Diva prirodna kozmetika - Cleansing Milk [Recenzija]

новембар 30, 2016 1 Comments

Diva Cleansing Milk, odnosno, mleko za čišćenje lica je kupljeno nakon puno čitanja o Korejskim ritualima u čišćenju lica, tačnije o "duplom čišćenju" (double cleansing). Više o ovoj metodi čišćenja ćete proćitati u odeljku "Utisci".

Kako sam bila u potrazi za prirodnim i nežnim sredstvom za čišćenje koje mi neće iritirati kožu i izazvati bubuljice, naišla sam na ovo mleko a pošto imam dobra iskustva sa Divinim proizvodima, odlučila sam da ga isprobam. Moji utisci, sastojci i cena ovog mleka se nalaze u nastavku :)
Diva prirodna kozmetika Clean&Care Cleansing Milk mleko za čišćenje lica recenzija

Osnovno

Sa Diva prirodnom kozmetikom sam vas upoznala u mojoj prvoj recenziji njene kreme za mešovitu kožu i pilinga za telo, tako da se neću ponavljati.

Diva Cleansing Milk je prirodno mleko za čiščenje lica i skidanje šminke. Sastavljeno je tako da odgovara svim tipovima kože. Sadrži vrlo negujuća i laka ulja (više o njima možete pročitati dole).

Diva savetuje da se mala količina ovog mleka stavi na tupfer ili komad vate i nežnim, kružnim pokretima očisti lice, a nakon toga isprati mlakom vodom i sapunom.

Pakovanje: plastično, sa čepom na otvaranje
Količina: 150 ml
Rok trajanja: otprilike 8 meseci od datuma proizvodnje (uvek dobijate sveže napravljen proizvod)
Cena: 400 RSD + 170 RSD za dostavu
Gde kupiti: na sajtu Diva prirodna kozmetika

Sastojci

Kao kod svih Divinih proizvoda, ni ovaj nema štetne sastojke. Glavne sastojke ovog prirodnog mleka za čišćenje čine ulja koštice kajsije, badema i ricinusa, ekstrakt smilja, alantoin, vitamin E i pantenol, a od organskih sastojaka tu su jojobino ulje i ekstrakt nevena.
Diva prirodna kozmetika Clean&Care Cleansing Milk mleko za čišćenje lica sastojci recenzija

Svi sastojci su izlistani na CosDNA, a evo malo više informacija o nekim:
Prunus Amygdalus Dulcis Oil (ulje slatkog badema) - lagano ulje, bezbedno za osetljivu kožu, ima antioksidativna svojstva, prirodan lek za ekcem i psoriazu
Glycine Soja Oil (sojino ulje) - smanjuje starenje kože, hidrira, daje joj zdrav sjaj, može biti blago komedogen
Calendula Officinalis Flower Extract (ekstrakt nevena) - pogodan i za najosetljiviju kožu, anti-inflamatoran je, hidrira, pomaže u zaceljenju rana, daje miris
Prunus Armeniaca Kernel Oil (ulje koštice kajsije) - obnavlja kožu, hidrira, usporava starenje kože, blago komedogen
Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobino ulje) - reguliše lučenje sebuma, hidrira, pogodan za ekcem i psoriazu, može biti blago komedogen
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (ricinusovo ulje) - duboko hidrira, ublažava ožiljke, pogodan za akne
Immortelle (smilje) - jedan od najboljih prirodnih lekova za oštećenu kožu, usporava starenje kože, ima anti-bakterijska svojstva
Tocopherol (vitamin E) - prirodno se javlja u koži, usporava njeno starenje, blago je komedogen
D-Panthenol (vitamin B5) - hidrira, usporava starenje kože, obnavlja je
Allantoin (alantoin) - anti-inflamatoran je, regeneriše, hidrira
Benzyl Alcohol - konzervans, u većoj količini može da iritira kožu

Iako Diva Clean&Clear mleko za čiščenje sadrži dosta (slabije) komedogenih sastojaka, moja problematična koža nije patila zbog toga :) Ako poput mene koristite još jedno sredstvo za čišćenje nakon ovog mleka onda pogotovo nemate razloga za brigu jer će ono dodatno očistiti pore.

