BIOBAZA micelarna voda | Recenzija

новембар 11, 2017 6 Comments

Biobaza micelarna voda, mix micelarnih vodica, recenzija, utisci, blog, prirodna kozmetika
Micelarne vode za čišćenje lica su postale vrlo popularne, i to sa razlogom - vrlo brzo i efikasno skidaju prljavštinu i šminku sa lica, bez potrebe za umivanjem i korišćenjem gelova/pena/sapuna koji znaju isušivati kožu. Micelarne vode rade baš suprotno - hidriraju a neke čak i neguju kožu poput ove o kojoj vam danas pišem :)

Osnovno

Šta Biobaza kaže o svojoj micelarnoj vodi:
Uklanja šminku i hidrira kožu. Mix micelarnih voda idealan je za čišćenje lica i uklanjanje šminke. Temeljno čisti kožu, a pritom je neguje, hidrira i ostavlja mekom i osveženom. Nakon primene ne ostavlja osećaj zatezanja te je pogodan za sve tipove kože. Dolazi u inovativnom pakovanju sa aplikatorom koji omogućuje jednostavnu, ekonomičnu primenu vode na blazinicu.
Pun naziv: Biobaza Beauty Mix micelarnih vodica.
Količina: 500 ml.
Rok trajanja: 12 meseci nakon otvaranja.
Testirano na životinjama: Ne.

Sastojci

Sadrži 99% sastojaka prirodnog porekla, bez parabena, veštačkih mirisa i boja. Sastoji se od samo 10 sastojaka, među kojima su najzanimljiviji ekstrakt cveta kamilice, sok krastavca, morksa so, Natrijum hijaluronat, i ulje kore narandže. Ne sadrži iritanse ni sastojke koji mogu da zapuše pore.
Ekstrakt cveta kamilice smiruje upale i iritacije, ima antibakterijska i antifungalna svojstva što ga čini idealnim za problematičnu kožu. Sok krastavca ne samo da je dobro popiti nego i naneti na kožu - smanjuje otok i intenzitet podočnjaka, izbleđuje pege, daje sjaj koži i hidrira je. Morska so upija toksine iz kože, ima antibakterijska svojstva, smanjuje upale, bledi ožiljke, i poboljšava hidrataciju. Natrijum hijaluronat je jedan oblik hijaluronske kiseline, lako prodire u kožu i pruža neophodnu hidrataciju. Ulje kore narandže kontroliše mašćenje kože, posvetluje je, bledi ožiljke i bogato je antioksidansima.
Svi ovi sastojci čine Biobazinu micelarnu vodu pogodnu za svaki tip kože i starosnu dob.

Listu svih sastojaka možete pogledati na CosDNA.com.

Recenzija

Biobaza micelarna voda dolazi u plastičnom pakovanu sa nešto drugačijom pumpicom. Pumpica ima zaštitni mehanizam: okretanjem u levo se "zaključava" i onemogućava njeno pritiskanje dok okretanjem u desno se otključava. Na vrhu pumpice se nalazi disk/tanjir na čijem dnu su rupice koje propuštaju tečnost prilikom pritiskanja. Tufer treba staviti na vrh diska i prstima pritisnuti, imajuću u vidu da prsti NE BUDU u sredini nego na rubovima inače će micelarna prskati na sve strane (znači, NE kao na slici - trebalo mi je neko vreme da naučim 😄). Jedan do jedan i po pritisak na pumpicu je dovoljan da se tufer natopi.
Sa jednim do dva tufera se može skinuti šminka sa lica, dok je za maskaru potreban još jedan. Tečnu, kremastu i praškastu šminku skine bez teškoća, ali za maskaru treba malo više truda. Maskaru najlakše skine kada se natopljeni tufer drži na trepavicama oko 10 sekundi, nežno povuče prema dole i ponovi bar još jednom. Imajte u vidu da ne koristim vodootporne maskare pa ne mogu tvrditi kako bi se s njima ponašala. Maskaru inače skidam uljima pa mi ova stavka ne igra toliku ulogu.

