THE ORDINARY Hemi-Squalane - 100% biljni hemi skvalan • Recenzija

март 17, 2021 0 Comments

Recenzija The Ordinary Hemi-squalane - 100% biljni hemi skvalan za hidrataciju kože i kose

Danas vam pišem o mom omiljenom ulju (ako ga tako uopšte mogu nazvati jer faktički skvalan nije ulje) jer se bukvalno u sve meša i savršeno se slaže sa svakom kozmetikom. U toku recenzije ću ga upoređivati sa The Ordinary skvalanom, pošto sam ga pre hemi skvalana koristila, pa ako vas zanimaju moji utisci, nastavite čitati! 😀


O The Ordinary hemi skvalanu

The Ordinary hemi skvalan ulje za negu lica, šta je skvalan, šta je hemi skvalan, utisci i recenzija

The Ordinary opisuje hemi skvalan kao brzo upijajući serum koji pruža nemasnu hidrataciju koži i kosi. Dobijen je iz šećerne trske tako da je potpuno pogodan za vegane. Nekomedogen, omakševa kožu i sprečava njen gubitak hidratacije dok kosu štiti od statičkog elektriciteta.

The Ordinary hemi skvalan lista sastojaka, sastojci

Od sastojaka sadrži samo hemi skvalan (C13-16 Isoparaffin) - nema konzervanasa, boja, pa ni parfema.

Šta je skvalan? Skvalan je sastojak veoma sličan prirodnom ulju koje naša koža proizvodi (sebum). Po hemijskom sastavu, skvalan spada u ugljovodonike kao što su petrolatum i mineralno ulje, međutim, skvalan se dobija iz biljaka pa je dobra alternativa za one koji izbegavaju prethodno navedena dva sastojka. Karakteristike: omekšava, hidrira, pruža antioksidativnu zaštitu, lagane konzistencije, koža ga izuzetno dobro toleriše, može ga koristiti svaki tip kože. Može se koristiti i za negu kose: daje sjaj i sprečava lomljenje.

Šta je hemi skvalan? Hemi skvalan je olakšana verzija skvalana - ima veću razmazivost, još laganije je konzistencije i ima "suvlji" osećaj na koži, dok su benefiti za kožu isti. 

Količina: 30 ml
Rok trajanja nakon otvaranja: 6 meseci
Cena: oko 3.6 eura
Gde kupiti:
🛒 Deciem.com
🛒 Lookfantastic.com (unesite refferal kod ALEKSANDRA-RIV prilikom registracije za popust od £5 pri prvoj kupovini od najmanje £25)


Recenzija

The Ordinary hemi skvalan dolazi u zatamljenoj staklenoj bočici sa pipetom. Dolazi u količini od 30 ml i rok trajanja nakon otvaranja mu je 6 meseci.
The Ordinary hemi squalane hemi skvalan iskreni utisci
Hemi skvalan je providne boje i bez ikakvog mirisa. Vrlo je tečan, poput vode, nekad bez ikakvog pritiska samo iscuri iz pipete (tu nisam sigurna da li je ambalaža problem ili je jednostavno samo takvo) što ponekad baš otežava doziranje jer se mora vrlo pažljivo rukovati s njim. Sa običnim skvalanom nisam imala ovih problema jer je u startu malo gušći i više poput ulja.

Hemi skvalan je slične konzistencije sa suvim uljem - izgleda uljano ali se pod prstima ne oseća ni malo masno. Vrlo lako se razmazuje i ni malo ne otežava lice. Može se koristiti samostalno ili umešano sa drugom kozmetkom, a bukvalno sve ulazi u obzir - mešala sam ga sa tonikom, serumima, kremom, pa čak i puderom, i sa svime se savršeno slaže.
The Ordinary hemi skvalan pre i posle, kako izgleda na koži, recenzija kozmetike
Daje koži onaj prirodan i zdrav sjaj, ali ne izgleda ni malo masno
što će posebno obradovati masnokožce. Ne masti dodatno lice u toku dana.

Razlog zbog čega obožavam hemi skvalan je to što je samo 2 kapi dovoljno da mi oživi i nahrani lice. Koristim ga uveče i ujutru umešanim u tonik ili kremu: 5 kapi tonika i 2-3 kapi hemi skvalana, ili standardna količina kreme + 2-3 kapi hemi skvalana. Nekako olaška kremu, brže se upije i ostavlja svilenkast osećaj na koži. The Ordinary skvalan je bio malo teži, masniji, i nije mi toliko odgovarao.

Spomenula sam da mešam hemi skvalan i sa tečnim puderom. Tu nemam tačan recept, ali sam generalno malo štedljivija sa hemi skvalanom, stavim obično jednu kap. Efekti na koži su isti kao da sam ga umešala sa kremom - daje licu zdrav sjaj, plus ublažava suvoću koju puderi znaju naglašavati i čini ga mnogo ugodnijim na licu a usput ne remeti pokrivnu moć i ne masti dodatno lice.

Kad je kosa u pitanju, nanosi se na opranu i vlažnu kosu. Pošto je hemi skvalan tako tečan i suv, teško mi je da procenim kad sam nanela dovoljno jer se ne oseća na kosi. Definitivno daje kosi sjaj, ali tvrdnja da sprečava pojavu statičkog elektriciteta je potpuno netačna - hemi skvalan STVARA statični elektricitet! Čitave zime mi kosa ni jednom nije bila naelektrisana, tako da ne verujem da je bila slučajnost.

Zaključak

The Ordinary hemi skvalan je divan multitasker i zaista verujem da će svakome odgovarati zbog svoje lakoće a i veoma povoljne cene. Divno hidrira a ne masti - meni dovoljno 😀 Imate moju toplu preporuku.

Ocena: 5/5 ★★★★★

Do sledeće recenzije,
Aleksandra