BALEA MED 2 u 1 mleko za skidanje šminke i čišćenje lica • Recenzija

јул 23, 2020 0 Comments

Balea MED 2 u 1 mleko za čišćenje lica recenzija i utisci.
Kada je koža osetljiva, iziritirana i suva, treba biti vrlo nežan prema njoj. Ponekad i sam proces čišćenja može dodatno iziritirati lice zbog trljanja ili zbog samih surfaktanata koje sredstvo za čišćenje sadrži. Da bismo to izbegli, potrebno je koristiti nežne čistače, bez surfaktanata koje će nam očistiti lice a pritom ga neće isušiti i dodatno iziritirati - takvi čistači obično dolaze u obliku mleka. Isprobala sam jedno takvo mleko - Balea Med Ultrasensitive 2 u 1 mleko za čišćenje lica i skidanje šminke.

O Balea Med mleku za čišćenje lica

Balea Med 2 u 1 mleko za čišćenje lica i skidanje šminke je najviše namenjeno osobama sa osetljivom i suvom kožom, ali ga naravno mogu svi koristiti (evo prva ja sa mešovitom kožom).
Recenzija Balea MED mleko za skidanje šminke i čišćenje lica za osetljivu i suvu kožu. Bez parfema, parabena i boja.
Karakteristike ovog mleka su sledeća:
  • pomaže u očuvanju prirodne kožne barijere
  • pH neutralno
  • sadrži pantenol koji umiruje iritacije i sprečava isušivanje (o sastojcima detaljnije malo kasnije)
  • bez parfema, alkohola, boja, konzervansa (prezervativa), nanočestica, parabena, i parafina
  • nežno i temeljno uklanja nečistoće i šminku
  • posebno je pogodno za očnu regiju
  • testirana je i potvrđena tolerantnost u dermatološkim testovima na veoma osetljivoj koži sklonoj alergijama. Potvrđeno od strane oftamologa.
  • pogodno za vegane
Kroz većinu ovih stavki ću preći u odeljku recenzije pa nastavite čitati i saznajte koliko je zaista dobro ovo mleko :)

Količina: 200 ml
Rok trajanja nakon otvaranja: nije naveden
Cena:  389 RSD
Gde kupiti: prodavnice dm-a

Sastojci

Balea 2 u 1 mleko za čišćenje lica i skidanje šminke sastav sastojci za osetljivu i suvu kožu
Balea Med 2 u 1 mleko za čišćenje lica naglašava pantenol kao zvezdu u svojoj formulaciji ali sadrži još dva sastojka vredni spomena - glicerin i niacin (vitamin B3). Verujem da većina zna blagodeti pantenola i glicerina pa ovaj put neću o njima pisati ali hoću par rečenica o niacinu jer smatram da je jako moćan sastojak u kozmetici.

Niacin je pravi multitasker - pomaže u smanjenju izgleda proširenih pora, izjednačava ten, ublažava izgled finih linija i bora, daje živost licu, i jača kožu. Niacin takođe deluje kao antioksidant jer sprečava spoljne uticaje da oštete kožu tako što jača njenu zaštitnu barijeru ali i pomaže u oporavku starijih oštećenja. Koža ga jako dobro toleriše pa je pogodan za svaki tip kože.

Osim ova tri sjajna sastojka, Balea Med mleko za čišćenje lica i skidanje šminke sadrži još puno hidratantnih sastojaka a i videćete iz moje recenzije da ovo mleko apsolutno ne isušuje lice i tu su se maksimalno potrudili.

📌 Listu svih sastojaka i kratku analizu istih možete pogledati na CosDNA.com i SkinCarisma.com

Moji utisci

Krećem od pakovanja - Balea MED mleko za čišćenje lica i skidanje šminke dolazi u beloj plastičnoj ambalaži od 200 ml, i dozira se jednostavnim stiskom. Količinu mleka je lako kontrolisati i čep se čvrsto zatvaranja pa nema bojazni od curenja.
Balea Med mleko za skidanje šminke, recenzija, cena, gde kupiti
Mleko je bele boje, vrlo blagog skoro neutralnog mirisa. Konzistencije je poput većine mleka - kao krema, ali ređe :)
Balea Med 2 u 1 mleko za skidanje šminke i čišćenja lica kako ga koristim
Na slici gore možete da vidite koliko je otprilike mleka potrebno za celo lice, naravno povećam količinu za potrebe skidanja šminke.

Balea MED 2 u 1 mleko može se koristiti samostalno ili kao prvi korak u čišćenju lica "double cleansing" metodom. Koristila sam ga na oba načina i više mi odgovara kao zamena za uljani čistač.

Kada se koristi samostalno, npr. za jutarnje čišćenje, primetila sam da mi brže zamasti lice jer ipak ostane vrlo vrlo mala količina na licu kada se ispere što bi inače suvoj koži došlo kao naručeno jer baš taj jedva osetni sloj hidrira i štiti kožu. Nema zatezanja i nema osećaja suvoće nakon ovog mleka. Npr kada sam imala dermatitis na licu, ovo mleko mi je daleko više prijalo od čistača u gelu ili peni jer apsolutno ne isušuje i ne nadražuje već nadraženu kožu. Ipak, najviše sam koristila Balea mleko za čišćenje lica umesto uljanog čistača za skidanje šminke i SPF-a

U oba slučaja sam ga nanosila vlažnim rukama na suvo lice (vlažne ruke su sprečavale da mleko previše brzo "ispari" sa lica) i masirala sam lice tačno jedan minut, kao što radim sa svakim čistačem. Nakon toga sam opet navlažila ruke, polako ga rastapala i onda se umila. Definitivno sporije skida težu šminku kao što je maskara (za vodootpornu šminku bih ipak koristila uljani čistač) ali je skine potpuno na kraju, jedino ako uđe u oko pripremite se da će da ŠTIPA, a ima tendenciju to da radi. U svakom slučaju savetujem da koristite još jedan čistač pored ovog mleka ako ćete ga koristiti za skidanje šminke, čisto da budete sigurni da je sve sišlo i da ne ostane film na licu koji ostavlja.

Da li ću ga kupiti ponovo? Hm, ne verujem. Ne jer je loš, jer definitivno nije, samo za skidanje šminke mi ipak više prijaju uljani čistači a i više je naklonjen suvoj koži nego mešovitoj kao što je moja. Međutim, ako me opet strefi neki dermatitis znam da će mi zafaliti. U svakom slučaju, vredi ga probati, pogotovo ako patite od osetljive i suve kože.

Ocena: 4/5 ★★★★☆


Sa čime je vama draže skidati šminku? S micelarnom, uljem, ili mlekom?

Do sledeće recenzije,
Aleksandra