Maybelline Lash Sensational maskara | Recenzija

април 20, 2016 31 Comments

Ne znam za vas, ali ja u životu nisam kupila dva puta istu maskaru. Toliko ima izbora i radoznalost me svaki put ubija. Moram ih sve probati! :)
Imala sam već par Maybelline maskara i sa svakom sam bila zadovoljna. Čitala sam mnogo pozitivnih utisaka o Lash Sensational Lash Multiplying maskari i odlučila sam da je probam.
Maybelline Lash Sensational Lash Multiplying Mascara maskara review recenzija

Maskara sadrži izdašnih 9.5 ml proizvoda i treba se iskoristiti u roku od 6 meseci od dana otvaranja. Dolazi u samo jednoj nijansi - Noir / Black koja je prava crna. Ne spada u vodootporne maskare.

Četkica je plastična i blago zaobljena - sa unutrašnje strane su kraći i gušće zbijeni češljići a spolja duži.
Šta Maybelline kaže o svojoj maskari:
MASKARA ZA PRODUŽENE, NAGLAŠENE TREPAVICE KOJE SE ŠIRE KAO LEPEZA, OD UGLA DO UGLA OKA.
Senzacionalni volumen u jednom okretu - Otkrijte svaku trepavicu pomoću kratkih češljića u unutrašnjosti četkice. Okrenite četkicu i naglasite trepavice pomoću dugih češljića.
Maybelline Lash Sensational Lash Multiplying Mascara maskara review recenzija

Moje trepavice su kratke, tanke i retke, znači ono naj, pa mi je jako bitno da maskara ne pravi paukove noge od mojih trepavica i da ih dodatno ne otežava.

Lepo mi rasčešlja trepavice. Grudvica ima minimalno, uglavnom na početku dok se maskara ne raspodeli. Malkice je na vlažnijoj strani ali lepo odradi posao, bez otežavanja. Uspe mi podići trepavice bez upotrebe uvijača, pa je tako najčešće i koristim.
Iskrena da budem, razliku između kratkih i dužih češljića nisam primetila, ali iz navike najčešlje koristim stranu sa dužim.
Volumen teško mogu postići s njom, kao i sa svakom maskarom, jer su mi trepavice tanke i retke i jednostavno nema dovoljno materijala sa kojim da radi, a da ih u procesu ne slepi. Verujem da devojke sa kvalitetnijim trepavicama mogu postići mnogo impresivniji rezultat.
Trajnost joj je odlična, ne preslikava se i ne razmazuje.
Jedinu zamerku koju imam je što se često prilikom nanošenja maskara prenese na kapak, tik uz trepavice. Ne bih rekla da sam toliko smotana, jer ovo nije moja prva maskara i retko kad sam imala tih problema, ali sa ovom to mi se maltene svaki put desi. Ali to nije ništa što malo ricinusovog ulja na štapiću za uši ne može da reši ;)

Sve u svemu, ovo je jedna vrlo dobra maskara i imate moju preporuku!

Cena joj je oko 800 RSD. Ocena 4/5.

Ispod možete da vidite kako izgleda u akciji. Naneta je na prirodne trepavice, bez uvijača.
Maybelline Lash Sensational Lash Multiplying Mascara maskara review recenzija

GIVEAWAY

... za vredne koji su isčitali post do kraja :)

Ovo je moj poklon za vas, kutija puna 10! mini proizvoda, neophodni svakoj devojci :) Sadrži puno mojih favorita, a proizvodi koji su u pitanju su...
  1. Alverde Calendula balzam za usne
  2. Alverde Calendula mini krema za ruke (kratko opisana ovde)
  3. Aura dugotrajni lak za nokte - 50 Lovely Nude
  4. Batiste mini suvi šampon (kratko opisan ovde)
  5. Lily Lolo uzorak mineralnog pudera - Barely Buff (uskoro recenzija full-size proizvoda! Ono što vam mogu reći je da je diiiivan.)
  6. Still Keratin maska za kosu
  7. 2x VICHY Liftactive Serum 10 za oči i trepavice (uzorci)
  8. 2x VICHY Normaderm BB Clear - Medium nijansa (uzorci)
  9. VICHY Normaderm Teint puder - 35 Moyen, Sand (uzorak)
  10. Vaučer za 30% popusta za BU proizvode
Istina je da su nijanse pudera i bb kreme za srednji ten, ali devojke sa svetlijim tenom ne trebaju previše da brinu, zato su i uzorci, probajte ih, ako ne zbog boje, zbog osećaja i izgleda na koži :) a ako vam se svidi, svakako možete sebi nijansu da promenite ako budete kupove full-size proizvod.

