Aura Correct Me tečni korektor | Recenzija

март 28, 2016 2 Comments

Aura Correct Me Concelaer korektor 302 Pastel Beige recenzija

Dobro došli na moj prvi post o dekorativnoj kozmetici :D Neće biti jedini, jer još imam par u planu, ali danas vam pišem o mom omiljenom korektoru - Aura Correct Me concealer.
Aura Correct Me Concelaer korektor 302 Pastel Beige recenzija

Dolazi u staklenoj ambalaži od 7 ml sa sunđerastim aplikatorom i treba se iskoristiti u roku od 12 meseci nakon otvaranja. Može se nabaviti u šest nijansi a moja je 302 Pastel Beige. Dosta sam bleda, pogotovo zimi, a prvu nijansu koju sam uzela je bila 306 Natural koja je inače među najtamnijim i nije mi puno odudarala. Najbolje je da isprobate par nijansi u radnji između vilice i vrata, izađete napolje (na prirodno svetlo) i procenite same koja nijansa vam najbolje odgovara, jer ona svetla unutra mogu samo da zavaraju (lično iskustvo).

Šta Aura kaže o svom korektoru:
Tečni korektor bogate, kremaste formulacije omogućava optimalno prekrivanje nepravilnosti kože pri čemu je veoma pogodan za područje podočnjaka. Lako se nanosi pružajući veoma prirodan izgled. Izdvaja se pre svega zbog svoje postojanosti i činjenice da se ne sakljupa u finim linijama pa sett-ovanje puderom u prahu ili kamenim puderom nije neophodno.
Aura Correct Me Concelaer korektor 302 Pastel Beige recenzija
Apsolutno se slažem sa svime što je Aura napisala. Nije previše redak ni gust, taman da se lako može razmazati po željenom području. Na prvu loptu može delovati da ima jako prekrivanje, ali posle pola minuta-minut, kada se korektor slegne, videćete da nije tako. Pruža srednje prekrivanje ali se da nadograditi ako se sačeka da se prvi sloj osuši.
Ne uvlači se u borice, ali naglašava suve delove (da li uopšte postoji magičan proizvod koji to ne radi??).
Kada se slegne, apsolutno se ne oseća pod prstima.
Blaže do srednje crvenilo u potpunosti prekriva, ali za jače neće biti dovoljan.
Imam jako osetljivu kožu oko nozdrva, od samog pilinga mi se zna upaliti i nabubuljičati i sa puderima nije bila tolerantna pa sam se bojala kako će reagovati na ovaj korektor. Na moje ogromno iznenađenje, bubuljice nije izazvao i sad ga bez bojazni nanosim oko nosa :)
Trajnost mu je odlična na normalnim-suvim delovima, dok na masnijim prosija i delimično se skine.

Sastojke možete pogledati ovde.
Cena 429 din. Ocena 4/5

Korektor u akciji (pre i posle)

Kliknite na slike za detaljniji prikaz.
Aura Correct Me Concelaer korektor 302 Pastel Beige recenzija swatch
Aura Correct Me Concelaer korektor 302 Pastel Beige recenzija
Aura Correct Me Concelaer korektor 302 Pastel Beige recenzija
Aura Correct Me Concelaer korektor 302 Pastel Beige recenzija

Koji je vaš omiljeni korektor? Želim da čujem vaše preporuke! :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

Kanta #3 - Alverde, Balea, Eucerin, Esi, L'oreal, Nikel, Sebamed

март 21, 2016 1 Comments



Prilično sam se (pozitivno) iznenadila koliko sam malo proizvoda potrošila u proteklih par meseci. U ovoj kanti su se našla 8 proizvoda i sa svakim sam zadovoljna! Čitajte dalje za detalje :)

I was pretty surprised how many (little) products I used up in the past couple of months. I emptied 8 products and I'm very pleased with them all! Read on for more details :)

1. Alverde Pflegedusche Minze Bergamotte - gel za tuširanje nana i bergamont 250 ml

Obožavam Alverde gelove za tuširanje. Neodoljivog su mirisa i jako fini na koži. Iako se u nazivu spominje nana i bergamot, miriše osvežavajuće na limunadu :) Ne hidrira kožu ali je i ne isušuje. Prešla sam na Alverde jer imam jako bubuljičava leđa i treba mi nešto što apsolutno nije komedogeno, a ovaj gel to nije. Sastojke možete pogledati ovde. Sam gel naravno neće rešiti problem ali mu neće ni doprineti i zbog toga ga volim.
Cena oko 200 RSD. Ocena 5/5

