Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen ajlajner | Recenzija

јун 15, 2016 4 Comments

Smatram da ako postoji neki mejkap izgled koji svakoj curi može da odgovara, to su upravo "mačje oči", iliti cateye. Nije ga lako savladati, ali kada se uspe, rezultati budu fenomenalni.

Sećam se srednje škole i pojave Katy Perry, odmah su me osvojile njene oči i taj savršen cateye koji je savršeno uravnotežavao seksi mačkasti i prirodan izgled. Uz puno muke sam savladala tečni ajlajner i postao je deo moje svakodnevne šminke. Sada, kako sam zaposlena i san mi postao keva, ne mogu sebi više da priuštim 40-60 minuta ispred ogledala igrajući se SAMO sa očima (nisam pro, jbg). Prešla sam na crne senke za oči, rade posao, ali mi je uvek falila ta oštra, intenzivno crna linija. Odlučila sam se za nešto između, tečni ajlajner u olovci, misleći da je sklop svega dobrog iz oba sveta. Moju avanturu sam započela sa ovom ajlajner olovkom od Essence. Da li je zaista "easy to use", i da li je ispunila moja obećanja, saznaćete u nastavku.

I think the cateye can look flattering on any girl. It takes time to master it, but when done right, it will blow you away.
I first started using eyeliner in highschool when I saw Katy Perry with her sexy but girly eyes. Now since I have a job, I no longer have 40-60 minutes to do my eyes (I'm not a pro, obviously). I started using black eyeshadow but I still missed that intense black and sharp line. I bought this eyeliner pen from Essence thinking it has the best of both worlds. Is it really easy to use and did it fulfill my expectations, read on to find out.
Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen review recenzija

Essence mi je uvek bio ok brend - volim njihova rumenila, maskare i svideo mi se njihov trobojni korektor (mislim da ga više nema u prodaji), imaju korektnu cenu pa reko ako ću da isprobam i pogrešim, bar neću potrošiti puno para. Pa, žao mi je što vam ovo moram napisati, ali pogrešila sam...

Essence to me was always an ok brand - I love their blushers, mascaras and I liked their 3 in 1 corrector (I think it's no longer produced), they have a reasonable price so if I'm going to try and fail, I better not spend a lot of money. Well, I'm sorry to inform you but I made a mistake...
Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen review recenzija

Dolazi u plastičnoj ambalaži što je uobičajno za ajlajnere. Olovka se dosta dobro drži u ruci. Vrh je oštar, ali je dovoljno savitljiv i ne bode oči. Nakon otvaranja treba se potrošiti u roku od 6 meseci.

It comes in a usual plastic packaging. It fits nicely in the hand. The point is sharp but bendy, it doesn't hurt the eye. After opening it must be used within 6 months.
Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen swatch review recenzija
Nemojte da vas zavara tako puna linija, više puta sam ga promućkala pre crtanja :)
Boja je prava crna, ali nije dovoljno pigmentovana. Treba preći bar još jednom, što ne bi bio problem da se ajlajner ne istroši pre završetka prve linije! Razumem da se dotok tečnosti oslanja na gravitaciju i da nije moguće uvek držati olovku uspravno, ali mi je prosto neverovatno da ne izdrži ni tu jednu liniju... Zbog toga je sama aplikacija otežana (toliko o "easy to use" delu), linija biva neravna i teško je postići oštre ivice. Na kraju provedem duplo više vremena praveći proklete mačje oči. Malo po malo je moram promućkati i tu dolazi do drugog problema - previše tečnosti izađe i to obliku kapljica, što je opet previše tečnosti za nanošenje.

Završnica je polu mat, vuče malo na sjajniju stranu (više preferiram mat).
Trajnost je ok, izdrži 8h koliko toliko. Imam kapke koji se zamaste u toku dana pa uzmite i to u obzir.

It's a real black, but not very pigmented. It has to be applied in one more layer, and it wouldn't be a problem if the eyeliner wouldn't run out before finishing the first line! I understand that the flow of the liquid depends on gravity and it's not possible to hold the pen upright all the time, but I find it unbelievable that it last so short... Because of that the application is difficult (yeah, "easy to use"), the line becomes uneven and it's hard to make those sharp lines. It takes me twice as much to do the damn cateye. Little by little I have to shake it and here we come to another problem - too much liquid comes out and in the form of drops, and it's too much for application.

The finish is demi-matte, it has a slight sheen to it (I like matte better).
The durability is ok, it lasts about 8h. My eyelids become oily during the day so take that into consideration. 

Mene je ovaj ajlajner u potpunosti razočarao i baš mi je drago što nisam bacila puno para.

Može se nabaviti po ceni od 379 RSD. Ocena 1/5!

This eyeliner disappointed me very much and I'm glad I didn't spend too much money.

The price is around 3 euros. Rating 1/5!


Rezime / Summary

Dobro / GoodLoše / Bad
Cena / PricePigmentacija / Pigmentation

Loš protok tečnosti / Flow of the liquid is very bad

Neravno nanošenje / Uneven application


Imate li neki ajlajner za preporučiti? :) 
Can you recommend a good eyeliner? :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

4 comments

Write comments
Mala Trubica
AUTHOR
17. јун 2016. 20:44 delete

Zbog ovakvih sličnih, zapravo gotovo jednakih iskustva sa drugim tuševima u olovci sam odustala od njih. Sada sam vjerna Lorealovom tušu u gelu i tankim ukošenim kistom upravo od Essence-a i nema bojazni...

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
17. јун 2016. 22:28 delete

Znači ni sa drugima nije mnogo drugačije? Pa onda definitivno ću i ja odustati... Gel ajlajner još nisam isprobala, a jedino što me do sada sprečavalo je što se bojim da će se osušiti pre vremena. Koliko ti dugo izdrži i koliko ga često koristiš? Hvala na preporuci za Lorel :)

Reply
avatar
Анониман
AUTHOR
18. јун 2016. 14:11 delete

Moja sestra godinama koristi Essence vodootporni i nikada nije imala problema sa njim. Liniju izvuce savrseno a pigmentacija je odlicna.

Reply
avatar
19. јун 2016. 13:20 delete

Pored pigmentacije mu zamjeram i to sto cetkica nakon 2 koristenja izgubi oblim..

Reply
avatar