LA ROCHE-POSAY Anthelios XL Anti-shine gel krema za lice SPF50+ • Recenzija

мај 18, 2021 0 Comments

La Roche Posay Anthelios XL Anti-shine Dry Touch SPF50+ krema sa zaštitnim faktorom za masnu i mešovitu kožu, recenzija i utisci

Stiže leto a sa njim i ozbiljnija upotreba kreme sa zaštitnim faktorom. Dugogodišnji sam ljubitelj Eucerin Sun Oil Control SPF30 (i 50) gela, ali nekako mi se leti uvek topio sa lica i trebalo mi je nešto dugotrajnije... i tako me je internet doveo do La Roche-Posay Anthelios XL Dry Touch gel-kreme za masnu kožu.

Šta obećava?

La Roche-Posay Anthelios XL Anti Shine Dry Touch gel krema za lice sa SPF50+ (umorila sam se dok sam ovo napisala...) pruža visoku UVA/UVB zaštitu. Namenjena je osetljivoj, masnoj i problematičnoj koži (baš kao što je moja). Obećava laganu, nemasnu i matirajuću kremu koja neće zapušiti pore.

La Roche Posay Anthelios XL vodootporna SPF krema, recenzija i utisci

Karakteristike:

  • bez belih tragova
  • bez parfema
  • vodootporno
  • brzoupijajuće
  • nelepljivo
  • obogaćeno La Roche-Posay termalnom vodom
  • fotostabilna UVA/UVB zaštita
  • nekomadogeno


Količina:
50 ml
Rok trajanja nakon otvaranja: 12 meseci
Cena: između 1700 i 2000 RSD (zavisno od apoteke)
Gde kupiti: isključivo u apotekama
🛒 apoteka Srbotrade
🛒 apoteka GalenPharm
🛒 apoteka Janković

Analiza sastojaka

Analiza sastojaka La Roche Posay Anthelios XL SPF50+ dry touch krema sa zaštitnim faktorom recenzija
La Roche-Posay Anthelios Dry Touch SPF krema sadrži kombinaciju hemijskih i fizičkih UV filtera, a na LRP sajtu navode kako je ovo "optimalna SPF 50+ zaštita osnažena protiv UVA zraka (strože od evropske preporuke za proizvode za zaštitu od sunca)". Meni ovo zvuči super! Inače su La Roche-Posay SPF kreme jako hvaljene i preporučivane od strane dermatologa jer stvarno ozbiljno shvataju zaštitu od sunčevih zraka i vrlo su pouzdani, tako da stvarno, sa LRP nema greške.

Takođe, posebna pohvala za ovu SPF kremu jer ne sadrži parfeme i eterična ulja, tako da je zaista pogodna i za osetljivu kožu.

Analizu sastojaka takođe možete pogledati i na cosdna.com.

Moji utisci

La Roche-Posay Anthelios XL krema dolazi upakovana u kartonskoj kutiji, dok je sama krema smeštena u tubu sa pumpicom. Proizvod je potrebno protresti pre upotrebe.
La Roche Posay Anthelios XL anti shine dry touch spf50 krema za lice recenzija
Krema je svetlo žute boje, i ima miris, iako navode da ne sadrži parfeme. Konzistencije je bliže kremi nego gel-kremi.
La Roche Posay Anthelios XL spf50 krema pre i posle utisci i recenzija
Za lice koristim 2-3 pumpice a za vrat 2 (na slici iznad možete da vidite koliko je to kreme sa jednom pumpicom). Nažalost, ne navode koliko je kreme potrebno da bi se postigla adekvatna zaštita pa se nadam da nanosim dovoljno. Takođe, nisu precizni koliko vremena treba da prođe da se SPF zaštita "setuje", tj, koliko vremena pre izlaganja suncu da se nanese - piše samo "neposredno pre izlaganja suncu"... da li to znači da je zaštita instant? Uvek sam čitala da treba sačekati minimum 20-30 minuta pa ja tako i radim, za svaki slučaj.

La Roche Posay Anthelios XL Dry Touch krema se jako brzo suši pa treba brzo raditi s njom. Takođe sam primetila da krema bolje leži kada imam što manje stvari ispod, pa obično nakon pranja lica dok je još vlažno nanesem samo serum, sačekam da se upije i onda ovu kremu, jer inače ako stavim puno stvari, hoće da se kruni, pogotovo ako se nadograđuje.

Ne znam koliko možete da vidite na slici iznad, ali ja primetim da vrlo blago posvetli lice. Znači nije baš potpuno istinito da ne ostavlja bele tragove, ali nije ni da vrišti, verovatno drugi ne bi ni primetili, tako da sam okej sa tim.

Krema na licu izgleda mat, ne sija, lice nije lepljivo ni masno, što je veliki plus 👍 Čak ni sa 3 pumpice se ne oseća težina na koži. Takođe, definitivno pomaže u odlaganju prosijavanja, lice mi se primetno manje masti sa njom.

Ono što me najviše oduševilo kod ove SPF kreme je što je zaista vodootporna i odoleva znojenju i vrućinama! Ne mrda sa lica. Npr. Eucerin Sun Oil Control se bukvalno topi sa lica čim se malo oznojim, ali La Roche Posay Anthelios Dry Touch ostaje na mestu. Apsolutno je neophodna ako bilo šta više od sedenja radite na 30+ stepeni 😃

Od lošijih stvari što sam primetila je da ponekad zna da pecka oči. Možda greškom nanesem previše blizu oka, možda je znojenje pomeri pa uđe u oko... tako da ako imate osetljive oči sklone suzenju onda uzmite ovaj detalj u obzir. Osim toga, APSOLUTNE preporuke!

Ocena: 5/5 ★★★★

Koji je vaša omiljena SPF krema? 

Do sledeće recenzije,
Aleksandra