Alverde Puderrouge rumenilo

мај 30, 2016 2 Comments

Da li se slažete da rumenila nikad dosta? :) Pa evo da vas upoznam sa još jednim - Alverde Puderrouge rumenilo u nijansi 01 Apricot. Ne sadrži sintetičke konzervanse i parfeme pa je idealno za osobe sa osetljivom kožom poput moje. Zato sam ga i izabrala! :) A kako se pokazao pročitaćete u tekstu dole.

Do you agree that there is never enough of blushers? :) Let me introduce you to another one - Alverde Puderrouge blush in shade 01 Apricot. It doesn't contain synthetic preservatives and perfumes so it's ideal for those with sensitive skin like mine. That's why I've chosen it! :) Read on to find out more.
Alverde Puderrouge 01 apricot rumenilo review recenzija

Pakovanje / Packaging

Ovo rumenilo dolazi u plastičnoj ambalaži zelene boje koja je simbolična za Alverde. Čvrsto se zatvara pa ne treba brinuti da će se slučajno otvoriti. Gramaža nije navedena ali mi ne deluje malo. Na rumenilu su utisnuti listići koji su u potpunosti u skladu sa njihovim brendom (nažalost nisam bila u prilici da uslikam rumenilo pre nego što sam ga krenula trošiti). Dolazi u još dve nijanse, svetlo roze (02) i tamnije roze (07 Flamingo).

The blush comes in a green plastic package. It closes firmly so you don't have to worry if it will open on its own. The amount of the blush is not listed but it doesn't seem small. On the blush there are little leaves imprinted which is in accordance with their brand (unfortunately, I wasn't able to photograph the blush before I started using it). It comes in two more shades, a light pink (02) and a more intensive pink (07 Flamingo).
Alverde Puderrouge 01 apricot rumenilo review recenzija

Sastojci / Ingredients

Sastojci nisu izlistani na ambalaži, što je jako veliki minus, već je preko simbola (koji se jedva providi ispod nalepnice) naznačeno da se nalaze izloženi u radnji, što ni za jedan proizvod nisam videla... DM, vreme je da se uozbiljiš, mnogim ljudima su zaista bitni sastojci! Međutim, jedini sastojak koji se spominje u opisu je turmalin. Turmalin spada u poludrago kamenje koje se smatra da revitalizuje kožu čineći je mlađom i življom, ali ništa od toga još nije naučno potvrđeno.

Lista sastojaka se može naći na CosDNA ali je unos iz 2010 i pitanje je da li su od tada menjali formulaciju.

The ingredients aren't listed on the package which is a very big minus, but it's noted with a symbol (that is barely visible beneath the sticker) that the ingredients can be found in the store, but I never noticed that with any of the products... DM, get serious, it's important to many people! However, the only ingredient that is mentioned is Tourmaline. Tourmaline is a semiprecious stone that is believed to vitalize the skin, making it appear more radiant and youthful, but nothing is scientifically proven at this time.

The ingredient list can be found on CosDNA but it's from 2010 and who knows if the formula is still the same. 
Alverde Puderrouge 01 apricot rumenilo review recenzija

Performanse / Performance

Rumenilo jeste malo na svetlijoj strani i bojala sam se da će biti slabo pigmentovano ali nije. Srednje je pigmentacije i vrlo se lako blenda. Iskreno, ne volim jako pigmentovana rumenila jer ih nikad ne potrošim, pa ih na kraju bacim. Ima vrlo slab, puderast miris. Trajnost mu je takođe srednje-slaba. Do kraja radnog vremena skoro u potpunosti nestane, i tu mu zameram. Boja je zaista predivna, onako rozikasto-breskvasta i mislim da će svakoj curi super izgledati. U kombinaciji sa bronzerom je božanstven! Jako lepo oživi lice.

Ispod možete videti slike kako izgleda na licu :)

Because the blush is on the lighter side, I was afraid it won't be pigmented very well, but it is. The pigmentation is medium, and it blends very well. Honestly, I don't like very pigmented blushers because I never seem to "hit the pan" and in the end it finishes in the garbage. It has a very light, powdery smell. The lasting power is very bad, I would say medium to weak. By the end of 8 hours it disappears almost completely and this is a big setback. The color is very lovely, pinkish-peach and it will suit any girl. It is especially lovely combined with bronzer. It really gives life to the face.

Bellow you can see how it looks on my face :) 
Alverde Puderrouge 01 apricot rumenilo review recenzija Alverde Puderrouge 01 apricot rumenilo review recenzija swatch

Može se nabaviti samo u DM prodavnicima po ceni od 440 RSD.
Ocena 4/5.

It can be found only in DM with a price of  about 3.5 euros.
Rating 4/5.

Rezime / Summary

Dobro / GoodLoše / Bad
Boja / ColorTrajnost / Lasting power
Pigmentacija / Pigmentation
Zasnovan na prirodnim sastojcima / Based on natural ingredients
Ne izaziva iritacije / Doesn't irritate
Cena / Price

Neka preporuka za rumenilo? :)
Maybe a recommendation for other blushers? :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

2 comments

Write comments