BALEA ulje za skidanje šminke • Recenzija

мај 04, 2021 0 Comments

Balea Reinigungs ol review / Balea ulje za skidanje šminke recenzija utisci blog

Balea mi je definitivno jedan od omiljenih pristupačnih brendova, a ovom ulju za skidanje šminke se uvek vraćam. Danas vam pišem zašto ga toliko volim i zašto ga trebate probati 😉

Osnovne karakteristike Balea ulja za skidanje šminke

Nemački dm sajt navodi da ovo ulje predstavlja luksuz za kožu - nežno uklanja vodootpornu šminku i prljavštinu s lica, ne ostavljajući masan film nakon ispiranja. Može se koristiti i na usnama i oko očiju. Svilenkasto-mekana formula ovog ulja takođe pomaže u očuvanju hidratacije kože. Ne sadrži mikroplastiku i parfeme. Formulisano sa arganovim uljem.
Balea ulje za skidanje šminke recenzija utisci analiza sastojaka
Balea ulje za skidanje šminke je namenjeno suvoj koži, ali ne vidim zašto ne bi odgovarao drugim tipovima, npr. mojoj mešovitoj uopšte ne smeta.

Količina: 100 ml
Rok trajanja nakon otvaranja: 12 meseci
Cena: oko 350 din ili 2.55 eur
Gde kupiti: isključivo dm drogerije

Analiza sastojaka

Balea Reinigungs ol analiza sastojaka Balea ulje za skidanje šminke recenzija
Za pohvalu je minimalan broj sastojaka (7). Na pakovanju se ističe arganovo ulje kao glavni sastojak, ali zapravo je suncokretovo ulje najpristunije. Neću puno ulaziti u analizu samih sastojaka jer smatram da nije toliko bitan s obzirom da se ispira sa lica, i naravno, koristi se još jedan čistač posle njega pa nema puno vremena bilo šta da se upije u kožu i deluje. U svakom slučaju, veliki je plus što ne sadrži parfeme, alkohole i eterična ulja 👍 a ni parabene, ako i to nekome znači.

Kratku analizu svih sastojaka možete na pogledate na skincarisma.com i cosdna.com

Moji utisci

Balea ulje za skidanje šminke dolazi u plastičnoj boci sa pumpicom. Pumpica radi bez greške - koristim ovo ulje godinama i ni jednom mi se nije desilo da se zaglavilo ili pokvarilo. Lepo dozira ulje, ne prska ga na sve strane tako da nema brige da će otići negde gde ne treba.
Balea ulje za skidanje šminke utisci recenzija mišljenje blog
Samo ulje je providno, vrlo blago vuče na žuto. Ja ne osećam da ima neki miris, sećam se da sam čitala da nekima baš miriše na zejtin ali možda se moj nos samo navikao pa ne osetim 😁 Ulje nije previše tečno ni gusto, onako taman da se može lepo raditi s njim.

Obično koristim 5-6 pumpica za lice i vrat, ponekad više ako imam puno stvari na licu (npr. SPF i malo jaču šminku). Doziram ulje u dlan, protrljam ga dlanovima i masiram ga po licu oko 40 sekundi do minut da dooobro rastvori sve nečistoće. Obradovaće vas da uopšte ne štipa oči. Nakon toga dodajem malo po malo vode na lice pri čemu se ulje pretvori u neku mlečnu konzistenciju i onda ga isperem. Sledeći korak je gel ili pena za čišćenje lica i time završavam double cleansing.

Šta sve Balea ulje za skidanje šminke može da skine? Testirala sam ga na vodootpornom SPF-u, nikakav problem. Vodootporna maskara? Isto bez problema (naravno, treba duže masirati ulje ali na kraju i nju rastvori). Realno, smatram da je u stanju bilo šta da skine. Za ove pare (350 din) nema bolje 😃

Stvarno nemam ništa loše da kažem o ovom ulju, eventualno da bih volela da dolazi u duplo većoj količini 😁

Ocena 5/5 ★★★★★

Sa čime vi skidate šminku? Podelite sa mnom vaše favorite! 😊

Do sledeće recenzije,
Aleksandra