PURITO Comfy Water SPF50+ krema sa zaštitnim faktorom • Recenzija

новембар 24, 2020 1 Comments

Purito Comfy Water SPF50 krema za lice sa zaštitnim faktorom opširna recenzija sa utiscima i slikama, Purito cena, gde kupiti, pre i posle

Purito Comfy Water SPF kremu sam kupila još daaavno pre nego što se nekim čudom pojavila Purito kozmetika na našem tržištu (što me čini jako jako srećnom, iako su cene prenaduvane). Koristim je sad već oko 10 meseci, nosila sam je zimi i leti, sa i bez šminke, isprobavala sam je u kombinaciji sa različitim serumima i kremama... u prevodu - testirana je uzduž i popreko! Saznajte u nastavku da li mi se dopala.

 

O Purito Comfy Water kremi sa SPF50+

Purito Comfy Water SPF50 krema za lice sa zaštitnim faktorom za mešovitu i problematičnu kožu, korejska kozmetika, recenzija, utisci, blog

Purito je veganski brend korejske kozmetike okrenut prirodi i bezbednim sastojcima. U svom asortimanu imaju širok spektar proizvoda za svaki tip kože i svaku problematiku. Imaju tri SPF kreme, a jedna od njih je Comfy Water Sun Block.

Purito Comfy Water Sun Block SPF krema sadrži fizičke filtere koji štite od UV zračenja. Ovi fizički filteri ne sadrže nano čestice za koje se spekuliše da utiču na red ćelija, mada nije potvrđeno (više o ovome u sledećem odeljku). Ne sadrži parfeme i eterična ulja pa je pogodan čak i za osetljivu kožu dece. Obećava laganu i ugodnu teksturu sa vrlo malo belih tragova.

Količina: 60 ml
Rok trajanja nakon otvaranja: 12 meseci
Cena: 2960 RSD ili oko $15 na inostranim sajtovima
Gde kupiti:
🛒 coslovemetics.rs
🛒 iHerb.com (unestite kod LEK2291 za dodatnih 5% popusta)
🛒 inostrani korejski sajtovi (zbog Kovida je trenutno jako skup shipping)
🛒 eBay

Šta ulazi u sastav Purito Comfy Water SPF kreme?

Purito Comfy Water SPF 50 krema za lice recenzija, opis sastojaka

Glavne sastojke čine Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Niacinamide (vitamin B3) i nekoliko Centella Asiatica komponenti.

Zinc Oxide i Titanium Dioxide čine filtere koji prave fizičku barijeru između kože i UV zraka. Formulisani su bez nano čestica jer se za njih tvrdi da mogu prodreti u organizam i oštetiti ćelije i organe. Ono što sam mogla saznati je da postoji mali broj studija koji ovo potvrđuju, ali takođe postoji i veliki broj studija koji ovo negiraju. Ono što je sigurno - udisanje velike količine nano čestica definitivno oštećuje pluća pa ih treba izbegavati u praškastim i sprej formama.
Zinc Oxide, osim UV zaštite, ima umirujuća svojstva i kontroliše prekomerno lučenje sebuma što ga čini pogodnim za osetljivu i problematičnu kožu.

Niacinamide
(niacin) jača kožnu barijeru, kontroliše lučenje sebuma, umiruje, smanjuje hiperpigmentaciju, ima i anti-aging svojstva.

Madecassoside, Asiaticoside, Madacassic Acid, i Asiatic Acid potiču od biljke Centella Asiatica koja umiruje iritacije, obnavlja kožu, podstiče proizvodnju kolagena, i bogata je amino-kiselinama i anti-oksidantima.

✅ Po meni Purito Comfy Water SPF krema ima odlične sastojke - ne samo da štiti kožu od štetnih UV zraka nego je usput i neguje pa može da posluži i kao dnevna krema. Ne sadrži parfeme, silikone, alkohol i eterična ulja.

📝 Listu svih sastojaka sa kratkim analizama možete naći na cosDNA.com i SkinCarisma.com.


Moji utisci

Kao i uvek, krećem od spolja ka unutra pa prvo o čemu ću da pišem je pakovanje. Purito Comfy Water krema, kao i svi Purito proizvodi, dolazi u kartonskoj kutiji koja je napravljena od recikliranog papira 💚 Purito je izrazito ekološki svestan i jako sam srećna što se sve više brendova okreće ka očuvanju životne sredine. Na pakovanju možete naći bukvalno sve o proizvodu - opis, karakteristike, kako koristiti, sastojci, rok trajanja...