Utisci

Kao što sam napisala u uvodu, ovo mleko koristim kao prvi korak u čišćenju lica. "Duplo čišćenje" ili double cleansing podrazumeva dva koraka: skidanje šminke, kreme i masnoće uljanim čistačem (slično se sličnim rastvara), a nakon toga se lice još jednom očisti ali ovaj put penastim ili gelastim čistačem kako bi se uklonile sve nečistoće.

Kako ja to radim: na suvo lice nanesem količinu otprilike pola malog prsta, prstima razmazujem i masiram dok se šminka ne rastopi. Zatim pokvasim prste i nastavim još da masiram otprilike 30 sekundi, zatim celo lice isperem mlakom vodom.

Šminku dosta dobro skine, ali ne u potpunosti, vata sa micelarnom ostane blago obojena od mineralnog pudera (ako vas zanima koju micelarnu preporučujem, klik ovde ;) ) dok tečni puder skoro skroz ukloni. Svakako u opisu ovog mleka preporučuje se da se lice još jednom opere sapunom, ili u mom slučaju gelom za čišćenje. Nakon toga je lice čisto i spremno za dalju negu.
Diva prirodna kozmetika Clean&Care Cleansing Milk mleko za čišćenje lica recenzija
Diva prirodna kozmetika Clean&Care Cleansing Milk mleko za čišćenje lica recenzija
Diva prirodna kozmetika Clean&Care Cleansing Milk mleko za čišćenje lica recenzija

Kao što ste videli na slikama, ostane minimalna količina šminke. Moram da napomenem da maskara nije bila vodootporna. Najviše su ostali tragovi tečnog ajlajnera i gel ajlajnera u olovci. Nakon još jednog pranja ili prelaska micelarnom, sva šminka je uklonjena.

U nekoliko navrata sam koristila ovo mleko samostalno za jutarnje čišćenje i tu se pokazalo kao vrlo efikasno. Na licu ne ostavlja nikakav film ili masnoću, a skine svu kremu i sebum od prethodne noći. Koža je nežna i meka.

Miris ovog mleka je vrlo blag i prirodan (od ulja) ali se ne zadržava na koži.
Kremasto-gelaste teksture je, lako se razmazuje i sporo troši.

Istina je da nisam koristila puno sredstava za skidanje i čišćenje lica koji su na bazi mleka ili kreme pa ga ne mogu uporediti sa drugima, ali odnos cene i kvaliteta je odličan, radi šta treba, ne šteti licu i sadrži puno prirodnih sastojaka. Ako je prirodna kozmetika nešto što volite i ako pazite šta nanosite na lice, imate moju toplu preporuku za Diva Clean&Clear mleko za čišćenje lica :)

Ocena 5/5.
DobroLoše
Prirodni sastojci Može se nabaviti samo preko interneta
Pogodno za sve tipove kože
Bez parabena, veštačkih boja i mirisa
Pristupačna cena
Sporo se troši

Ako vam se svideo post i ako želite da znate kada postavim novu recenziju, zapratite me na:
Koje je vaše omiljeno sredstvo za skidanje šminke? :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

1 comments:

Write comments
Ana T
AUTHOR
17. децембар 2016. 14:46 delete

Odlična recenzija!

Već neko vreme koristim bazna ulja za skidanje šminke, da bih ih potrošila jer sam u naletu opsesije istima, kupila njih nekoliko, prevashodno za lice i kosu, i kako mi u te svrhe nikako ne odgovaraju, sada ih trošim skidajući šminku, ali bar sam zadovoljna :)

Ovo Divino mleko deluje super! Većina njenih proizvoda mi odgovara, pa predpostavljam da bi i ovo mleko bilo skroz odgovarajuće :)

Reply
avatar