Takmičenje važi samo za stanovnike Srbije!

Da biste učestvovali, samo ispunite ispod Rafflecopter uslove a pobednika objavljujem već 2.5.2016. na Facebook stranici i u ovom postu! :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

Eucerin Sun Gel-Creme Oil Control SPF30 krema za lice | Recenzija

април 13, 2016 2 Comments

Došlo je to doba godine kada bogatije i hranljivije kreme zamenjujemo laganijim sa (obaveznim) zaštitnim faktorom. Istina je, trebamo zaštiti kožu od štetnih sunčevih zračenja tokom cele godine, ali sada posebnu pažnju trebamo obratiti jer sa toplijim danima dolaze i jači UV zraci.

U ovom postu ću vam predstaviti moju omiljeni dnevnu kremu tokom toplijih dana, Eucerin Sun gel-kremu za masnu/mešovitu kožu i kožu sklonu aknama sa SPF-om od 30.

It's that time of the year when we throw out our rich and heavier creams and replace them with lighter ones with SPF. It's a fact that we should protect our skin from harmful sun rays throughout the year, but now we must be more careful because with the warmer weather, stronger UV rays also make a comeback.

In this blog post I'll introduce you to my favorite day cream for warmer days, the Eucerin Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch for oily/combination skin and skin prone to acne with SPF of 30.
Eucerin Sun Oil Control gel-creme spf 30 review recenzija

Krema dolazi u tubi sa pumpicom od 50 ml i treba se potrošiti za godinu dana od dana otvaranja. Pumpica nije klasična kao kod recimo tečnih sapuna, nego se dno diže svakim pritiskom i tako istiskava kroz otvor. Doziranje tim načinom je jako precizno i omogućava da se krema u potpunosti potroši. Pruža UVA/UVB zaštitu, ne sadrži parfeme i parabene, i nekomedogena je.

Glavne sastojke čine:
  • Likokalkon A - snažni antioksidans sa izrazitim antiinflamatornim svojstvima koji se dobija iz korena sladića. Ova biljka efikasno koristi antioksidansnu efikasnost likokalkona A da zaštiti ćelije od UV zračenja. Stvara antioksidansno skladište u dubljem epidermalnom sloju i pruža ćelijama dokazanu zaštitu od slobodnih radikala nastalih pod dejstvom UV zraka. Kada se nanese na iritiranu kožu, likokalkon A brzo ublažava crvenilo i pomaže smirenju upala.
  • Gliciretinska kiselina - dobija se iz korena sladića - Glycyrrhiza glabra - i poznata je po svojim antioksidantnim i antiinflamatornim svojstvima. Takođe je dokazano da podržava obnovu DNK u koži koja je oštećena UV zračenjem.
  • Karnitin - supstanca nalik aminokiselinama koja se nalazi u koži i koja, kada je u specifičnim formulacijama naneta topikalno, može smanjiti produkciju sebuma.
Punu listu sastojaka možete pogledati na CosDNA.

The cream comes in a pump-tube of 50 ml and must be used in one year of the opening date. The pump is not like, for example, for liquid soaps, the bottom rises with each press so it squeezes the cream through the opening. This way the dosage is precise and it enables us to use every bit of the product. It provides UVA/UVB protection, it doesn't contain perfume and parabens, and it's non-comedogenic.

Key ingredients are:
  • Licochalcone A - a powerful anti-inflammatory and antioxidant that is derived from the roots of the Chinese licorice plant. This plant uses the antioxidative efficacy of Licochalcone A to protect its cells against UV-radiation. Builds an anti oxidative depot in the deeper epidermal skin layer and offers proven protection of skin cells against sun-induced damages caused by free radicals. When it is applied to irritated skin, Licochalcone A quickly reduces redness and helps to soothe inflammation.
  • Glycyrrhetinic Acid - derived from the roots of the Chinese liquorice plant - Glycyrrhiza glabra, and is known for its antioxidant and anti-inflammatory properties. It has also been shown to support skin´s own DNA-repair in skin that has been damaged by UV-irradiation.
  • Carnitine - an amino-acid-like substance found in the skin which, when applied topically in specific formulas, can help reduce sebum production.
The full ingredient list can be found at CosDNA.
    Eucerin Sun Oil Control gel-creme spf 30 review recenzija

    Eucerin Sun Oil Control gel-creme spf 30 review recenzija swatch
    Moja koža je masna u T zoni (najviše čelo) i sa bubuljicama kojih nekad ima više, nekad manje. Ne znam za vas, ali mene su kreme sa SPF-om uvek asocirale na masno i teško, ali ova gel-krema to uopšte nije!

