Kanta #1 - Rimmel, Eveline, Balea, Alverde, Scholl

септембар 16, 2015 3 Comments

Nakupilo se svašta nešto preteklih nekoliko meseci pa ću vam ukratko dati svoje utiske o svakom proizvodu. Neki će se ponovo naći u mom kupatilu, sa nekima se trajno opraštam... Čitajte dalje kako biste saznali :)

For the past few months I gathered a few empties so I'll give you a short review of every product. Some of them will make a return, and with some I'll have to say a final goodbye... Read on to find out :)


1. Alverde Nutri-Care-Spülung Mandel Argan - putno pakovanje

Balzam za kosu sa bademom i arganom. Ovo je prvi put da isprobavam neki Alverde proizvod namenjen za negu kose. Kosa mi je oštećena od blanširanja i išla sam na more, nisam mogla da se oslonim samo na šampon + putovala sam very light, pa sam odlučila da isprobam ovo putno pakovanje. Inače obožavam što DM ima policu samo sa putnim pakovanjima, stvarno spašava živote!
Proizvod je dosta gust i za moju bujnu dugu kosu je trebalo dosta proizvoda za jedno pranje. Nažalost, nije mi mnogo pomoglo. Kosa mi je bila mekša, ali je trebalo jako puno proizvoda da osetim da deluje, pa čak i onda se teško rasčešljavala. S ovim balzamom se više neću družiti...
Cena 99 din. Ocena 2/5.

A travel size hair conditioner with almonds and argan. This is the first Alverde hair product that I tried. My hair is damaged from bleaching and I went to the sea, I couldn't rely only on shampoo + I was traveling very light, so I decided to try this travel size conditioner. Btw., I'm in love with DM's travel size products, they are a life saver!
The product is dense and for my thick hair I needed a lot of product for one wash. Unfortunately, it didn't help much. My hair was softer but it needed a lot of product for it to work, and even then I had difficulties detangling my hair. I won't be seeing this conditioner any more...
Price ~1 eur. Rating 2/5

2. Eveline Mattifying BB Cream 8 in 1 - Light i Medium

Najbolja BB krema koju sam koristila. Super prekriva i izgleda prirodno na licu. ALI... ali... posle nekog vremena na obrazima su mi se pojavljivale crvenkaste tačke, suve i ponekad su svrbele, i skoro mesec dana nisu htele da prođu. To mi se dešava sa dosta proizvoda pa sam počela jako da pazim šta kupujem. Ali krema je tako dobra! Kao puder, samo lakša... Nastavila sam je koristiti s vremena na vreme, najviše kao korektor. Nisam smela previše dana spojiti inače bi mi koža opet reagovala. Baš mi je bio bedak, ali šta mogu... moram da ih bacim. Sastojke možete pogledati ovde. Stvarno ne znam šta me toliko iritira kada su sastojci skroz ok, sem jednog.
Cena oko 560 din (prošle godine). Ocena 4/5.

The best BB cream that I used. It gives a great coverage and it looks natural on the face. BUT... but... after some time I got red spots on my cheeks that were dry and sometimes itchy, and they wouldn't go away for about a month. That happens with a lot of products I use so I started to be more careful what I buy. But it's so good! Like a foundation, but lighter... I continued to use it from time to time, mostly as a concealer. I could use it for a few days and then I get the red spots. It was such a downer... but what can I do, it has to go. You can see the ingredients here. I really don't know what could be so irritating, the ingredients are ok, except one.
Price around 4.5 eur (last year). Rating 4/5

3. Balea Resier Gel sa aloe verom

Ovaj gel za brijanje je pravo otkrovenje za mene! Prosto ne mogu da verujem da sam ranije koristila gelove za tuširanje u tu svrhu (da, znam...). Kako mi je koža postala osetljiva i u intimnoj regiji, gelovi za tuširanje više nisu dolazili u obzir, a brijanje nogu se sve češće završavalo masakrom, morala sam nešto novo probati. Kreme za depilaciju su mi odlične ali nemam volje svaki put po 10 minuta da čekam, pa da skidam pa ispiram paaa prođe ceo sat dok ne završim. Gel je zaista odličan, roze je boje, gust i fantastično miriše. Nanosi se na vlažnu kožu i blago se zapeni tokom nanošenja. Nikako nemojte naneti gel na previše mokru kožu jer se razvodni i nije ni za šta. Brijanje je dosta olakšano, ne pecka ni malo i za minut završim. Ovo mi je bila treća boca a četvrta je već u upotrebi :) Odličan, odličan proizvod.
Cena 295 din. Ocena 5/5.This shaving gel is a real revelation for me! I can't believe I used to use shower gels for shaving (yeah, I know...). As my skin started to get more sensitive in the intimate region, shower gels were a big no-no, and shaving my legs left a pool of blood, I had to try something new. Hair removal creams are excellent but I don't always have the time to wait 10 minutes, get rid of the hairs, then to wash it off... it takes an hour to finish. This gel is really awesome. It's pink and dense and smells wonderful!. Don't apply it to really wet skin, it will slide right off. Shaving is much easier and faster, and there is no burning. This was my third bottle and fourth is already in use :) An excellent product.
Price ~2.5 eur. Rating 5/5

4. Balea MED Ultra Sensitive Waschshaum - pena za umivanje

Pre godinu dana sam prvi put kupila ovu penu i bila mi je odlična - nije zatezala, nije isušivala i skidala je šminku. Posle nje sam probala Balein rozi gel za umivanje koji me jeste zatezao, pa sam ponovo uzela ovu penu ALI sad me zateže i blago isušuje :/ I sad ne znam šta da mislim. Sad moram odmah naneti tonik ili kremu posle pranja lica. Ne zateže strašno samo osećam da nije kako treba. U međuvremenu sam probala Eucerinov gel za umivanje i on je totalno druga priča pa izgleda da sam završila sa ovom penom. Sastojke možete pogledati ovde.
Cena 405 din. Ocena 4/5.

