Šta nosim na more

јул 08, 2016 0 Comments



Došlo je još jedno leto i borba samih sa sobom, kada bi sve naše stvarčice da ponesemo na letovanje a mesta u koferu nikad dovoljno. Trudila sam se da izaberem samo najosnovije ali i dalje nisam zadovoljna, još toliko stvari bliski srcu mi fale... :) Saznajte koji proizvodi su mi ušli u uži izbor.


Krema za sunčanje 

Obavezan u svakoj putnoj torbi! Moj izbor je Sun Dance Kids za osetljivu kožu sa SPF-om od 50. Ovo je treća godina kako nosim njihovu kremu za sunčanje, i treća vrsta koju sam probala. Sa svakom sam bila zadovoljna - opekotina i crvenila nije bilo.
Može se nabaviti samo u DM drogerijama po ceni od oko 900 RSD, ali je sada možete naći na popustu pa iskoristite priliku :)

Maska za lice

Još jedan Sun Dance proizvod, SOS maska za posle sunčanja. Kupila sam je u duetu sa Sun Dance kremom za sunčanje kako bih ostvarila popust, a i razmišljala sam da bi bilo dobro da imam nešto što će mi hidrirati kožu nakon izlaganja suncu. Nisam do sada koristila ni jedan proizvod namenjen nezi kože nakon sunčanja (možda grešim u tome, ispravite me) pa je radoznalost još veća. Sadrži aloe veru, glicerin, ulje iz koštice breskve i provitamin B5.
Takođe se može nabaviti samo u DM drogerijama po ceni od oko 100 RSD.

Krema za lice sa SPF-om

Iako na plaži planiram da koristim Sun Dance kremu, ovako za sve između mi treba nešto laganije a to je upravo moja omiljena Eucerin Sun Oil Control gel-krema sa SPF-om od 30. Moje oduševljenje njom sam podelila s vama u ovom postu pa se podrazumeva da ne idem nigde bez nje.
Naći ćete je u svim bolje snabdevenim apotekama po ceni od oko 1300 RSD (apoteka Srbotrade)


Gel za tuširanje

Pošto mi je prostor u koferu ograničen, odlučila sam da iskoristim Ebelin flašice za putovanje umesto da nosim ceo gel koji neću ni za trećinu potrošiti. U flašicu stane 100 ml tečnosti i u njega sam pretočila predivan Alverde gel za tuširanje sa nanom i bergamontom. Jako lep, osvežavajuć miris, pomalo citrusan. Tuširanje sa ovim gelom je apsolutna uživancija u kom učestvuju sva čula :)
Može se nabaviti samo u DM drogerijama po ceni od oko 200 RSD.

Šampon za kosu

Ista situacija kao i sa gelom - poslužila je Ebelin flašica. Ovaj put sam je napunila Balea MED Ultra Sensitive šamponom koji već duže vreme redovno koristim. Ne sadrži boje, parfeme, konzervanse pa ni silikone. Koža glave me manje svrbi s ovim šamponom pa ga zato vrlo cenim.
Takođe, naći ćete ga samo u DM drogerijama po ceni od 240 RSD.

Balzam za kosu

Balzam mi je neizbežan na moru. Morska so mi dodatno isuši već suve krajeve a češljanje postaje nemoguće. Prošle godine sam probala sa jednim Alverde koje se može kupiti u putnoj veličini i on nije mnogo pomogao, pa se nadam da ću ove godine imati više sreće sa Multiactiv Spa Aqua balzamom. Obogaćen je šea puterom i proteinima badema.
Videla sam ga u Lilly i DM-u, cena oko 110 RSD za 65 ml.


Sprej za naočare

Neizostavni predmet mog svakog odlaska iz kuće. Stakla na naočarima uvek uspem nekako da umastim i isprskam i potrebno mi je sredstvo koje to može efikasno da očisti a da ih ne ošteti. Moj izbor je Topy Net. S njim ide krpica koja savršeno stane ispod poklopca :)
Za cenu nisam sigurna, mislim da je bio oko 400 RSD, ali traje duže od godinu dana.


Antibakteriski gel za ruke

Još jedan must-have, pogotovo u toku putovanja, kada se prave pauze i jede masna pljeska (ili to samo ja jedem na putovanjima?). Kupila sam Top Ten antibakterijski gel za decu. Kao što ste primetili, ovo je drugi proizvod namenjen deci, a kupila sam ih iz prostog razloga jer mi na prvu ruku deluju "zdravije" nego oni za odrasle, a i simpatična je ambalaža :)
Malog zelenog možete kupiti u Lilly drogeriji i DM-u (verovatno i na drugim mestima) za 94 RSD. Sadrži 50 ml proizvoda.

Hanzaplast

Ovo ne moram da objašnjavam :D Nosim par vodootpornih (Pic AquaBloc) i jedan običan. Verovatno ću ubaciti još po koji, za svaki slučaj. S nama smotinima se nikad ne zna.

Lekovi

Glavobolja me zna svakih par meseci strefiti i to takva da ako ne popijem Brufen, neće proći sama. Da li je to zapravo migrena, ili nešto treće, ne znam, ali znam da Brufen uvek moram da imam kod sebe. Nosim dve tabletice od po 200 mg i s njima sam već nakon 30 minuta kao nova.


