ILLAMASQUA Masquara Gain maskara [Recenzija]

мај 17, 2017 6 Comments

Illamasqua Masquara Gain maskara, mascara, recenzija, review

Illamasqua Masquara Gain maskara je prvi put prikazana u recenziji HQhair Beauty Baubble (koji je sadržao još mnogo divnih full-size proizvoda), a sada nakon više meseci njenog korištenja prenosim vam svoje utiske 😊

O proizvodu

Illamasqua je brend dekorativne kozmetike iz Londona. Svi njihovi proizvodi su veganski i nisu testirani na životinjama 💚 Njihova misija je da nas inspirišu da se ponosimo u sve što smo i u sve što želimo da postanemo.

Illamasqua Masquara Gain je njihova inovativna maskara koja obećava volumen, dužinu i definiciju trepavica. Obogaćena je aktivnom supstancom dobijenom iz oraha koja prirodno boji trepavice u intenzivno crnu za samo dve nedelje. Četkica obezbeđuje ravnomerno nanošenje na svaku trepavicu, bez grudvica.

Sastojci

Sastojci Illamasqua Masquara Gain maskare su relativno ok mada ne znam šta da mislim o parafinu koji je drugi na listi. Sajt Skin Deep, koji ima bazu kozmetičkih sastojaka sa istraživanjima i generalnim informacijama o samim sastojcima, svrstava parafin kao bezbedan sastojak, međutim, vodi se debata da može biti iritant i kancerogen. Parafin je nusprodukt prerađivanja nafte.

Sve sastojke možete pogledati na CosDNA.
Illamasqua Masquara Gain maskara sastojci, ingredients

Utisci

Moram vam odmah reći da su moja očekivanja prema Illamasqua Masquara Gain maskari bile velike, s obzirom da se radi o nešto više high-end proizvodu vrlo poznatog brenda a ni cena nije zanemarljiva.

Masquara Gain maskara dolazi u kartonskoj kutiji i za mene je to već bio znak da se radi o kvalitetnijem proizvodu. Na kutiji se nalaze sve informacije vezane za maskaru, čak i sastojci koje je vrlo teško naći na drogerijskim maskarama. Sama maskara se nalazi u glatkoj, crnoj tubi, nezanimljivog izgleda ali opet odiše nekom klasikom i elegancijom. Štampa ne bledi vremenom.
Illamasqua Masquara Gain maskara pakovanje, mascara packaging, review, recenzija, utisci

Illamasqua Masquara Gain postoji samo u jednoj nijansi - crnoj. Boja je intenzivna i prava crna.
Češljići su dosta gusto zbijeni ali i pored toga uspeju rasčešljati trepavice. Nisam mogla da nađem informaciju da li je četka sintetička, verovatno jeste, pošto nije klasičan tvrd plastikaner. Svaki češljić je savitljiv i tanak, grupisan u više redova.
Illamasqua Masquara Gain maskara pakovanje, mascara packaging, review, recenzija, utisci

Tekstura maskare je srednja - nije previše vlažna ni suva, zlatna sredina baš po mom ukusu. Miris je blag i prijatan, ne oseti se nikakav miris hemikalija.

Nije potpuna istina da je bez grudvica jer se otprilike svakih 10 dana višak maskare nagomila na četki koji otežava nanošenje i stvara grudvice. Rešenje za ovo je da se višak ukloni papirnom maramicom i nakon toga je kao nova.

Na mojim tankim i retkim trepavicama je teško proceniti koliki volumen daje, ali u svakom slučaju će daleko bolje izgledati na gušćim trepavicama. Produžuje trepavice, ne otežava ih, i ceo dan drži oblik.

