NYX Avant Pop Nouveau Chic paleta senki [Recenzija]

март 04, 2017 7 Comments

NYX Avant Pop Nouveau Chic paleta recenzija utisci review

Senke, senke, senkice :)
Ovo je moja prva paleta sa ovoliko boja i želim da podelim svoje utiske sa vama! U pitanju je NYX Avant Pop paleta u verziji Nouveau Chic. Takođe, ovo je jedan mali collab sa Vesnom koja je pisala o drugoj paleti iz Avant Pop kolekcije, pa nastavite čitati za sve detalje 😊

Osnovno

NYX Avant Pop palete su stvorene u želji da probude umetnika u nama 🎨 Avant Pop je kolekcija tri palete:
  • Art Throb - vedre, jarke boje (recenziju ove palete ćete naći na Vesninom blogu)
  • Surreal My Heart - pastelne boje
  • Nouveau Chic - "obojenija" neutralna paleta
Palete dolaze u 10 šimerastih i mat nijansi. Sa Avant Pop paletama je podjednako lako kreirati nežnu dnevnu šminku i jaču za izlaske i specijalne prilike.

NYX obećava intenzivnu pigmentaciju i puno zabave 😉 a ja ću vam danas predstaviti paletu koja nije ni šarena ni preterano neutralna, i po mom mišljenju najnosivija - Nouveau Chic.
NYX Avant Pop Nouveau Chic paleta recenzija utisci review

Sastojci

Nema preterano problematičnih sastojaka koji bi mogli da iritiraju oči, mada, ako imate stvarno osetljive oči budite pažljivi jer se senke jako rasipaju i lako upadaju u oči prilikom nanošenja.

Neki od sastojaka su: talk, kaolin glina, dimetikon (silikon), kvarc, mika, i prirodni pigmenti (titanium dioksid, gvožđe oksidi).

Listu svih sastojaka možete pogledati na CosDNA.
NYX Avant Pop Nouveau Chic paleta recenzija utisci sastojci review ingredients

Recenzija

Ono što me je najviše privuklo NYX Avant Pop Nouveau Chic paleti je to što ne sadrži dve boje koje se nalaze u 90% paleta i svi ih imamo na pretek - bela i crna. Ne mora se uvek naglašavati belom i intenzivirati crnom, mnoge druge boje ih mogu zameniti, a Nouveau Chic paleta je za to dokaz.

Pakovanje: NYX Avant Pop palete dolaze u glatkoj, sjajnoj crnoj kutiji od plastike. Gornji poklopac je providan pa nema nagađanja. Vrlo se lepo i čvrsto zatvara, dosta je stabilna u rukama. Takođe na poleđini su data dva primera kombinacija senki - za dan i noć, što mnogima može da bude vrlo korisno ako ne znaju kako da ukombinuju boje, iako baš nije najjasnije koje boje su korištene na primerima.

Miris i tekstura: Super stvar kod ove palete je to što senke nemaju miris, tek nešto slabo puderasto kada se nos prisloni uz senku. Tekstura senki je mekana, lako se kupi ali se i previše rasipa. Bez obzira koliko se trudim da budem pažljiva, svaka senka se podjednako trusi pa je obavezno potresti četkicu kako bi spao sa nje višak, inače očekujte čestice senki u očima i njenoj široj okolini. Blendabilnost je odlična, ni jedna boja ne pravi problem.

Pigmentacija: Intenzitet boja je na zavidnom nivou, čak i bez prajmera (slika ispod) daju jaku i vernu boju kao u paleti.
NYX Avant Pop Nouveau Chic paleta recenzija utisci review swatch

Boje: Kao što sam već napisala, NYX Avant Pop Nouveau Chic sadrži 10 boja, neke su mat, neke šimeraste pa je lako napraviti dnevnu i noćnu kombinaciju. Moji (skromni) opisi svake boje su u nastavku.
Prvi red:
1. Šampanjac - prva šimerasta senka u paleti, vuče malo na roze-breskva boju. Najveću primenu ima kao hajlajt - ispod obrva, u unutrašnjem uglu oka, na sredini kapka itd., ali treba praziti jer zna da zasija 🌟
2. Nežna breskva - prva mat senka svetlo breskva-koralne boje. Može super da posluži za pregib ili da se utople ostale boje. Nije jako pigmentovana ali dovoljno za neutralan i prirodan izgled.
3. Ljubičasta sa zlatnim šimerom - vrlo zanimljiva nijansa. Zlatni šimer joj daje posebnu dimenziju. Lako se kombinuje sa mnogim bojama u paleti a najlepše će izgledati na zelenim očima.
4. Sedefasto ledena lilava - na prvi mah vrlo strašna boja koja deluje da se teško kombinuje ali sa ljubičastom, braon i taupe može da se uklopi. Ovo je nijansa koju ću, nažalost, najmanje koristiti.
5. Metalic sivo-plava - još jedna zanimljiva nijansa, odlična boja za noćni smokey izgled ili ajlajner.
NYX Avant Pop Nouveau Chic paleta recenzija utisci review

Drugi red:
6. Bledo žuta - mat, odlična kao osnovna boja preko celog kapka ili kao hajlajt ispod obrva. Nije toliko pigmentovana ali obavlja posao.
7. Rozikasto-zlatna-bakarna - teško je opisati ovu nijansu! Sadrži šimer istih nijansi, dosta je pigmentovana i mislim da najveću primenu ima kao hajlajt na sredini pokretnog kapka. Vrlo je lepa boja i odlično se stapa sa breskvastim i smeđim bojama.
8. Topla čokolada - topla mat smeđa, boja sa širokom primenom. Super je za pregib, ceo kapak i spoljašnji ugao.
9. Taupe / sivo-smeđa-lila - potpuno mat, savršeno imitira prirodnu boju senke na licu. Slaže se skoro uz sve boje, može u pregib i spoljašnji ugao oka, kao ajlajner ili jednostavno da se "ohladi" neka boja. Možda i kao senka za obrve, hm, hm?
10. Maslinasto-zelena sa zlatnim šimerom - predivna boja! Odlična je za večernju šminku ili danju kao ajlajner. Lepo se slaže sa taupe i smeđom bojom.