I adore Alverde's shower gels. They smell irresistibly and feel very good. Even though it says mint and bergamot, it actually smells like lemon juice :) It doesn't hydrate the skin but it also doesn't dry it. I started using Alverde because I have a lot of pimples on my back and I need something that is not comedogenic at all, and this gel isn't. The full ingredient list can be found here. Of course, just the gel won't solve my problem but it also won't worsen it and that's why I love it.
Price below 2 euros. Rating 5/5

2. Balea MED Ultra Sensitive Washgel - gel za umivanje 150 ml

Uzela sam ovaj gel kao zamenu za Eucerin DermatoClean gel, pošto sam umesto njega greškom kupila tonik iz istoimene linije i nije mi se ponovo davalo 700 din. Gel je providan i lepo peni, skida šminku bez problema i skroz sam zadovoljna bila s njim. Malkice sam se osećala suvo nakon pranja, mada je to generalni utisak sa kojim me ostavljaju umivalice. Ne sadrži parfeme, boje i konzervanse, a puna lista sastojaka je ovde.
Cena 299 RSD. Ocena 4/5

I bought this face wash gel as a substitute for Eucerin DermatoClean gel, because I mistakenly bought the toner from the same line and I wasn't in the mood for paying another 5-6 euros. The gel is transparent and foams nicely, it removes makeup without a problem and I was very pleased with it. I felt a little bit dry after but most face washes leave me with that feeling. It doesn't contain parfume, colorants or preservatives, and the full ingredient list can be found here.
Price around 2.4 euros. Rating 4/5

3. ESI Aloe Fresh zubna pasta za izbeljivanje 100 ml

Najbolja pasta za zube koju sam ikada koristila. Prirodnog je porekla, ne sadrži fluor, veštačke boje, saharin, Sodium Laureth Sulfate i Sodium Lauryl Sulfate koji agresivno čiste i izbeljuju zube i tako oštećuju gleđ. Nakon pranja dovoljno je samo isprati usta vodom i nestaje svaki ukus ili osećaj paste u ustima što apsolutno nije slučaj sa klasičnim pastama za zube. Satima posle pranja sam osećala pastu u ustima, a sa ovom toga nema! Jedina mana joj je cena.
Cena oko 375 RSD  (ne sećam se da li sa popustom ili bez). Ocena 5/5

The best toothpaste I have ever used. It contains natural active ingredients, no fluorine, preservatives, artificial colourants, saccharin, Sodium Laureth Sulfate and Sodium Lauryl Sulfate, particularly aggressive cleaning and whitening substances that damage enamel and gums. After rinsing, there is no leftover taste or toothpaste feeling which is not common with regular toothpastes. Hours after brushing I was left with a toothpaste taste in my mouth, but there is no such thing with this one! The only bad things about it is the price.
Price around  3.3 euros (not sure if it was on sale or not). Rating 5/5

4. Balea Urea Fusscreme - krema za stopala 100 ml

Koža na stopalima mi bude dosta suva i zadebljana ako ih redovno ne turpijam i pošto se ne setim uvek ili me jednostavno mrzi, namažem ih svake noći s ovom kremom i moje muke s njima više nisu toliko strašne. Koža se i dalje deblja ali nije više suva. Mogu sebi da oprostim duži period bez turpijanja (jej, živela lenjost). Sadrži 10% uree i pogodna je za dijabetičare. Takođe sadrži glicerin, vitamin B3 i mlečnu kiselinu. Sasvim fina kremica.
Cena oko 200 RSD. Ocena 4/5

I have very dry and thick skin on my heels if I don't take care of them, and because I don't remember to do it or I'm just lazy, I put on this cream every night and I don't have to think about them so often. The skin still gets thick but it's no longer dry. I can forgive myself if I don't file them for longer periods of time. It contains 10% urea and it's suited for diabetics. It also contains glycerin, vitamin B3 and lactic acid. It's a very good cream.
Price around  1.6 euros. Rating 4/5

