Marigold hidrolat muskatne žalfije [Recenzija]

фебруар 07, 2017 1 Comments

Marigold hidrolat muskatne žalfije recenzija utisci

Marigold hidrolat muskatne žalfije je otkriće i veliki prošlogodišnji favorit u kategoriji tonika, kratko sam ga predstavila u postu omiljene kozmetike u 2016, a sada ću vam reći zašto mi se toliko svideo 😊

Osnovno

Ako se pitate šta su hidrolati: Hidrolati su potpuno prirodni, nastaju u procesu destilacije biljnog materijala (listova, cvetova i ostalih delova biljaka) kako bi se dobila eterična ulja. Imaju široku primenu, pa osim tonika mogu se koristiti i u maskama, kremama, za osvežavanje lica i tela, pa čak i u kulinarstvu. Imaju lekovito i umirujuće dejstvo pa su pogodni za svakoga.

Marigold hidrolat muskatne žalfije je namenjen za mešovitu i problematičnu kožu, ali je svi tipovi kože mogu koristiti. Hidrolat žalfije reguliše suvišno lučenje sebuma, umiruje kožu i hladi je. Takođe se može koristiti za ublažavanje peruti. Ne sadrži alkohol.

Osnovni i jedini sastojak: Salvia sclarea (Clary sage) Flower Water (žalfija)
Marigold hidrolat muskatne žalfije recenzija utisci

Recenzija

Marigold hidrolati se nalaze u plastičnoj polu-providnoj sprej-bočici. Prskalica je fantastačna! Jako lepo i ravnomerno raspršuje hidrolat po licu, bez krupnih i nejednakih kapljica.

Miris je predivan, prirodan, nežan... Odmah me stavlja u dobro raspoloženje. Pravo je uživanje koristiti ga! 😍 Miris se ne zadržava dugo na koži.

Marigold predlaže da se hidrolat naprska na parče vate i s njim očistiti lice, a zatim da se poprska direktno na lice i pustiti da se upije, ili dok je još koža vlažna naneti kremu ili ulje. Nanet na kožu glave sprečava pojavu peruti i prekomerno mašćenje kose.
Prvi put kada sam ga kupila koristila sam ga u kombinaciji sa vatom ali tim načinom mi je trajao samo mesec dana 😢 Sada ga samo naprskam na lice nakon čišćenja i ostavim da se upije, ili pre nego što se skroz upije nanesem kremu. Na ovaj način mi izdrži skoro 3 meseca :)

Kožu čini vrlo nežnom i sprečava njeno isušivanje nakon glinenih maski. Leti pruža potrebno osveženje, zaista hladi lice. Nije ni malo lepljiv i ne ostavlja nikakav sloj na licu. Potpuno i brzo se upije.

U nekoliko navrata sam probala da ga nanesem na teme zbog peruti, ali kako imam dosta gustu kosu, brzo sam odustala od tog poduhvata. Naime, da bih dovoljno natopila kožu glave hidrolatom (da bi uopšte imao efekta) potrebno je dosta prskanja i bilo mi je žao da ga trošim na to. Ali volela bih da znam ako je neko bio uporniji i video rezultate 😊
Marigold hidrolat muskatne žalfije recenzija utisci

Mojoj mešovitoj, problematičnoj i osetljivoj koži nije nikako smetao, samo prijao i sigurno ću ga ponovo kupiti, ali mislim da ću sledeći put probati hidrolat rimske kamilice ili smilja 😊

Količina: 100 ml
Rok trajanja: 6 meseci nakon otvaranja
Testirano na životinjama: Ne 🐇
Vegansko: Da 🌱
Cena: 310 RSD
Gde kupiti:
🛒 marigoldlab.com
🛒 U većini prodavnica zdrave hrane
Ostale vrste: smilje, rimska kamilica, matičnjak, lavanda

Da li koristite hidrolate i prirodne tonike? Koji preporučujete? :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

1 comments:

Write comments
Ana T
AUTHOR
8. фебруар 2017. 12:18 delete

Ne mogu bez hidrolata :D
Svi su dobri ali, kao što sam već rekla, Rimska kamilica grozno miriše i meni se čini da, u tragovima, ipak ostaje na koži :/

Reply
avatar