Kanta #4 - Balea, Gliss, Schaebens, Herbateria, Akvabent

јун 09, 2016 0 Comments

Ovog puta kanta nije bila toliko puna (čudom). Saznajte šta sam poslednjih meseci potrošila, da li mi se svidelo i da li ću kupovinu ponoviti.

Schaebens maske za lice - Anti-Pickel i Dead Sea Mud mask

Anti-Pickel masku sam kupila kada me je uhvatila iznenadna želja za maskama i reko hajd da probam nešto novo. Ova maska je namenjena koži sklonoj aknama i ima anti-bakterijska svojstva. Sadrži ulje čajevca, ulje argana, pantenol i alantoin. Ponekad zna da pecka na početku, ali ništa strašno. Maska se ne ispira nego se uklanja kozmetičkim maramicama... hoće li neko biti fin da me uputi šta su one tačno? :) Vlažne maramice za lice? Ja je uklanjam papirnim maramicama, ali koža ostane lepljiva posle pa je na kraju ipak isperem. Koža bude jako nežna na dodir, nahranjena a crvenilo smanjeno. Jedno pakovanje sadrži ukupno 10 ml i meni je dovoljno za 4-6 upotrebe. Nikakve probleme nije izazvala i nastaviću je koristiti kako bih videla kakve rezultate pruža dužom upotrebom.
Dead Sea Mud maska je namenjena za dubinsko čišćenje lica, takođe za nečistu i problematičnu kožu. Sadrži blato iz Mrtvog mora, alge, minerale, aloe veru, kamilicu i cink. Na početku pecka ali ne jako i ne traje dugo. Sadrži sitne čestice koje baš lepo pilinguju. Ovu masku koristim u kombinaciji sa Anti-Pickel, kao prvi korak. Za sada mi se sviđa kombinacija i nadam se da će uroditi plodom :) Ova maska sadrži 15 ml proizvoda i dovoljna mi je za oko 6 korišćenja.
Obe maske se mogu nabaviti u Lilly drogeriji i DM-u, po ceni od 179 RSD. Ocena 5/5

Gliss Total Repair balzam u spreju

Uvek kada gledam njihove balzame ne znam koji da izaberem, svaki je za oštećenu kosu - jedan ima ovo, drugi ono, ali u suštini isto rade. Ovaj balzam je idealan kada ste u žurbi, samo naprskate i kosa biva odmah osvežena, meka i nežna, a rasčešljavanje olakšano. Nakon dva dana više nije takva, efekat se izgubi. Ne otežava kosu i ne masti je dodatno. Može se nanositi na vlažnu i suvu kosu. Sve u svemu, vrlo sam zadovoljna i imate moju preporuku.
Kupila sam ga za 345 RSD, ali nisam sigurna da li je bio na popustu. Ocena 5/5

Herbateria kokosovo ulje

Pisala sam detaljnije o njemu u postu o nezi kose a ovo su moji konačni utisci. Za kosu mi se pokazao odličnim, čak boljim od Beyondovog kokosovog ulja koje je nerafinisano. Mislila sam da će biti obrnuto ali izgleda da je nerafinisano previše teško za moju kosu. Herbaterijino jako lepo omekša kosu i ponaša se kao balzam. Za lice ga ne bih koristila, ali za kosu imate moju još jednu preporuku :)
Cena oko 300 RSD. Ocena 5/5

Balea Totes Meer Salz Ol-peeling - uljani piling

Načitala sam se super recenzija o njemu ali mene je apsolutno razočarao. Zrnca su dosta grublja nego kod klasičnih pilinga i ulje se teško ispiralo, što vam možda deluje kao dobra stvar jer tako dodatno neguje kožu ali... zbog tog ulja, mrtva koža ostane zarobljena ispod, i tek kada se počnete brisati ugledate gomilu mrva mrtve kože (kada kada žuljate petu) i to me apsolutno odbilo. Ta koža je trebala sići u kadi, a ne da se rasipa po celom kupatilu.
Cena 200 RSD. Ocena 1/5

Akvabent aktivni kisonik

Takođe kupljen usled gomile oduševljenih recenzija. Takođe me nije oduševio. Zaista ima miris na sirće ali je zanemarljive jačine. Nadala sam se da će mi pomoći u zarastanju rana od bubuljica ali ništa od toga. Zapravo mi je kožu isušivao i to mi se uopšte nije svidelo. Dalje sam ga koristila nakon brijanja i tu mi je bio ok, nije peckao, ali nisam primetila da se nešto posebno dešavalo. Kupovina neće biti ponovljena...
Može se nabaviti u apotekama po ceni od 445 RSD (Apoteka Srbotrade). Ocena 2/5

Da li ste probali neke od ovih proizvoda? Kakvi su vaši utisci?

Do sledeće recenzije,
Aleksandra