Dezodorans

Nosim moj omiljeni Neutro Roberts Derma Zero sa 0% akohola, antipersiparanata, alimunijumskih soli i parabena. Pisala sam ukratko o njemu ovde, u jednom od mojih postova o potrošenim proizvodima pa bacite pogled ako vas interesuje više. Traje dobrih godinu dana (i duže) i uspešno suzbija sve neprijatne mirise.
Cena 345 RSD.

Gel za umivanje

DM-ova putnja pakovanja spasavaju živote! Samo mi je žao što više nemaju u ponudi od Alverde sa glinom za problematičnu kožu, ali tu je Balea gel sa ekstraktom lotusovog cveta. Ovo je treća godina kako ga nosim sa sobom, i sem što je praktičan, takođe je i skroz dobar. Super očisti lice, ne isušuje ga i ne izazive nikakve problematičnosti. Može se nabaviti i u punoj veličini.
Cena 90 RSD za 20 ml što je sasvim dovoljno i za više od dve nedelje.

Noćna krema

Ova krema u suštini nije noćna, ali planiram da je tako koristim. U pitanju je La Roche-Posay Effaclar Duo+ pretočen u Ebelin teglicu za putovanja. Koristim je već neko vreme i skupljam utiske tako da ne bih sad puno pričala o njoj. U prevodu - imam problematičnu kožu i ova krema je zadužena da je drži u normali.
U Ebelin teglicu stane 10 ml proizvoda i može se nabaviti u setu ili pojedinačno, po ceni od 41 RSD.
LRP krema u punoj veličini (40 ml) košta 1444 RSD pa naviše.

Piling za lice

Uh, ne mogu da zamislim da se dve nedelje ne pilingujem... Već posle 3-4 dana osećam kako mi je lice grubo i to jedino piling rešava. Nosim Eucerinom DermoPurifyer piling (takođe pretočen u Ebelin teglicu) koji nisam imala u planu da kupim, ali sam ga dobila na Eucerin promociji na sajtu apoteke Srbotrade. Koža zateže posle njega ali neću puno da filizofiram jer ga još uvek testiram. Verovatno će pasti recenzija u budućnosti.
Cena gela je 746 RSD i naviše, u zavisnosti od apoteke.

Melem

Za sve eventualne posekotine i opekotine, tu je Diva Herbasalve - prirodni melem za kožu. U momentu kada sam pročitala njegov opis na Divinom sajtu, znala sam da je ovo nešto što vredi probati. Svašta nešto lepo sadrži i predlažem vam da pročitate više o njemu. Koristim ga posle brijanja, kada mi se pojavi alergija na licu i za suvu kožu. Dosta je masan ali ne izaziva problematičnosti.
Cena mu je 340 RSD za 30 ml, ili 560 RSD za 60 ml.


Maskara

Kada je kozmetika i more u pitanju, manje je više. Najnovija maskara u mom neseseru je Alverde maskara za precizno nanošenje. Nije vodootporna ali je svakako ne planiram nositi po najtoplijem delu dana, kao ni ostalu kozmetiku. Daje prirodan izgled mojim trepavicama bez grudvica, lepo ih izduži, ali joj je mana što ih apsolutno ne podiže. Možda jednom napišem detaljniju recenziju.
Može se nabaviti samo u DM drogerijama po ceni od 449 RSD.

Korektor

Mojim podočnjacima nema leka tako da tu uskače Aurin Correct Me tečni korektor. Lagan je i super prekriva. Pisala sam detaljnu recenziju o njemu ovde (sa slikama pre i posle) pa koga interesuje zašto je ovo moj omiljen korektor, nek izvoli :)
Cena mu je 430 RSD za 7 ml.

Balzam za usne

Još jedan proizvod bez koga nigde ne idem je balzam za usne a trenutno koristim Crazy Rumors Mint Chocolate balzam koji sam dobila kao poklon za kupovinu na PureBeauty.rs. Ovo je jedan veganski i cruelty free balzam sa 100% prirodnim sastojcima. Lagan je i nelepljiv, ali ne traje dugo na usnama. Miris i ukus mu je božanstven! Miriše tačno na mešavinu mente i čokolade a ukus mu je onako slatkast. Nemojte me pogrešno shvatiti, balzam ne treba jesti :D samo prenosim utiske!
Cena mu je 390 RSD, doduše snižena (ali mu je snižena več cele godine) i koliko znam može se nabaviti samo preko PureBeauty sajta.

Ruž za usne

Nisam nikad nešto praktikovala ruževe ali za noćne izlaske će dobro doći ova dva mala Avon ruža. Ne bih vam mogla reći koji su tačno ruževi u pitanju jer sam ih kupila jako davno. Jedan je nežno narandžast/koralan (Soft Coral) i on mi je više za neku dnevnu varijantu, a tamnija je prava trula višnja (Perfect Red) koju najviše volim da nanosim prstima jer je prilično intenzivna boja.
Možda ponesem i jedan Nyx Matte ruž. Videću kakvog ću raspoloženja biti i koliko je slobodnog mesta ostalo u koferu :)


Šta vi nosite sa sobom na more? :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra