Kanta #8: Balea, Zoja Zec, Weleda, Marigold, i drugi

септембар 19, 2017 3 Comments

Napokon, posle 6 meseci, novi post o potrošenim/bačenim proizvodima! Poslednji put sam pisala o njima u martu i sve mi čudno kako sam uspela ovako malo stvari da potrošim. Čitaćete o sledećim proizvodima:
  1. SUNDANCE Kids Ultra Sensitive mleko za sunčanje
  2. Balea Anti-Schuppen šampon protiv peruti
  3. Balea krema posle depilacije
  4. Zoja Zec tonik za lice
  5. Weleda Skin Food univerzalna krema
  6. Herbateria afrički shea buter
  7. Marigold hranljiva krema za negu ruku
  8. Lily Lolo mineralni puder
  9. Illamasqua Masquara Gain maskara
SUNDANCE Kids Ultra Sensitive mleko za sunčanje je kupljeno za prošlogodišnje letovanje i početkom ovog leta sam ga najzad penzionisala. Sadrži SPF 50+ i štiti od UVA i UVB zračenja. Sa zaštitom sam zadovoljna, crvenilo i opekotine sam izbegla mada uglavnom zahvaljujući redovnom nanošenju. Jedino mi se ovo mleko nije svidelo zbog masnoće i lepljivosti. Verujem da deca neće puno razmišljati o tome ali meni je ipak bio pretežak i kupovinu nisam ponovila.

Balea Anti-Schuppen šampon protiv peruti sam kupila kao privremenu zamenu za jedan skuplji koji sam koristila i iskreno nisam očekivala neke efekte. Međutim, ovaj šampon zaista pomaže! Svrab je sveden na minimum, znatno manje mi se koža peruta i ne podstiče dodatno mašćenje kose. Iako nije navedeno na pakovanju, držala sam ga do dva minuta na kosi pa verujem da je to dodatno doprinelo. Cena mu je tu oko 200 RSD i zaista ga vredi probati. Tople preporuke od mene!

Balea krema posle depilacije je kupljena nakon što sam pročitala vrlo pozitivnu recenziju o njoj. Koža nogu mi je užasna za brijanje, ima puno sitnih izbočina koje lako posečem, suva je i vrlo sklona urastanju dlačica. Pomislila sam da će mi ova krema pomoći s obzirom na pozitivne utiske ali jedino što je odlično radila je hidratacija. Noge su mi s njom vrlo meke i glatke a sama krema je vrlo lagana. Međutim, na crvenilo i urasle dlačice nije uticala i zato nastavljam potragu.

Zoja Zec tonik za lice je kupljen zajedno sa njihovim kafa-pilingom i zapravo već sledeća recenzija će biti njima posvećena :) Tonik je skroz ok, potpuno je prirodan, sadrži samo 3 sastojka - hidrolat ruže, ekstrakt lista nane i organsko jabukovo sirće. Kod nekoga sam pročitala da znatno smanjuje bubuljice i sprečava njihov nastanak međutim mojoj koži nije pomogao. Pisaću detaljnije u narednoj recenziji.

O Weleda Skin Food kremi sam već pisala ovde i bilo mi je vrlo žao što sam je potrošila. Međutim, došlo je toplije vreme, mojoj koži više nije bila potrebna dodatna nega pa sam pauzirala sa ponovnom kupovinom. Odlična stvarčica koju bi svako trebao da ima 👍

Herbateria afrički shea buter sam osvojila još početkom prošle godine i manje više mi je sve ovo vreme kupio prašinu u fioci. Dosta je tvrd i slabo se topi pa je teško raditi s njim. Uvek sam naginjala više kremama pa nažalost ovaj puter odlazi poluprazan u kantu...

Marigold hranljiva krema za ruke je samo 30g pa sam je potrošila mnogo ranije od predviđena 3 meseca koliki joj je rok trajanja. To joj je i glavna mana - mala je, brzo se troši a cena malo jača za tu količinu. Krema je u svakom slučaju dobra, hidrira, ne ostavlja ruke previše masne i super je za sve ljubitelje prirodne kozmetike.

Lily Lolo mineralni puder je moj one-and-only/ride-or-die/HG puder, mada, odaću vam tajnu, ponekad razmišljam da probam neki novi... Ne mogu ništa previše dugo da koristim, dosadi mi, ali sve me strah jer Lily Lolo ispunjava sve moje potrebe - ultra lagan, prirodno izgleda, prirodnog sastava, i ne izaziva bubuljice. Preporučujem vam da pročitate moju recenziju ako vas zanima više jer je zaista super.

Illamasqua Masquara Gain maskaru sam dobila u prazničnoj kuglici punoj šminke koja je bila aktuelna krajem prošle godine na sajtu HQhair.com. Maskara ispunjava svoja obećanja - prirodno tamni trepavice posle nekoliko nedelja i dalje blagi volumen. Dosta je skuplja pa ako vas zanima, pročitajte moje utiske.

I to je to. Slobodno podelite svoje utiske o navedenim proizvodima ako ste ih probali 😊💓

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

3 comments

Write comments
Ana T
AUTHOR
23. септембар 2017. 16:19 delete

Jel se meni čini ili se Lily Lolo onda brzo troši? Koliko često si ga koristila?

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
23. септембар 2017. 17:52 delete

Pa godinu dana mi je trebalo da ga potrošim što je po meni okej. Koristila sam ga skoro svaki radni dan, jedino leti sam ga mešala sa tamnijim L'orealovim mineralnim puderom a kad sam bila sveže crna nakon mora onda sam samo L'orealov koristila.

Reply
avatar
Ana T
AUTHOR
23. септембар 2017. 18:48 delete

Aha, ok, onda je super, nego je meni nešto mnogo brzo prošlo godinu dana! :D

Reply
avatar