Multiactiv - Ultra regenerativni serum [Recenzija]

фебруар 20, 2017 1 Comments

Moram priznati, puževa sluz uopšte ne deluje privlačno, ali kada saznate kakve sve benefite pruža zreloj i oštećenoj koži, počećete puževe drugačijim očima da gledate! Oni jesu mali i krhki, ali su i giganti kada je u pitanju regeneracija kože. 🐌🐌🐌
Multiactiv ultra regenerativni serum recenzija utisci

Osnovno

Multiactiv ultra regenerativni serum sadrži čak 80% filtrirane puževe sluzi. Serum se koristi za ciljana područja sa dubokim, usečenim borama, kao što su područje oko očiju, usana, čelo i nazolabijalne brazde.

Multiactiv ultra regenerativni serum zahvaljujući puževoj sluzi stimuliše formiranje kolagena, elastina i derma komponenti koje uklanjaju i ublažavaju bore i minimizira dejstvo slobodnih radikala koji su odgovorni za prevremeno starenje kože. Takođe, koži pruža intenzivnu hidrataciju i sprečava da izgleda umorno i beživotno.

Zbog svog intenzivnog regenerisajućeg dejstva, preporučuje se i osobama sa problematičnom kožom jer uklanja ožiljke i ubrzava zaceljivanje rana.
Multiactiv ultra regenerativni serum recenzija utisci

Sastojci

Sastojci su generalno ok, nema naročito komadogenih sastojaka i iritanata. Glavni aktivni sastojak čini puževa sluz koja je sama po sebi vrlo kompleksna jer se sastoji od puno blagotvornih sastojaka:

Alantoin - stimuliše epitelizaciju kože, obnavlja i zateže je, uklanja ožiljke i ubrzava zaceljivanje rana. Deluje i kao antiiritant, štiti kožu od dejstva stresnih spoljašnjih faktora.
Kolegan i elastin - čine osnovne komponente kože. Kolagen obezbeđuje strukturu i čvrstinu tkiva, dok elastin obezbeđuje fleksibilnost.
Antibiotici - puževa sluz sadrži prirodne antibiotike koji deluju protiv bakterija prisutnih na koži čime štite kožu od infekcija.
Glikolna kiselina - utiče na blago uklanjanje viših površinskih slojeva kože i omogućava stvaranje nove pod uticajem alantoina.

Listu svih sastojaka možete naći na CosDNA.
Multiactiv ultra regenerativni serum sastojci recenzija utisci

Recenzija / Utisci

Pošto sam se uverila u moć puževe sluzi koristeći testere Benton Snail Bee High Content esencije (o kojoj ću pisati), odlučila sam da potražim nešto slično na našim prostorima. Otkrila sam dosta krema sa puževom sluzi ali za mnoge nisam našla sastojke ili mi se uopšte nisu svideli, dok je Multiactiv ultra regenerativni serum baš ono što mi treba - lagan, sa bezbednim i kvalitetnim sastojcima i visokim sadržajem puževe sluzi.

Multiactiv ultra regenerativni serum dolazi u plastično-staklenoj bočici sa pumpicom na vrhu (plastično-staklena jer se ne mogu odlučiti, može biti da je plastična ali je čvrsta poput stakla). Na vrhu pumpice se nalazi providan mini poklopac koji sprečava da se pumpica pritisne što je jako korisno prilikom putovanja. Bočica dolazi u čvrstoj kvalitetnoj kartonskoj kutiji na kojoj ime brenda i pužić menjaju boju u odnosu na osvetljenje. Sve u svemu, pakovanje odaje osećaj luksuza a i razumljivo je s obzirom na cenu 😊

Miris je predivan, doduše, parfemisan ali nije nikako agresivan i oštar. On upotpunjuje taj luksuzan osećaj i pruža pravo prefinjeno iskustvo.

Serum je malo gušći od gela ali laganiji od kreme. Mutno bele je boje, lako se razmazuje i još lakše upija. Koža je odmah vidno nahranjena i manje suva a tekstura joj bude bebi-nežna! Ne ostavlja kožu masnom ni lepljivom pa će odgovarati i onima sa nešto masnijom kožom.
Multiactiv ultra regenerativni serum recenzija utisci

Iako je Multiactiv ultra regenerativni serum namenjen sa ciljano nanošenje, ja sam ga ipak nanosila na čitavo lice i vrat, uključujući i predeo oko očiju.

Najviše me je zanimalo da li će pomoći oko zarastanja rana od bubuljica ali nisam primetila isti efekat kao kod Benton esencije. Radi, ali dosta sporije. Najbolje se pokazao kod hidratacije lica i to zaista vrlo lepo radi, često nisam osećala potrebu za kremom. Odličan je i ispod šminke.

Moja mama (53) se oduševila ovim serumom i često ga je "krala" od mene 😆 Mislim da bi Multiactiv ultra regenerativni serum bio odličan poklon vašoj mami ili dragoj osobi sa zrelijom kožom. Verujte mi, nećete pogrešiti.

Mojoj osetljivoj koži nije ni najmanje smetao 👍

Količina: 50 ml.
Rok trajanja: 12 meseci nakon otvaranja.
Testirano na životinjama: Upitno pošto je proizvedeno u Severnoj Koreji.
Vegansko: Ne 🌱
Cena: oko 2700-2800 RSD. Lilly apoteka svake prve subote u mesecu daje 10% popusta pa je pametno iskoristite :)
Gde kupiti:
🛒 Lilly drogerija
🛒 Ostale bolje snabdevene drogerije / kozmetičke prodavnice

Dobro Loše
Čvrsto i higijensko pakovanje Cena je na jačoj strani
Lagana teksturaNe pomaže toliko u zaceljivanju rana
Odlično hidrira
Pogodan za sve tipove kože
Čini kožu bebi-nežnom i glatkom

Da li ste već probali proizvode na bazi puževe sluzi? Kakvi su vam utisci i preporuke? :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

1 comments:

Write comments
Ana T
AUTHOR
21. фебруар 2017. 16:50 delete

I mene je Benton oduševio :)

Reply
avatar