LA ROCHE-POSAY Anthelios ultra lagani fluid SPF 50 • Recenzija

август 04, 2021 2 Comments

Recenzija La Roche Posay Anthelios Shaka ultra lagani fluid SPF 50 za osetljivu kožu
Danas vam pišem o jako popularnoj i hvaljenoj SPF kremi - obećava ultra lagan osećaj na koži i ultra visoku zaštitu. Neko ga naziva La Roche-Posay Anthelios ultra lagani fluid, neko Anthelios Shaka fluid ali u pitanju je isti proizvod. Jako sam čekala da ga isprobam jer ga mnogi preporučuju mešovitoj i masnoj koži, međutim, meni baš nije legao...

La Roche-Posay Anthelios Shaka fluid SPF 50 - opis i karakteristike

La Roche-Posay Anthelios Shaka fluid SPF 50 opis proizvoda i karakteristike, gde kupiti i cena
La Roche-Posay Anthelios predstavlja liniju krema za sunčanje sa širokim spektrom UV zaštite. Anthelios linija je formulisana za osetljivu kožu sa minimalnim sastojcima. Kreme za sunčanje iz Anthelios linije sadrže jedinstvenu Cell-Ox Shield® tehnologiju koja podrazumeva širok spektar UVA i UVB zaštite (UVA nivo zaštite je strožiji od evropskih preporuka) i antioksidanse koji štite kožu od slobodnih radikala. Sve kreme iz ove linije su prošle alergo testove, nekomedogene su, i ugodne su na koži.

La Roche-Posay Anthelios Shaka fluid SPF 50 pruža najvišu UVA zaštitu u celoj Anthelios liniji krema za sunčanje (UVA zaštitni faktor od 46).

Karakteristike:
  • otporan na vodu, znoj i pesak
  • ne peče oči
  • nevidljiv je na koži
  • lagane teksture
  • nije lepljiv ni masan
  • pogodan za osetljivu kožu i kožu alergičnu na sunce
  • bez mirisa
Cena La Roche Posay Shaka fluida se kreće od 1800 do 2100 RSD, zavisno od apoteke, i može se nabaviti online na sledećim mestima:
🛒 Apoteka Srbotrade (trenutno je nedostupan)

Analiza sastojaka

La Roche Posay Anthelios fluid spf 50 ultra visoka i nevidljiva zaštita sastojci
La Roche Posay Anthelios Shaka fluid sadrži isključivo hemijske filtere.

La Roche Posay se ne šali kada je zaštita u pitanju pa tako Anthelios Shaka fluid sadrži neke od najjačih i najpouzdanijih UV filtera kao što su Uvinul T 150 (Ethylhexyl Triazone), Tinosorb S (Bemotrizinol), Avobenzone (Butyl Methoxydibenzoylmethane) i Lorealovi patenti Mexoryl XL (Drometrizole Trisiloxane) i Mexoryl SX (Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid).

Glavni razlog zašto sam se odličila za ovu SPF kremu je upravo ta vrhunska zaštita od sunca. La Roche-Posay je zaista jedan od najboljih po tom pitanju.

Što se ostalih sastojaka tiče, na vrhu liste, odmah ispod vode, nalazi se Alcohol Denat, taj jezivi alkohol od kojeg svi bežimo. Alcohol Denat često isušuje kožu i stvara iritacije, ali neće smetati koži ako je proizvod dobro formulisan (a ova SPF krema jeste). U slučaju kada se dodaje u kreme za sunčanje, Alcohol Denat pomaže da se UV filteri lepo rastvore u kremi i umanjuje osećaj masnoće koje obično takve kreme imaju. Anthelios Shaka Fluid sadrži još i glicerin i druge emolijente pa tako je šansa za isušivanje kože od alkohola svedena na minimum.

📌 Listu svih sastojaka i kratku analizu možete pogledati na CosDNA.com.

Moji utisci

La Roche Posay Anthelios ultra lagani fluid dolazi u vrlo unikantnoj ambalaži, mene podseća na one stare cigle od telefona sa antenom 😀 "Antena" je zapravo poklopac iza kojeg se krije otvor kroz koji izlazi fluid.
La Roche Posay Shaka fluid Anthelios spf 50 krema za zaštitu od sunca recenzija i utisci
Fluid je potrebno promućkati pre upotrebe pa zato i "Shaka" (shake) u nazivu 😊 Prilikom mućkanja se čuje kuglica koja meša fluid, čiji zvuk može ponekad da iznenadi ljude u okolini. Nije navedeno koliko dugo treba mućkati, ali smatram da je par sekundi sasvim dovoljno.

