu da ne pričam... ma isti kao Deltin Lollipop sladoled! Tako voćkast, tako sladak... U nekoliko navrata sam bila u iskušenju da ga probam :))
Jedna od mana mu je što je potrebna veća količina kako bi se osetilo da radi. Čestice su dosta sitne a ta krema u kojoj se nalaze magično nestane nakon utrljavanja u lice pa nemam osećaj da sam nešto nanela. Inače piling sasvim lepo uradi posao, koža je glatka i meka i definitivno sužava pore. Samo imam osećaj da ponekad mi ostavi kožu zategnutom pa moram preko naneti neku kremu ili tonik, ali to svakako radim pa nije neka prevelika mana. Pravo je uživanje koristiti ovaj piling, baš zbog tog magičnog mirisa. Možda bih ga i kupila da nije toliko skup i da se ne troši toliko brzo. To su mu jedine mane.

Škrabac i PurityBox ceger


PurityBox zna često da iznenadi svoje kupce raznim poklonima a ovaj put je to ceger veoma kreativnog dizajna. Odlično će poslužiti u kupovini :)

Pa, dragi moji, to je to od julskog PurityBox-a a ujedno i od mog prvog posta na ovom blogu. Nadam se da vam je ovaj post bio koristan i zanimljiv i da ste naučili nešto novo :)
Sve u svemu, PB je ostavio pozitivan utisak na mene i aktivno ću da pratim naredne kutije. Nažalost Nikel i ostali brendovi iz njihovog asortimana nisu dostupni u mojoj okolini pa je ovo jedini način da se upoznam sa njima. Školjkice u kutiji su odličan dodatak :D

I jedno pitanje za vas,

Da li više preferirate prirodnu kozmetiku ili vam je svejedno? I zašto?

Do sledeće recenzije,
Aleksandra