MR. BLACK crna maska sa aktivnim ugljem | Recenzija

март 29, 2018 4 Comments

Mr. Black crna maska sa aktivnim ugljem, peel off maska, recenzija, utisci, cena, sastojci, blog
Sigurno ste se nagledali slika crnih maski sa zilion mitisera poput oguljenih stabala nakon neke prirodne nepogode i sigurno ste odmah poželeli da se dočepate takve maske. Probala sam ih nekoliko (koje su uvek bile na bazi aktivnog uglja) i svaki put sam se razočarala. Da li je do maske? Ili su moji mitiseri zbog nečega posebni? Ili loše nanosim masku? A možda je od svega po malo... Danas delim sa vama utiske Mr. Black crne maske pa saznajte u nastavku da li (i koliko) je uspela da isčupa moje mitisere 😊

O Mr. Black crnoj maski

Mr. Black crna maska je namenjena koži sklonoj mitiserima i bubuljicama. Osnovni sastojak ove maske je aktivni ugalj koji privlači sve nečistoće iz kože i pora (više o sastojcima u nastavku). Obećava uklanjanje mitisera i bubuljica, hidrataciju, izjednačavanje tena, smanjivanje crvenila i otoka, i omekšavanje kože. Takođe, veoma hrabro tvrde da ćemo se uz ovu masku za samo dve nedelje rešiti svih problema na našoj koži, da će postati čista, sveža i sjajna. Veoma ambiciozno ali da li je i realno?

Količina: 60 g
Rok trajanja nakon otvaranja: 6 meseci
Testirano na životinjama: Ne
Cena: do 1990 RSD (često može naći na popustu za manje od 1000 RSD)
Gde kupiti:
🛒 mrblack.rs (trenutno na popustu za 799 RSD)
🛒 Lilly drogerije za 1.199 RSD
🛒 DM drogerije

Sastojci

Mr. Black crna maska sa aktivnim ugljem, peel off maska, recenzija, utisci, sastojci
Sastojci Mr. Black crne maske su generalno okej i ne sadrži gomilu "filera" koji imaju više kozmetičku svrhu nego funkcionalnu. Glavni sastojak je aktivni ugalj, a tu je još i hijaluronska kiselina (hidratizira), Niacinamide (Nikotinamid) ili vitamin B3 (obnavlja, sužava pore), i vitamin E (usporava starenje kože).

Od nešto problematičnjih tu je konzervans Phenoxyethanol i parfem koji mogu da iritiraju osetljivu kožu, međutim, mojoj koži ova maska nije ni najmanje smetala.

Analizu svih sastojaka možete da pogledate i na CosDNA.com.

Recenzija

Pakovanje: Mr. Black crna maska dolazi u crnoj kartonskoj kutiji koja je dodatno zaštićena providnom folijom. Folija osigurava da uvek dobijamo netaknut proizvod i zbog toga ih moram pohvaliti. Na kutiji se nalaze sve bitne informacije o maski - sastojci, rok trajanja i način upotrebe. Sama maska dolazi u crnoj glatkoj tubi i sadrži 60g proizvoda što oni procenjuju da je dovoljno za 20 nanošenja, ali po mom iskustvu može i za dosta više.
Mr. Black Luminizing Peel Off Black mask, crna maska sa aktivnim ugljem, peel off maska, recenzija, utisci
Konzistencija i miris: Maska je intenzivno crne boje, gusta i lepljiva, slična lepku. Ima pomalo alkoholan miris ali nije intenzivan i ne smeta.
Mr. Black crna maska sa aktivnim ugljem, peel off maska, recenzija, utisci, misljenje
Nanošenje: Mr. Black crna maska sa aktivnim ugljem se nanosi na očišćeno i napareno lice. Nikada nisam parila lice pre nanošenja maske pa vam ne mogu reći da li se na taj način dobijaju bolji rezultati, ali svakako će raditi posao ako imate dobru tehniku. Masku sam uvek nanosila na ciljane predele lica, nikako po celom, nema potrebe. Najbolje rezultate sam dobijala kada sam masku kružnim pokretima jače utrljavala u kožu, da dooobro uđe u sve pore i zatim nanela još jedan sloj, bez trljanja. Maska stoji na licu dok se potpuno ne osuši, što je za mene bilo 45-60 minuta (sve zavisi od prirodne toplote vaše kože). Znaćete da je maska potpuno suva i spremna za skidanje kada vam prst ne zapinje kada prelazite preko nanetog dela.