La Roche-Posay je bio u pravu kada je ovo nazvao ultra laganim fluidom - izrazito je tečan i curi na sve strane ako se ne pazi. Bledo žute boje je i miriše blago na alkohol, ali je generalno vrlo neutralnog mirisa.
Kako izgleda La Roche Posay Anthelios Shaka fluid spf 50
La Roche-Posay nažalost ne navodi potrebnu količinu koju treba naneti za optimalnu zaštitu pa ja procenjujem da je dužina kažiprsta dovoljna, ali nije isključeno da treba i više. Ako nanesem manje, deluje mi da mi jedva pokrije lice a ako nanesem više, lice mu bude baš masno. Da li je ovo stvarno ultra lagana formula bez lepljivosti i masnog osećaja? Pa, ja se ne bih složila.

Fluid se vrlo lako nanosi na lice, zaista je nevidljiv i brzo se stapa sa kožom. Pod prstima je pomalo masan ali i pomalo svilenkast. Koža izgleda negde između baršunasto i masno. Slike pre i posle 👇
Slike pre i posle sa La Roche-Posay Anthelios ultra lagani Shaka fluid spf 50 recenzija
Poželjno je da La Roche Posay Anthelios fluid stoji na licu 20-30 minuta pre izlaganja suncu, pa u tom smislu ne bi trebalo ni šminku ranije nanositi jer je to vreme potrebno da se oformi zaštitni sloj na koži.

Moram reći da ni nakon 20 minuta koža nije manje masna. Ne osećam da imam nešto na licu, ne otežava kožu, ali kao što se vidi iz slika gore, poprilično sijam i na dodir se oseća pomalo masno. Kada pipnem lice prstom, na tom mestu mi koža ostane mat, što mi govori da sam dodir skida fluid sa lica. I sad kako naneti šminku a ne skinuti zaštitu? To je jedan razlog zbog čega ne preferiram da se šminkam preko ovog fluida. Drugi razlog je što ako nanesem slučajno veću količinu, bilo šta da nanesem od šminke preko izgleda teško i ističe mi pore i bore, a puderi za setovanje, bili u kamenu ili prahu, se jako uvlače u pore i izgleda strašno. A toliko hvale Anthelios Shaka fluid, kao odličan ispod šminke... pa sigurno je odličan ako se nanese malo, ali onda zaštitu mož okačiti mačku o rep 😕

Što se tiče očiju, dobra vest je da Anthelios Shaka fluid ne štipa oči, pa ni prilikom znojenja. Inače, lice mi se mnogo jače znoji sa ovim SPF-om nego sa La Roche-Posay Anthelios Anti-Shine gel kremom.

Bubuljice ili bilo kakvu problematiku mi nije izazvao, ali kada mi je lice bilo osetljivo od retinola, bome sam osećala da pecka, ali to može biti i od alkohola. Koliko god ne volim alkohol u kozmetici, moram da priznam da nisam osećala da mi je koža išta suvlja upotrebom ove SPF kreme, tako da što se mene tiče, nema bojazni po ovom pitanju.

Na kraju, da li preporučujem La Roche-Posay Anthelios Shaka fluid? Zavisi. Ako neko traži pouzdanu i kvalitetnu zaštitu od sunca, a pri tom ne planira puno da se šminka, onda da, preporučujem ga, pogotovo nekome sa suvljom kožom jer verujem da će se bolje upiti i neće biti tako masan. Ali ako neko traži svakodnevnu SPF zaštitu preko koje će se šminkati onda smatram da postoje bolje kreme za ovu namenu (npr. gore pomenuti LRP Anthelios XL Anti-Shine i Eucerin Sun Oil Control). Žao mi je što mi nije legao kao većini jer stvarno ima super zaštitu i smatram da je Shaka fluid jako kvalitetan proizvod, ali eto, svačija koža je različita.

Ocena 3/5 ★★★☆☆

Ako ste dogurali do kraja, iz srca vam hvala, i nadam se da vam se svidela recenzija 💕

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

2 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
10. фебруар 2022. 15:32 delete

Nema ga nigde da se kupi

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
10. фебруар 2022. 15:44 delete

Ćao :) Preko zime apoteke slabo drže kreme za sunčanje. Računaj da će se za koji mesec ponovo naći na stanju ;)

Reply
avatar