Trajnost: Moji kapci se zamaste posle par sati tako da mi je vrlo teško (možda i nemoguće) naći senke koje ih mogu savladati. Jedinu bazu za senke koju sam koristila i koristim još uvek (jer ne volim baciti skoro pun proizvod) je kremasta baza iz Avona. Primetila sam da senke imaju dosta dobru trajnost. Kad se vratim kući s posla i dalje vidim senku na očima, ali naravno manjeg intenziteta. Hoće da se sakupi u pregibima ali to je neizbežno sa masnim kapcima. Sigurna sam da bi mnogo bolje delovale na kvalitetnijoj bazi za senke.

Senke preko celog kapka, na Avonovoj bazi (kliknite na sliku za detaljniji prikaz)
NYX Avant Pop Nouveau Chic paleta recenzija utisci review swatch on eyes

Nekoliko kombinacija (svesna sam da nisam pro)
NYX Avant Pop Nouveau Chic paleta recenzija utisci review makeup look

Količina: 10 senki od po 1.5 g
Rok trajanja: 6 meseci nakon otvaranja.
Testirano na životinjama: Delimično. NYX ne testira ali njihova matična firma, L'oreal, testira.
Cena: 1730 RSD
Gde kupiti:
🛒 alexandar-cosmetics.com
🛒 Distributivni centri Alexandar Cosmetics-a - spisak

Zaključci

NYX Avant Pop Nouveau Chic paleta je za one koji vole neutralne boje a žele i malo da eksperimentišu sa bojama. Svaka boja ima svoj šmek i može se kombinovati sa ostalima na mnogo načina. Traju dosta solidno na kapcima i divne su pigmentacije. Jedini problem koji imam s njima je to što se jako truse i često mi oči suze zbog toga. A da, i taj abnormalno kratak rok trajanja - samo 6 meseci nakon otvaranja! Pa ko može potrošiti celu paletu za tako kratak period?? Ali eto, osim toga imate moje preporuke 😊
Dobro Loše
Nijanse za dnevnu i noćnu šminku Rasipa se
Ravnoteža između mat i šimerastih nijansiAbnormalno kratak rok trajanja
Pigmentacija
Trajnost
Čvrsto pakovanje

Koju bazu za senke preporučujete? :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

7 comments

Write comments
Ana T
AUTHOR
4. март 2017. 19:49 delete

Okice su ti prelepe! Sa maskarom si baš Wow! Najviše volim kako plavookim devojkama stoji maskara, stvarno bez premca!
Rok trajanja je presmešan, ali verujem da se bez problema može koristiti i posle isteka. Imam neke senke koje koristim godinama posle roka, i nemam nikakvih problema :)
Ne koristim bazu za senku uopšte, meni je okoloočna krema - baza :D

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
4. март 2017. 20:17 delete

Divna su mi boje. *__*

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
4. март 2017. 21:59 delete

Jao, baš mi udeli lepe komplimente :) Hvala Ana.
Ma ja imam Avonovu True Color paleticu od 4 boje već 5-6 godina i ko nove su. Držim ih na suvom i tamnom i nikakvih problema nisam imala tako da slažem se, senke se mogu daleko duže koristiti samo treba koristiti zdrav razum - ako počne menjati miris, boju, teksturu, znači vreme je za kantu.
Huu, blago tebi, moji masni kapci ne dozvoljavaju tako nešto... Kontam da suvokožcima to može da bude dovoljno al ja moram neku bazu staviti :(

Reply
avatar
Jana
AUTHOR
7. март 2017. 22:10 delete

Boje su prelepe, retko kada mi se u nekoj paleti sve boje deluju upotrebljivo, ali u ovoj definitivno jesu, odlicna recenzija ♥

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
8. март 2017. 14:26 delete

Hvala, Jana :)
Potpuno se slažem s tobom, boje su jako lepe i nosive, to je ono što me je privuklo da kupim baš ovu paletu. Istina da neću baš sve često nositi ali tu su za tu neku specijalnu priliku kad se zadesi da mi treba :)

Reply
avatar
Leptirica
AUTHOR
29. јул 2017. 01:04 delete

Ja sam se u Nyx sjenke razočarala jer imam jednu paleticu i bila je katastrofa. Pigmenti su im dobri ali skupi.
Ja baš volim boje i nedavno sam kupila Makeup Revolution Colour Chaos paletu i ko putuje za CG preporučujem! Još sam je na nekom sniženju platila oko nešto manje od 5 eura, smješno za takvu paletu. A boje su lude skroz i za maštovite bezbroj kombinacija.
Koju bazu sad koristiš? Ja koristim Avonovu i nemam zamjerki, a i Artdeco mi je dobra.

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
29. јул 2017. 20:34 delete

Čula sam da su Makeup Revolution senke dobre ali nisam sigurna gde ih mogu nabaviti, pa kupujem šta mi je u blizini.

Trenutno koristim NYX Proof it vodootporni prajmer i jako sam zadovoljna! Mojim masnim kapcima je pravi spas jer pravi zaštitni sloj koji ne dozvoljava masnoći da prodre pa mi tako senke izdrže 9 sati bez velikih promena :) Planiram recenziju.

Reply
avatar