Evo kako izgleda na neuvijenim trepavicama, u jednom sloju:
Illamasqua Masquara Gain maskara swatch, mascara swatch, review, recenzija, utisci

Illamasqua Maquara Gain zaista vremenom tamni trepavice. Nisam očekivala ništa po tom pitanju ali se ipak desilo! Primećujem da su tamnije što je kul, verujem da će ovaj detalj biti prilično zanimljiv nekome sa vrlo svetlim trepavicama, ali meni je, iskreno, nebitna stavka. Koliko god bile tamne, uvek ću nositi maskaru 😄

Postojana je ceo dan, ne kruni se i ne prenosi se na kapke. Prilikom skidanja ne pravi probleme. Nisam primetila da vremenom menja teksturu (da je suvlja, teža za nanošenje itd.), pa čak ni posle 5 meseci 👍

Sve u svemu vrlo soldina maskara koja sasvim lepo obavlja posao, pa čak ih i tamni, ali cena zaista ubija doživljaj.

Količina: 9 ml
Rok trajanja: 6 meseci nakon otvaranja
Testirano na životinjama: Ne
Vegansko: Da
Cena: £20 ili oko 3000 RSD
Gde kupiti:
🛒 HQhair.com + besplatna dostava (ako se registrujete preko mog linka, dobićete £10 na prvu kupovinu na sajtu! 😊 ili samo prilikom registracije unesite ALEKSANDRA-R1G u polje "Referral Code")

Ocena: 4/5 ★★★★☆
DobroLoše
Ne razmazuje se Previsoka cena
Uvija trepaviceNije dostupna u radnjama
Postojana Sadrži parafin
Tamni prirodne trepavice Posle određenog vremena stvara grudvice
Nije testirano na životinjama
Intenzivno crne boje

Da li po vašem iskustvu skuplje maskare znače bolji kvalitet?

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

6 comments

Write comments
Ana T
AUTHOR
17. мај 2017. 20:16 delete

Hmm, baš ne znam šta da mislim o ovoj maskari! Ako bih gledala samo fotografiju (i tvoje slatke okice :)) rekla bih da je pun pogodak! I ja imam tanke i retke trepavice, pa mi je ovako nešto, bez uvijanja i sa jednim slojem, sasvim dovoljno i nešto čime bih ja bila zadovoljna. Mada su tvoje trepavice bolje, čini mi se uvijenije i duže.
Parafin je već minus, a cena baš previsoka :/

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
17. мај 2017. 21:04 delete

:trep-trep: :D
Trebala sam više slika napraviti sa maskarom jer je jedna ne može predstaviti u potpunosti. Imam tako dane kada baš super izgleda, a nekad onako, mada mislim da je to od raspoloženja mojih trepavica xD
Cena je definitivno deal-breaker, budžet mi je tu do maks 800 rsd za maskare, tako da nikad je ne bih samostalno kupila. Za tu cenu nije baš toliko vau, ali ko voli, nek izvoli! :)

Reply
avatar
Бобица
AUTHOR
18. мај 2017. 08:44 delete

По мом искуству, виша цена означава само да је доста уложено у маркетинг и то најчешће на уштрб квалитета. Најбоља маскара коју сам имала је и најјефтинија, скоро сам је купила, мислим да је Алверде.
Укратко, волим да дам паре за производ али не и за кутију које одмах иде у смеће (понекад ми се омакне, али ''понекад'' ми је ОК).
Баш имаш лепе очи и рекла бих да маскара добро ''ради'' :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
18. мај 2017. 09:13 delete

Nikada nisam cula za ovaj brend :) U svakom slucaju ova maskara divno izgleda :)

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
18. мај 2017. 19:16 delete

Hvala, Bobice <3 :)
Slažem se, većina stvari su izvikane i skupe samo zbog imena. Kutija kod maskara i karmina mi je jedino dobra jer su ispisani sastojci, dok kod ovih "običnih" drogerijskih na etiketi piše "Pogledati u knjižici koja se nalazi na stalku"... kojoj knjižici? Gde? xD Nema je.

Reply
avatar
18. мај 2017. 22:12 delete

Odlično izgleda! Nisam još ni jednu njihovu maskaru probala, ali nadam se da ću u skorijoj budućnosti :)

Reply
avatar