Biobaza micelarna voda ima tendenciju da štipa oči, ali jedino ako se tufer previše natopi. Peckanje nije jako i brzo prođe.

Ova micelarna je takođe odlična kao samostalno sredstvo za čiščenje lica. Skida svu prljavštinu i masnoću ostavljajući lice meko i nežno, bez osećaja lepljivosti. Moja mama je redovno s njom čistila lice - često je komentarisala kako joj je koža lepa na dodir i da obavezno ponovim kupovinu 😊.

Biobaza micelarna voda mi je postala neophodan korak u čišćenju lica. Najčešće je koristim nakon skidanja šminke uljem ili sapunom/gelastim čistačem kako bih bila sigurna da sam skinula i najmanji trag nečistoća, a ponekad je koristim i samostalno ujutru ili uveče.

Jedna od mana je što se količina micelarne ne može previše precizno dozirati kao na pakovanjima sa rupicom na vrhu; dosta je osetljiva na pritisak pa treba pažljivo pritiskati kako bi izašla manja količina što zna ponekad biti frustrijajuće npr. kada želim samo malo da natopim štapić za uši kako bih popravila šminku oko očiju.

Po mom mišljenju, Biobaza micelarna voda je odličan izbor, i zbog svog prirodnog sastava i zbog efikasnosti, a nije uopšte ni skupa kada se uzme u obzir koja količina se dobija! Moje uopštene utiske vam predstavljam u sledećoj tabeli:
DobroLoše
Prirodni i zdravi sastojci Nezgrapno (veliko) pakovanje
Pogodna za sve tipove kože, čak i za problematičnu i osetljivuNeprecizno doziranje
Povoljna Peče oči ako se nanese veća količina
Velika zapremina Dostupna u malom broju objekata
Lako skida tečnu, kremastu i praškastu šminku Maskaru teže skida
Odlična i za čišćenje lica
Osvežava i hidrira
Ocena 4/5 ★★★★✰

Cena: 500-650 RSD
Gde kupiti: (ako znate još neko mesto, slobodno javite)
🛒 DM drogerije
🛒 Idea supermarketi (nema u svim)
🛒 Puritybox.rs

Čime vi čistite lice? 😊

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

6 comments

Write comments
Ana T
AUTHOR
11. новембар 2017. 17:49 delete

Ja sam Biobazu kupila u Rodi.

Ne znam koliko bi mi ova odgovarala, jer ja micelarne koristim samo na očima, pa me to peckanje odbija, ali dobro je što to sada znam :) Pakovanje je baš lepo, ili meni tako deluje na tvojim prelepim fotografijama, pogotovo prva i treća! <3

Lice čistim sapunom, nekako mi je tako najsigurnije.

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
11. новембар 2017. 19:35 delete

Baš ću obratiti više pažnje sledeći put kada budem u Rodi, mada ni u Ideji ih nema uvek.
Onda možda bolje da je preskočiš :( Jeste da ne pecka jako ali ponekad zna baš da zasmeta.
I ja sam na sapunima jedno 6 meseci, tj. još uvek trošim Sofi sa nevenom, neverovatno je kako se sporo troši :) Apsolutno ne žalim promenu!

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
11. новембар 2017. 20:05 delete

Merkala sam je skoro u dm-u ovu micelarnu vodu, ali sam ipak kupila drugu. Meni se baš dopada što je velko pakovanje, a što se skidanja maskare tiče za to uvek koristim posebno sredstvo. Hvala za divnu recenziju, veoma mi je pomogla u odluci za kupovinu :)
Magicni svet lepote

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
11. новембар 2017. 21:28 delete

Drago mi je da sam ti pomogla :) Koju micelarnu si kupila?

Reply
avatar
St.Maja
AUTHOR
11. новембар 2017. 22:52 delete Аутор је уклонио коментар.
avatar
Unknown
AUTHOR
16. новембар 2017. 14:42 delete

Divna recenzija.

https://glamfashioncat.blogspot.rs

Reply
avatar