BALEA MED gel za umivanje • Recenzija

јул 14, 2020 0 Comments

Recenzija Balea Med Ultra Sensitive gela za umivanje
Čišćenje lica je jedan od 3 stuba temeljca pravilne nege kože, pored hidratacije i zaštite (SPF). Dobar čistač uklanja višak masnoće sa lica a pri tom je ne isušuje, poštuje pH vrednost kože, čisti je, i naravno pomaže u uklanjanju šminke i kozmetike. I ako većina nas ne razmišlja puno u čistačima jer jel, ne ostaju dugo na koži i ispiraju se, ali i te kako su bitni za održavanje zdravlja naše kože. Danas vam pišem o jednom vrlo povoljnom gelu za čišćenje lica koji radi sve što se očekuje od njega a pritom je nežan prema koži - Balea MED Ultra Sensitive gel za umivanje.

O Balea MED gelu za umivanje

Balea Med gel za umivanje bez parfema, parabena i boja, pogodan za osetljivu kožu. Recenzija i utisci.
Kao što u samom nazivu piše, Balea Med gel za umivanje je namenjen osetljivoj koži (ali ga naravno može koristi svako) i posebno je pogodan koži sklonoj iritacijama. Ne sadrži parfeme, parabene i boje. Na pakovanju navode da je testiran i odobren od strane nemačkog saveza za alergiju i astmu. Formulisan je sa bisabolom i prirodnim provitaminom B5 (pantenol) koji štite kožu od isušivanja. Pogodan je za vegane.

Količina: 150 ml
Rok trajanja nakon otvaranja: nepoznat (kao sa svom DM kozmetikom, nažalost)
Cena: 299 RSD
Gde kupiti: prodavnice dm-a

Sastojci

Balea Med gel za umivanje sastav. Lista sastojaka. Glavni sastojci glicerin, pantenol i bisabolol.
Balea Med Ultra Sensitive gel za umivanje je formulisan bez isušujućeg SLS-a (Sodium lauryl sulphate) i alkohola, ne sadrži parfeme, eterična ulja i boje pa opravdava tvrdnju da je za osetljivu kožu.

Sastav je vrlo jednostavan i minimalan, što volim. Sastojci koji se ističu su glicerin, pantenol, i bisabolol. Pretpostaviću da znate benefite glicerina i pantenola dok je bisabolol manje poznat. Bisabolol je glavna komponenta eteričnog ulja kamilice, ima jaka anti-inflamatorna i anti-bakterijska svojstva, umiruje kožu, obnavlja je ali takođe pomaže da drugi sastojci dublje prodru u kožu.

📌 Listu svih sastojaka kao i njihovo kraće objašnjenje možete pogledati na CosDNA i SkinCarisma.com

Recenzija

Moram vam odmah reći - moji utisci ovog Balea gela za umivanje su izrazito pozitivni 😀 ali prvo da krenem redom, znači pakovanje - dolazi u plastičnoj tubi na istiskivanje, vrlo klasično i jednostavno. Poklopac dobro zatvara pa nema curenja. Sadrži 150 ml proizvoda.
Balea Med Ultra Sensitive gel za čišćenje, opis pakovanja.
Sam gel je providan sa vrlo blagim mlečnim mirisom (koji je potpuno prirodan). Otprilike ovu količinu i koristim prilikom čiščenja lica.
Balea Med gel za umivanje recenzija. Kako izgleda gel za čišćenje i kako ga koristim.
Pošto je Balea MED gel za umivanje prilično nežan, može se bez problema koristiti za jutarnje čišćenje ali je takođe dovoljno efikasan da se koristi nakon uljanog čistača kao drugi korak čišćenja. U oba slučaja savršeno očisti lice a pri tom ga ni najmanje ne isušuje, a ni okice ne pecka. Na neki način mi je mnogo sličan Eucerinovom DermatoClean gelu za umivanje, samo mnogo jeftiniji i u tu ruku bolji 😀

Ono što bih još istakla je da ne očekujete neku ludu penu sa ovom umivalicom, pene ima, ali je mnogo manja i nekako kremastija. Nek vas manjak pene ne zabrine jer ova umivalica sadrži nežne čistače koji ne prave bogatu penu, ali čiste podjednako dobro.

📌 Sve u svemu, ja više nemam razlog da kupujem drugi gel za umivanje 😄 za 300 dinara kvalitetniju umivalicu garantujem da nećete naći, a realno bolja je od mnogih skupljih. Odgovaraće svakom tipu kože i starosnoj dobi. Apsolutna preporuka od mene!

Ocena: 5/5 ★★★★★

📃 Pogledajte sve moje recenzije Balea kozmetike.


Koje je vaše omiljeno sredstvo za čišćenje lica?

Do sledeće recenzije,
Aleksandra