Purito korejska kozmetika, krema za lice sa zaštitnim faktorom Comfy Water SPF, detaljna recenzija - pakovanje

Sama krema se nalazi u plastičnoj belo-crnoj ambalaži sa čepom na odvrtanje. Dozira se kroz mali otvor na vrhu što omogućava precizno doziranje kreme.

Purito korejska krema za lice sa zaštitnim faktorom Comfy Water SPF, recenzija na blogu
Purito Comfy Water SPF50 krema je bele boje sa vrlo blagim neutralnim mirisom koji se ne zadržava na koži. Inače, ova krema je formulisana sa 70% vode i zanimljivo je da na prvi pogled uopšte nije tečna kao što bi pomislili, več više kao laganija krema.

Purito Comfy Water SPF50 krema za lice, opis proizvoda, karakteristike, Purito kozmetika za masnu i problematičnu kožu, recenzija

Krema je jako lagana, lako se upija i ostavlja lice prirodno mat. Nema onog masnog i lepljivog osećaja što često kreme sa zaštitnim faktorom znaju da ostave. Mojoj mešovitoj koži potpuno odgovara jer drži pod kontrolom mašćenje lica, ali mislim da suvoj koži već ne bi jer nije nešto hidratantna. Jedino što prilikom nanošenja zna da ostavlja bele linije pa se mora paziti da se dobro razmaže po licu.

Purito Comfy Water krema za lice sa zaštitnim faktorom 50, kako izgleda na licu, beli tragovi, pre i posle, utisci

Purito navodi da ova krema ostavlja vrlo malo belih tragova ali meni se pokazala da ipak ostavlja primetno svetliji ten. Nije ono "bože, izgledam kao mrtvac" belo, ali primeti se. Uvek se belina može sakriti puderom, zar ne? Mooože, ali ja lično ne volim da nanosim nešto preko fizičkog SPF-a. Podsetimo se, fizički filteri stoje NA koži, pa mazanjem nešto preko bi faktički razmazalo i ispomeralo zaštitu na licu što može da poništiti zaštitu koju pruža. Ali, ako vi drugačije razmišljate, naravno možete naneti puder preko ove kreme. Mogu da tvrdim da se sa praškastim puderima lepo slaže, dok sa tečnim nisam isprobavala pa ne mogu da iznesem mišljenje.

Pre i posle Purito Comfy Water SPF kreme za lice, korejska kozmetika Srbija, recenzija i utisci
Kad je u pitanju kombinovanje sa drugim proizvodima kao što su serumi i kreme, moj zaključak je - manje je bolje. Često mi se dešavalo sa Purito Comfy Water kremom da se počne kruniti (guliti) ili prilikom nanošenja ili kasnije u toku dana npr. kada pipnem lice ili se počešem. Jako je bitno da šta god stavite ispod ove kreme, da sačekate da se dooobro osuši. Verujte mi, jako je frustrirajuće kada se namackate sa svim tim lepim stvarima samo da bi se sve to ogulilo čim nanesete ovu kremu 😢


Da li je Purito Comfy Water SPF krema za leto ili zimu? Zašto je bitno?
Purito Comfy Water SPF krema nije vodooporna i bukvalno silazi sa znojem, ulazi u oči i štipa. Štipanje na stranu, najgore je što kada nam je najbitnija zaštita, ona omane. Leti je, meni, bila beskorisna. Posle 10 minuta šetnje na letnjoj toploti kreme više nije bilo. S druge strane, zimi i hladnijim danima ova krema sija i jedino bih je tada preporučila (ne zaboravite, zaštita od štetnih UV zraka je celogodišnja potreba).

 

Sve u svemu, Purito Comfy Water SPF je primer kakve SPF kreme trebaju da budu - lagane, nemasne, brzoupijajuće, bez masnog sjaja... ali i dalje ima svojstva koja ne volimo - silazi sa znojem, ostavlja bele tragove, posvetljuje ten, kruni se (ponekad). Da li vredi skoro 3000 din? Po meni, ne. Mogu se naći skroz pristojne SPF kreme sa sličnim svojstvima za duplo manje para (i realna cena mu jeste duplo manja, samo je kod nas veća zbog uvoza), ali svakako morate probati korejske kreme sa zaštitnim faktorom jer tek tada ćete zavoleti da nosite SPF svaki dan 😄

 

Ocena: 3/5  ★★★☆☆


Koji je vaš omiljeni SPF?

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

1 comments:

Write comments
Gordana
AUTHOR
25. новембар 2020. 18:22 delete

Odusevljena sam pakovanjem, deluje kao pakovanje iz pedesetih. :D

Reply
avatar