    Bledo žućkaste boje je, i ima neki blag apotekarski miris koji prilikom nanošenja ispari. A znate šta još ispari? Krema! Bukvalno minut nakon nanošenja je više ne osećam na koži. Moja koža ima osećaj kože, nije lepljiva, ne zapinje, osećam da diše. Ljubav posle prvog mazanja. Mada, baš zato što je tako lagana, pitam se koliku li zaštitu pruža... Navikla sam na taj mastan osećaj, taj podsetnik da je krema tamo, na licu, da me od sunčevih zraka razdvaja mastan film ali pošto kod ove kreme toga nema, tj. apsolutno nikakvog osećaja nema, onda onako paranoično sumnjam u njenu delotvornost :D Navika je čudno. Šalu na stranu, zaštita je zaista tamo, koristila sam je i na moru, i nisam imala nikakvih problema.

    Nakon nanošenja koža je potpuno mat, suva na dodir i baršunasta. Iako je koža brzo upije, vrlo je razmaziva. Jednom sam nanela nešto više kreme kako bih videla da li ću je i tada osetiti, i nisam :) Neka opasna magija se nalazi u njoj.

    Bubuljice i ostale problematičnosti nije izazivala i ispod šminke se takođe odlično pokazala. Od nekih krema u toku dana mi se koža umasti i na mestima gde inače ne, ali sa ovom koža ostaje suva kroz ceo dan. Nisam primetila da mi se čelo manje masti ali se ni ne masti ništa više i to je skroz ok jer nisam ni očekivala čuda.

    My skin is oily in the T zone and problematic from time to time. I don't know about you, but creams with SPF always associated me with heavy and greasy but this gel-cream is apsolutely not!

    It's pale yellow and has a small hint of apothecary scent that quickly evaporates from the skin. You know what else evaporates? The cream! Literally after a minute I don't feel it anymore. My skin feels like skin, it's not sticky and I can feel it breathing. But, because it's so light, I wonder if it really provides the protection it says. I'm used to feeling the cream on my skin, that greasy layer that reminds me it's there, that it separates me from the harmful rays, but because there is no feeling on the skin, I kind of doubt its protection... It just a habit, I know :) I used it at the beach and didn't have any problems.

    After applying, the skin is absolutely matte, dry to the touch and silky. It's very easy to apply, even though it absorbs quickly. Once I applied a heavier amount and even then the skin stayed dry :) Some serious magic going on.

    It didn't cause any breakouts, and it was lovely under makeup as a primer. From some creams I get greasy on parts of my face that usualy don't during the day, but with this one my skin stayed dry. My T zone didn't get any less greasy, but I wasn't expecting any miracles.

    Ovo je jedan fantastičan proizvod za svakoga ko voli prirodan osećaj na koži, a sa sigurnošću mogu reći da je to svako! :) Posebno je preporučujem masnokožcima jer znam da je njima najteže naći odgovarajuću dnevnu kremu. Ništa slično u životu nisam probala i imate moje najtoplije preporuke.

    Cena joj je između 1150 i 1350 RSD, zavisno od apoteke. Ocena 5/5!

    This is an amazing product for anybody who likes their skin to feel natural, and I know for sure that's everybody! :) I especially recommend it to oily skin because I know they find it hard to find a good day cream. I haven't tried anything like this and you have my warmest recommendations.

    Price is around 10-11 euros. Rating 5/5!

    Rezime / Summary

    Dobro / GoodLoše / Bad
    Nekomedogena / Non-comedogenicCena je malo na jačoj strani, ali vredi! / It's little bit pricey, but it's worth it!
    Lagana i nemasna formula / Light and non-greasy formula
    Suv osećaj kože / Skin feels dry
    Ne izaziva iritacije / Doesn't irritate
    Dostupnost / Availability

    A koja je vaša omiljena krema za leto? :)
    What is you favorite summer cream? :)

    Do sledeće recenzije,
    Aleksandra