ROYAL BALM prirodna kozmetika - krema za osetljivu kožu | Recenzija

мај 28, 2020 0 Comments

Nakon isprobane ružine vodice, došla je na red krema za osetljivu kožu 😊 Prenosim vam svoje utiske nakon mesec dana korišćenja.

O kremi + sastojci

Royal Balm krema za osetljivu kožu ima ulogu da pruži maksimalnu negu i zaštitu osetljivoj koži. Ovo je potpuno prirodan preparat (kao i svi njihovi proizvodi) formulisan bez alkohola, parfema, boja i konzervanasa, koji u startu nikako ne prijaju osetljivoj koži.

Sastojci za ovu kremu su pažljivo birani. Bogata je antioksidansima, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, kao i linolnoj kiselini. Krema stvara prirodnu zaštitu od spoljnih uticaja, umiruje kožu, ublažava iritacije, crvenilo i svrab, i vraća joj fiziološku pH vrednost.
Royal Balm prirodna kozmetika krema osetljiva koza sastojci recenzija
Aktivne sastojke ove kreme čine ulje semena bundeve, šipkovo ulje, hajdučka trava i breza.
  • Ulje semena bundeve sprečava gubitak vode iz kože i deluje antioksidativno. Umiruje i ujednačava ten, smiruje iritacije.
  • Šipkovo ulje regeneriše, sprečava isušivanje, lako se upija.
  • Hajdučka trava se koristi za lečenje raznih kožnih problema (akne, ujedi insekata, ekcem, psorijaza, seboreja) pa je u svakom obliku odlična za osetljivu kožu.
  • Breza umiruje, hidrira, regenerešite kožu, i ima lekovito i antiseptično dejstvo.
Ostale sastojke čine hidrolat smilja, neven, gavez, ulje vučjeg trna, vosak, med, vitamin E, smilje.

Sve u svemu odlični sastojci koji ni na koji način ne škode koži već naprotiv, samo dobro joj mogu podariti 😊

Recenzija Royal Balm kreme za osetljivu kožu

Royal Balm krema za osetljivu kožu stiže u kartonskoj kutiji koja je meni jako slatka 😊 na njoj možete naći sav bitan info o kremi - rok trajanja, listu sastojaka kao i kako se koristi, ali je iz nekog razloga sve na engleskom, iako je Royal Balm iz Srbije.
Royal Balm prirodna krema za osetljivu kožu utisci, pakovanje
Kada otvorite kutiju sačekaće vas ovo srculence 😊
Royal Balm prirodna kozmetika krema osetljiva koza suva koza, smilje, prirodno, vegansko, recenzija, blog
Sama krema dolazi u staklenoj zatamljenoj boci sa pumpicom, a pumpica dolazi sa svojim čepom koji sprečava da se krema greškom istisne (veliki plus!).

Kada stisnete pumpicu, dobićete kremu izrazito neobične boje - tamno maslinastu! Nisam videla ni jednu kremu ovakve boje i moram priznati da me je malo uplašilo, bojala sam se da ću izgledati kao Shrek 😅 Inače miriše prirodno i biljno, što ja volim.
Prirodna krema za osetljivu kozu lica, Royal Balm prirodna kozmetika, krema za osetljivu i suvu kožu utisci recenzija
Tekstura Royal Balm kreme za osetljivu kožu je uljana i teža od klasičnih krema, ali to je za očekivati jer je ovo pretežno mešavina ulja. Zbog toga je koristim kao poslednji korak u nezi kože, umesto ulja, kako bi sprečila da mi kožu izgubi vlagu u toku dana (ili noći). Za nanošenje je potrebno pola pumpice, možda ni toliko, a najlakše i najbolje se razmazuje na vlažnoj koži.

Moja koža je osetljiva ali i mešovita, sklona bubuljicama. Većina krema na tržištu za osetljivu kožu ujedno su i za suvu jer obično osetljivost i suvoća idu zajedno. Iako nigde na sajtu i pakovanju ne piše da je za suvu kožu, pokazala se da jeste - na mojoj mešovitoj koži se jako teško upija i uvek imam osećaj kao da samo leži na koži. Pipnem lice prstom i ono samo klizi. Nisam smela ni da probam kako se slaže za puderima... Najviše mi je prijala kada sam je nanela na čisto lice - bez seruma, esencija i slično, samo gola koža i krema. I dalje je bila masna na dodir, ali znatno manje. Pošto mi ne prija osećaj masnoće, koristim je samo noću i tu mi se pokazala skroz okej. Ovako Royal Balm krema za osetljivu kožu izgleda kada se nanese:
Krema za lice osetljiva suva koza, prirodna kozmetika, Royal Balm prirodna kozmetika, prirodna krema za lice, recenzija utisci blog
Srećom, ne izgledam kao Shrek 😂 ali moram reći da za nijansu oboji kožu, doduše jedva primetno tako da mi ne smeta. Lice mi izgleda znatno masnije i tako ostane dok ne operem lice.

Što se efekata tiče, Royal Balm krema za osetljivu kožu dobro sprečava isušivanje i održava vlažnost kože, kao što i piše u opisu. U periodu testiranja nisam imala neku nadraženost na koži pa ne mogu reći kako se ponaša u tim situacijama, ali s obzirom na čistoću i bezbednost sastojaka, verujem da ne bi bilo nikakvih problema. Ono što bih još istakla je da iako je krema masna, nije uopšte izazvala bubuljice 👍
Royal Balm prirodna kozmetika, recenzija kreme za osetljivu kožu lica, krema za suvu kožu, utisci, recenzija
Iako Royal Balm krema za osetljivu kožu ne odgovora mom masnjikavom licu, na suvljim delovima tela (rukama i laktovima) se brzo upila, pa verujem da će daleko bolje odgovarati osobama sa nešto žednijom i suvom kožom, a i ocene korisnika na sajtu Royal Balm kozmetike govore koliko su zadovoljni ovom kremom, što nije za ignorisanje.

Royal Balm krema za masnu kožu (recenzija) mi je već mnogo više odgovarala i nju svakako preporučujem osobama sa mešovitom kožom, kao i serum iz iste linije.

📌 Sve moje recenzije Royal Balm kozmetike možete naći ovde.

Količina: 30 ml i 50 ml
Rok trajanja nakon otvaranja: 4 meseca
Cena: 2500 RSD za 30 ml ili 3500 RSD za 50 ml
Gde kupiti: royalbalm.rs (dostava je besplatna)

Ocena: 3.5/5 ★★★☆☆
Manja ocena zbog teksture i osećaja na koži.

Do sledeće recenzije,
Aleksandra