NYX Full Throttle mat ruž za usne [Recenzija]

април 17, 2017 3 Comments

NYX Full Throttle lipstick in Sidekick, NYX ruž za usne, recenzija, utisci, cena, gde kupiti

Ne posvećujem često recenzije o proizvodima koji mi se nisu svideli iz razloga što ne želim da čitaoci zaključe da je nešto zapečaćeno loše. Ne volim da bacam hejt bez značajnog razloga, ali, ovaj NYX Full Throttle ruž je jedan veliki (neočekivani) fail o kom vas moram upozoriti kako ne biste uzalud olakšali svoj novčanik.

O proizvodu

NYX Full Throttle je linija mat vodootpornih ruževa sa ultra-bogatom pigmentacijom. Vrh ruža je specijalno dizajniran kako bi obezbedio precizno nanošenje.

Kod nas su dostupni u 12 nijansi od kojih je ova, Sidekick, najsvetlija.
NYX Full Throttle lipstick, NYX ruž za usne, recenzija, utisci, cena, gde kupiti

Sastojci

Sastojci NYX Full Throttle ruževa su generalno ok. Od problematičnih tu su eterična ulja koja služe da daju miris proizvodu i poznati su iritansi, ali samo ako se nalaze u većoj količini od dozvoljene.

Punu listu sastojaka možete pogledati na CosDNA.

Utisci

Početkom prošle godine sam počela da budem opsednuta mat ruževima pošto su dugotrajniji od običnih, a pošto ne volim stalno razmišljati da li sam ruž pojela, delovali su mi kao idealna opcija. Nakon isprobana dva NYX Matte ruža, odlučila sam probati i Full Throttle liniju jer imaju jednu vrlo nosivu nijansu - Sidekick, o kojoj vam danas i pišem.

Pakovanje: NYX Full Throttle dolazi u dugačkom, plastičnom pakovanju, debljine kažiprsta. Na samom vrhu se nalazi pregled boje ruža što je veoma korisno jer se lakše pronađe željena boja. E sad, da li zato što je ruž uži od klasičnih ili je samo moja loša sreća, ali nedugo nakon kupovine se polomio na samom dnu što ga je učinilo vrlo teškim za nanošenje.

Miris i ukus: Zanimljivo je da iako sadrži u svom sastavu eterična ulja koja imaju funkciju da daju miris proizvodu, on ga nema, što volim. Takođe, ukus mu je dosta nespecifičan i blag, što takođe volim.
NYX Full Throttle lipstick, NYX mat ruž za usne, Sidekick, recenzija, utisci, cena, gde kupiti

Nanošenje: Sam ruž je vrlo zanimljivog oblika koji ima zadatak preciznog nanošenja. Međutim, površine tih uglova su vrlo male pa se brzo obrišu i ceo vrh poprimi klasičan oblik ruža. Za mat ruž, NYX Full Throttle se vrlo lako nanosi na usne - u dodiru s njima poprimi vrlo kremastu teksturu, koju obožavam. Pigmentacija nije tako dobra, neravnomerno se nanosi.

Izgled na usnama: Tu slede problemi... Iako se lako nanosi, brzo se osuši i ne mrda. NYX Full Throttle na usnama je potpuno mat pa ako želite ipak malo da mu date sjaja, nemojte! Bar ne u obliku balzama. Nanešen preko ili ispod balzama, kreće da se raspada i izgleda užasno na usnama (slike su u nastavku). Ako se koristi samostalno, još koliko-toliko može da prođe, ali se i tada briše sa unutrašnje strane usana i stvara vrlo oštar i jasan prelaz. Vremenom izgleda jako suvo i ispucalo na usnama i tu nema spasa! Trajnost mu je odlična, preživeće piće i dobrim delom hranu, ali ako želite da dopunite boju, moja preporuka je da ga prvo potpuno skinete, naravno, ako ste u mogućnosti. A da, nemojte ni pokušati da protrljate usnu o usnu kako bi razmazali boju, nećete se lepo provesti 😂
NYX Full Throttle lipstick, NYX mat ruž za usne, Sidekick, recenzija, utisci, izgled na usnama
 NYX Full Throttle u nijansi Sidekick
NYX Full Throttle lipstick, NYX mat ruž za usne, Sidekick, recenzija, utisci, izgled na usnama
Brisanje sa unutrašnje strane usne, sa vrlo oštrim i jasnim prelazom
NYX Full Throttle lipstick, NYX mat ruž za usne, Sidekick, recenzija, utisci, izgled na usnama
Balzam nanet preko ruža. Vidno razdvajanje i raspadanje sa desne strane
NYX Full Throttle lipstick, NYX mat ruž za usne, Sidekick, recenzija, utisci, izgled na usnama
NYX Full Throttle preko balzama. Pod mač, bato!

Zaključak

Ne znam da li me zadesila loša serija ili je do ove nijanse pošto sam gledala recenzije na YouTube i svi su hvalili NYX Full Throttle ruževe, ali eto, meni je ovo katastrofa 😢 Potpuno je nenosiv. Ako je neko imao drugačije iskustvo, neka slobodno podeli.

Količina: 2.4 g
Rok trajanja: 18 meseci nakon otvaranja.
Testirano na životinjama: Delimično. NYX ne testira ali njihova matična firma, L'oreal, testira.
Cena: 790 RSD
Gde kupiti:
🛒 alexandar-cosmetics.com
🛒 Distributivni centri Alexandar Cosmetics-a

Ocena: 1/5 ★☆☆☆☆
DobroLoše
Kremasto se nanosi Nije kompatibilan sa balzamima
Preživeće piće i hranuStvara jasan prelaz između unutrašnjeg dela usana
Lagan na usnama Posle nekog vremena izgleda suvo i razdvaja se

Pigmentacija je uglavnom neravnomerna

Potrebno je potpuno skinuti ruž sa usana pre naknadnog nadograđivanja boje

Ne izgleda lepo

Sklon lomljenju

Koje sve mat ruževe mi preporučujete da izbegnem? :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

3 comments

Write comments
Ana T
AUTHOR
17. април 2017. 20:03 delete

Na svu nesreću, još si me i nasmejala dobro! :x

Baš šteta, boja deluje divno! Jesi li probala da prvo uradiš neki piling, mada to su potezi očajnika :/ Jasno je da je previše suv.

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
17. април 2017. 21:46 delete

Ah, bar da je do usana problem :(
Na početku je baš dobar, kremast, normalno izgleda ali se ubrzo stegne pa kako se usne pomeraju počinje da se razdvaja i uvlači gde mu se ćefne... U više navrata sam mu dala šansu, čak i sad dok sam pisala recenziju ali utisci ostaju isti.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
18. април 2017. 11:10 delete

Vrlo moguce da je do nijanse. Ja imam Suede isto neku naradnzastu nijansu i grozna mi je.. :/

Reply
avatar