5. Eucerin DermoPURIFYER aktivna noćna krema 50 ml

Ovu kremu sam koristila u kombinaciji sa Eucerin DermoPURIFYER aktivnim koncentratom kao noćnu negu. Vrlo je lagana, koža je brzo upije i ostavi je potpuno mat, bez lepljivog ili teškog osećaja. Dobro me služio sa koncentratom ali bih probala nešto novo. Stanje kože mi se vraća na staro i imam osećaj da mi je potrebno nešto jače. Detaljnije o ova dva proizvoda sam pisala ovde.
Cena oko 1400-1800 RSD. Ocena 4/5

I have used the DermoPURIFYER active night cream with the active concentrate as my night care. It is very light, absorbs quickly and leaves a completely matte finish, no sticky or heavy feeling. It was good combined with the concentrate but I would try something new. My skin is returning to the old state and I have a feeling that I need something stronger. More details of these two products you can read in one of my previous posts.
Price around 11.4-14.6 euros. Rating 4/5

6. Sebamed Clear Face gel za lice 50 ml

Iako sam na početku bila duboko razočarana jer nije ispunio obećanje za smanjenom pojavom bubuljica i sličnih problematičnosti, na kraju tube mi se ipak svideo. Stanje lica mi nije promenio ali mi je prijao koži. Vrlo je lagan i vodenast, koža ga brzo upije i ne oseća se na dodir. Osećala sam da mi koža diše! Nešto više sam pisala o njemu u ovom postu. Sve u svemu, vrlo solidan gel i vrlo moguće da ću ponoviti kupovinu, čim istestiram sve što mi je srce poželelo :)
Cena oko 850-1000 RSD. Ocena 4/5

Even if I was deeply disappointed it this face gel because it didn't fulfill its promise of clearer skin, in the end I came to like it. The state of my skin didn't change while using it, but my skin loved it. It is very light and watery, absorbs quickly and you can't feel it on the skin. I felt my skin breathing! I have written a full review here. All in all, it's a very solid face gel and I might possibly purchase it again, but after I test all the products my heart desires :)
Price around  7-8 euros. Rating 4/5

7. Nikel serum protiv proširenih pora 30 ml

Dobila sam ga u prošlogodišnjem julskom PurityBox-u i jedva sam čekala da ga isprobam pošto je prvenstveno namenjen mešovitoj i problematičnoj koži. Tokom korišćenja nisam primetila neki pomak s porama a i nije ništa specijalno radio, ponašao se kao običan tonik i tako sam ga i koristila, posle umivanja. Nije loš, ali s obzirom šta obećava i koliko košta... ne vredi.
Cena 2.570 RSD. Ocena 3/5

Nikel's serum for large pores came in last year's PurityBox and I couldn't wait to try it out especially because it's for combination and problematic skin. I haven't noticed any difference in my pores and it did nothing special, it was like an ordinary toner and I used it for those purposes, after washing my face. It's not bad, but considering what it promises and how much it costs... it's not worth it.
Price 20.9 euros. Rating 3/5

8. L'oreal False Lash Wings Intenza maskara

Moja prva L'oreal maskara zahvaljujući tetki. Super me služila, nije ni previše mokra ni suva, baš kako volim. Lepo razdvaja trepavice, ne lepi ih i drži oblik. Zaista jedna od najboljih maskara koju sam probala. Jeste prilično skupa pa ne verujem da ću je kupiti sem ako ne bude na nekom većem popustu, a četkicu ne planiram da bacim jer će odlično poslužiti za druge maskare :)
Cena oko 1800 RSD. Ocena 5/5

This is my first L'oreal mascara thanks to my aunt. I liked it very much, it's not too wet or dry, just the way I like it. It separates the lashes nicely, they don't stick to each other and they maintain their shape. It really is one of my all time favorite mascaras. It's on the expensive side so I don't think I'll repurchase, maybe if it goes on sale. I'll use the brush for other mascaras because it's superb :)
Price around 14.6 euros. Rating 5/5


Jeste li probali nešto od ovih proizvoda? Kakvog ste mišljenja o njima? Pišite :)
Did you try any of these products? What do you think of them? Write me :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

Diva prirodna kozmetika - krema Stay Matte i piling za telo | Recenzija

март 02, 2016 2 Comments

Dragi čitaoci, dozvolite da vam predstavim Diva prirodnu kozmetiku! Kako me odjednom spopala želja za prirodnom kozmetikom, krenula sam da istražujem po forumima i naišla sam na preporuku za Divu. Apsolutno nisam bila upućena o čemu se radi dok nisam posetila njen sajt. Sapuni, puteri, pilinzi, balzami i kreme, svi upakovani u preslatkoj ambalaži po veoma pristupačnoj ceni. Pošto mi je taman ponestajala dnevna krema i piling za telo, bez puno razmišljanja sam naručila Stay Matte kremu za lice i piling za telo Minty Tangerine, a kao poklon sam dobila uzorak putera za telo Ultimate Diva :)
Diva Stay Matte, Diva Sheer Velver, Diva puter recenzija

Iza Dive stoji samo jedna devojka, Maja, iz Makedonije gde se i nalazi njena radionica. Na svom blogu piše sve o svojim proizvodima, stavovima o prirodnoj kozmetici i kako ih pravi tako da ništa nije tajno. Na svako moje pitanje je brzo i detaljno odgovorila, pa ako budete imali bilo kakve nedoumice, toplo vam preporučujem da je kontaktirate :)
Diva prirodna kozmetika logoDiva proizvodi nisu inspirisani "uradi sam" i tradicionalnim receptima već su zasnovani na savremenim metodama i tehnologijama. Koristi isključivo prirodne i Eco-Cert sastojke koje nabavlja u Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Svi njeni proizvodi su bez mineralnih ulja, parabena, boja, formaldehid donora, i ostalih štetnih sastojaka. Ulja koja koristi su hladno ceđena i većina je organskog porekla. Mislim da ovo dosta govori o kvalitetu njenih proizvoda, ali svakako vam preporučujem da joj prelistate blog i presudite sami.
Još jedna stvar koja je izdvaja od drugih je što se nakon svake narudžbe sa njenog sajta prikupljaju bodovi koji se mogu pretvoriti u određeni popust prilikom sledeće kupovine i dobija se na poklon tester jednog njenog proizvoda! Pa zar to nije divno? :)

Diva Stay Matte prirodna krema za masnu i mešovitu kožu

Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam videla da pravi kremu za mešovitu kožu koja je ujedno pogodna i za problematično lice. Dve muve jednim udarcem! Još ta pre-pre-preslatka staklena teglica... Slaba sam na kremice u slatkim ambalažama, šta ću :)
Diva prirodna kozmetika Stay Matte krema recenzija

Krema dolazi, kao što sam navela, u staklenoj teglici od 30 ml. Rok joj je 9 meseci od datuma proizvodnje što je sasvim dovoljno za tu količinu, a najbolje je što se ne mora držati u frižideru :)
Glavne sastojke čine jojobino ulje, ulje koštica kajsije, lešnikovo ulje, susamovo ulje, ulje makademije kao i aloe vera, urea, pantenol i još mnogo mnogo toga. Punu listu sastojaka kao i detaljne informacije o kremi možete pogledati na Divinom veb šopu, a evo i šta CosDNA ima da kaže o njima - link.
Diva prirodna kozmetika Stay Matte krema recenzija

Krema je guste teksture ali se brzo rastapa pod prstima. Razmazivost joj je srednja, tj. zavisi od nanete količine. Najviše volim da je nanosim na svaki deo lica posebno pošto tako teže mogu da preteram. Lice nakon nanošenja bude prirodno mat i osetno nahranjeno. U mom slučaju, krema se ne upije u potpunosti i ostavlja pomalo masan sloj, ne vidi se ali prsti ne klize tako glatko po koži. Razmenjivala sam utiske sa Majom i prenela mi je da se niko još nije žalio na taj problem, što znači da sve zavisi od pojedinca. Moja koža je masna u T zoni (čelo, kapci i brada) a na ostalim mestima je normalna, tj. ne masti se. Čak i pored tog nedostatka, lice mi se nije mastilo ništa brže nego inače što je odlično i nije mi izazvalo nikakve reakcije. Pošto je krema bogata uljima, palo mi je na pamet da je nanesem na vlažno lice i tu sam se prosto oduševila. Na taj način je koža u potpunosti upije i nema tog čudnog osećaja. Samo ipak, nisam sigurna koliko lice primi sva svojstva kreme jer je ovako još manja količina potrebna.
Diva prirodna kozmetika Stay Matte krema recenzija

Krema mi je divna, obožavam njen miris i celo iskustvo koje pruža, njen bogat sastav i slatku teglicu, ali taj osećaj na koži me sprečava da se u potpunosti zaljubim u nju :( Maja mi je najavila da će uskoro izaći laganija, letnja verzija ove kreme i jedva čekam da je probam, iskreno se nadam da će mi više odgovarati.
Pored kreme za mešovitu, u svom asortimanu ima i za normalnu, suvu i zrelu kožu, kao i noćne i dnevne varijante istih.
Cena Stay Matte kreme je 460 RSD i možete je naručiti preko Divinog veb šopa.

Diva Sheer Velvet kremasti piling za telo

Ljubav. Posle. Prvog. Mazanja. Oooo da.
Diva prirodna kozmetika Sheer Velvet piling za telo recenzija

Piling drugačiji od ostalih, baziran na ši i kakao puteru, avokadovom, bademovom i maslinovom ulju. Dolazi u plastičnoj teglici od 120 ml. Na prvi dodir je gust i klizav, podseća me na strukturu Shenemil glinene maske, ali u kontaktu sa vodom postane mlečan i divno razmaziv. Za eksfolijaciju su zaslužni fino mleven vulkansi prah, fino mlevene ljuske oraha, i semenke jagoda. Čestice uopšte nisu agresivne, taman su te jačine koje treba - ni pregrube da žuljaju kožu, ni preslabe da se jedva osete.
Diva prirodna kozmetika Sheer Velvet piling za telo recenzija

Kao što sam navela, piling je jako razmaziv i bogat eksfolijantima (jasno je da Maja ne štedi na sastojcima) i zbog toga se vrlo sporo troši. Miris je naprosto preeedivan. Iako u nazivu stoji Minty, prevladavala slatkast voćkast miris dok mentu i ne osećam. Najviše mi se sviđa što piling uopšte nije masan, ne ostavlja nikakav sloj, lako se ispere vodom i koža ostane meka i glatka, ma predivna! Mislim da više ni jedan drugi piling neću uzimati posle ovog :)
Sve sastojke i dodatne informacije o pilingu možete pročitati na Divinom veb šopu. CosDNA analiza sastojaka je na ovom linku.
Cena pilinga je 450 RSD i može se naručiti na gore spomenutom linku.

Ultimate Diva mango puter za telo [uzorak]

Diva prirodna kozmetika Ultimated Diva puter za telo recenzija

Kao poklon sam dobila uzrok jednog njenog putera u mirisnoj noti Provance koja me dosta podseća na one stare parfeme što su mi majka i baka znale nositi :)
Nisam do sada ni jedan puter probala i bila sam baš radoznala. Puter je gust ali se topi pod prstima i fino se razmazuje. Ne ostavlja masan ni lepljiv trag, koža ga brzo upije. Pošto uzorak jeste dosta mali, nisam mogla da procenim njegovu moć hidratacije.
Evo kako ga Maja opisuje:
Bogatstvo ulja u ovom puteru daje vašoj koži dugotrajnu hidrataciju, nežnu i meku kožu, a pri tome, brzo se upija i ne ostavlja masne tragove. Skoro odmah posle nanošenja, možete se obući i nastaviti sa aktivnostima. Mango puter je poznat po suvom osećaju koji daje i upravo zato je sastojak sa 'luks' predzankom, jer njegova komfornost u korišćenju,kao i profil njegovih konstituenata, omogućava 'instant' negu, poželjnu za užurban život savremene žene.
Pored mango putera, sadrži i ši puter, kakao puter, avokadovo ulje, ulje semenki tikve, makadamijino ulje, proteine ovsa i pantenol. Vrlo impresivni sastojci!
Sve detalje možete pogledati da njenom veb šopu.
Uzorak jeste mali i nisam ga mogla u potpunosti testirati, ali me ostavio u radoznalosti i sigurno ću jednom kupiti veće pakovanje. U ponudi ima teglicu od 60 ml i 210 ml.
Cena putera je 400 RSD za 60 ml, i 850 RSD za 210 ml.

Suma sumarum

Diva me definitivno ostavila u pozitivnom utisku i sigurno ću isprobati još njenih proizvoda. Sviđa mi se njen pristup prema kupcu, prikupljanje bodova i poklon uzorci, kvalitetni sastojci, vrlo pristupačne cene i proizvodi puni do čepa! :) Zaista se izdvaja od drugih i vredna je pažnje. Ako volite prirodnu kozmetiku, ili ste samo radoznali, najtoplije vam je preporučujem.

Do sledeće recenzije,
Aleksandra