Skidanje i efekti: Tehnika skidanja maske je podjednako bitna! 😃 Jednom rukom blago povlačim/zatežem kožu u suprotnom smeru od skidanja maske i na taj način stvaram ravnomernu površinu za ispraćaj mitisera. Mr. Black crna maska srednje jako čupa, pa očekujte da ćete usput uraditi i depilaciju lica, ili ako ste bili nepažljivi prilikom nanošenja, zagrantovano ćete ostati i bez obrva. Lice ostavlja blago crveno a ako je ostavim duže onda zna i da pecka/golica, ali sve to prođe u roku od pola sata. Mitisere definitivno uklanja i to možete da vidite dole na slikama! Obavezno kliknite na njih kako biste ih videli u većoj rezoluciji.
Mr. Black crna maska sa aktivnim ugljem, peel off maska, maska za mitisere, recenzija, utisci
Mr. Black crna maska sa aktivnim ugljem, peel off maska, maska za mitisere, recenzija, utisci
Nisam verovala da ću naći ovako efikasnu masku jer probala sam ih dosta i ni jedna mi nije izvukla ni jedan mitiser! Možda je bilo do maske, možda do tehnike, ali oduševila sam se kada sam videla koliko mitisera uspe da isčupa.

Najviše mitisera imam na čelu pa masku na ovom delu lica koristim bar jednom nedeljno, više od toga po meni nema potrebe jer realno mitiseri ne iskaču baš toliko brzo. Nos mi ima dublje pore do kojih je teško doći pa na ovom delu nije bila efikasna.

Još jedan super efekat ove maske je kako pore izgledaju nakon skidanja - pore su mi znatno manje, skoro ih ni nema, kao da sam nanela neki dobar prajmer za blurovanje! A koža je svilenkasta. Odlična kao tretman pre šminkanja za neki bitan događaj. Od mene imate potpunu preporuku.
👍

Ocena: 4/5 ★★★★☆ (manja ocena zbog cene)


Da li ste već probali Mr. Black crnu masku sa aktivnim ugljem?
Ili imate neku drugu za preporučiti?
Pišite mi u komentarima! :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

4 comments

Write comments
Ana T
AUTHOR
30. март 2018. 14:44 delete

Čitam, gledam i oduševljavam se i onda kažeš da na nosu ne deluje! :( Meni bi baš na nosu dobro došla, jer tu imam mitisere. Pa zašto tu ne radi? :D
Inače, odlična recenzija! Oduševljena sam šta je sve ova maska izvukla!

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
30. март 2018. 15:41 delete

Drago mi je da ti se dopada! :)
Meni su pore na nosu dublje nego na čelu pa je teško maski da uđe i da se zalepi za mitisere + nemam ih toliko pa uglavnom ni nema šta da izvlači xD Ako su tebi mitiseri više na površini onda ima šanse da deluje :)

Reply
avatar
Joxadin
AUTHOR
6. август 2021. 18:33 delete

Ima li vajde ova maska za mitisere na muškom nosu? :)

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
7. август 2021. 12:08 delete

Ne znam, nisam probala :) ali za nos bih pre koristila one trakice baš za mitisere na nosu, te nema šta ne izvlače, ali umereno sa njihovom upotrebom, znaju biti preagresivne.

Reply
avatar