I first bought this face wash foam a year ago and it was excellent - no pulling sensation, it wasn't drying my skin and it took off makeup. Then I tried Balea's pink gel and it gave me a feeling of my skin getting tighter so I purchased this foam a second time, BUT now it does tighten my skin and it dries my skin a little :/ I don't know what to think. Now I must apply a toner or moisturizer right after washing. It isn't that bad but I feel it's not like it should be. In the meantime I tried Eucerin's gel face wash and it's a totally different story so it seems I'm done with this one. Ingredients are here.
Price 3.4 eur. Rating 4/5

5. Rimmel Stay Matte Liquid Mousse foundation

Pošto je Eveline BB krema više za dnevnu varijantu, trebalo mi je nešto jače za noć. Ovaj puder daje skoro pa punu prekrivenost, mat je ali ne daje mrtav izgled licu i zaista odloži prosijavanje. Ali, isto kao što je sa BB kremom, i na ovaj puder mi koža reaguje pa sam ga sve ređe upotrebljava i na kraju sam ga skroz napustila. Kao korektor je odličan, prekriva skoro sve i mat je pa smanji uočljivost bubuljica. Koža bude malo suva na dodir ali sam to rešavala tako što sam međ prste zajedno sa puderom utrljala i par kapi ulja za lice (probajte, iznenadićete se). Rok mu je istekao, moja koža ga ne podnosi i mora u kantu... Ja i puderi? Aj ćao zdravo.
Sastojci ovde.
Cena oko 700 din. Ocena 4/5.

Eveline BB cream was mainly for the day, so I needed something stronger for the night. This foundations gives almost a full coverage, it's matte but it doesn't give a dead look on the face, and it really does delay oilyness. But just like with the BB cream, my face didn't like this foundation either. Because of that I rarely used it and later didn't use it at all. It's perfect as a concealer because it covers almost anything, it's matte so it hides pimples a little better. My skin felt a little dry but I fixed that with a few drops of face oil (try it, you will be surprised). It has expired, my skin doesn't like it and it has to be trown away.... Me and foundation? What a joke.
The ingredients are here.
Price around 6.3 eur. Rating 4/5

6. Scholl Party Feet Invisible Gel - štitnici za pete

Znate s čim još nemam sreće? S letnjim cipelama. Šta god kupila mene mora da žulja. I žulja. I žulja. I tako prođe leto a ja obukla samo dva-tri puta par obuće. Sasvim slučajno sam našla na ove štitnike i reko ajde da probam. Skup je ko ne znam šta ali pomaže. Prvi put sam kupila jeftiniju varijantu od Ovnak ali su se odlepile tokom prvog nošenja, dok Scholl ostaje na cipeli ko super-lepkom zalepljen i ne mrda. Nema žuljanja, krvarenja i psovanja. Oduševljena sam. Samo, jbg, cena...
Cena oko 600-700 din (jedan par). Ocena 5/5.

You know with what else I don't have luck? With summer shoes. It doesn't matter what I buy, I always get a blister. ALWAYS. And then the summer is over and I wore a pair of shoes maybe once or twice. I stumbled on these heel shields and gave it a try. It's very expensive (for my standards) but it helps. The first time a bought a cheaper alternative and they unglued during the first time wearing them, but Scholl stays put like it has super-glue on it. It doesn't move at all. No blisters, no bleeding and swearing. I'm in awe. Just, the price...
Price around 5-6.4 eur (one pair). Rating 5/5.

7. Balea Professional More Blond 1-minute intensive kur - maska za kosu

Nemam običaj da koristim maske za kosu ali posle mora mi je trebalo nešto. Bila sam radoznala i dala sam šansu ovoj maski. Guste je teksture, bolje deluje od Alverde balzama ali nije ništa revolucionarno. Olakšava rasčešljavanje ali kao da ispari sa kose posle dan-dva. Jedno pakovanje mi je bilo dovoljno za tri nanošenja.
Cena 149 din. Ocena 2/5.

I don't have a habit of using hair masks but after the beach I needed something. I was curious and gave it a shot. It thick, it works better than the Alverde conditioner but it's nothing revolutionary. It's much easier to comb my hair but it's like it evaporates after day or two. One package was enough for three uses.
Price ~1.2 eur. Rating 2/5

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

3 comments

Write comments
Анониман
AUTHOR
1. јун 2016. 20:40 delete

Gel za umivanje ne sluzi i nije napravljen da bi skidao sminku. Sminka se prvo skine mlekom za skidanje sminke, zatim se umije gelom, nakon toga tonik pa krema

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
1. јун 2016. 20:46 delete

Verovatno zavisi od gela, ali meni je on dovoljan, skine svu šminku. Ako ostane nešto od šminke oko očiju, poslužim se ricinusovim uljem. Meni to radi posao, tako da ne vidim razlog zašto bih menjala :) Za ostale korake se slažem.

Reply
avatar
Анониман
AUTHOR
2. јун 2016. 11:21 delete

Zato sto, kao sto sam rekla, gel nije napravljen da rastvara sminku nego necistocu sa lica, inace bi bio previse agresivan. Ako prvo ne otopis mlekom sminku, gelom ces je utrljavati u pore i neces ih dobro ocistiti i nije dobro za tvoju kozu da utrljavas puder u nju. Ti naravno radi kako hoces ali i nije neko cimanje preci mlekom i tuferom.

Reply
avatar