Omiljeno u 2017

децембар 21, 2017 1 Comments

Omiljeni proizvodi u 2017 godini, nega lica, nega tela, nega kose, šminka, preporuke, preporuka, blog
Uvek mi je zanimljivo da se osvrnem na proteklu godinu i prisetim se koje sam sve zanimljive i nove proizvode isprobala. Čini mi se da mi svaku godinu obeleži bar jedan brend, prošle godine su to bili Eucerin i Diva Prirodna Kozmetika a ove definitivno Biobaza. Pročitajte u nastavku kojih 19 proizvoda su mi obeležila ovu 2017. godinu.

Nega lica

Omiljeni proizvodi u 2017 godini, nega lica, preporuke, preporuka, blog
Biobaza Micelarno ulje za čišćenje lica sam dobila na testiranje od Biobaze. Bila sam baš radoznala da ga probam jer do sada nisam koristila ni jedno uljano sredstvo za čišćenje lica/skidanje šminke. Odmah ću vam reći da je odlično! Šminku otopi u trenu, čak i težu. Pošto je uljane konzistencije sprečava bilo kakvo grubo trljanje lica i očiju, a kada se ispere koža nije ni najmanje masna. Jedina mana joj je što se mora koristiti još jedan čistač pošto ostanu blagi tragovi šminke na blaznici kada se pređe micelarnom, ali joj ne zameram toliko jer svakako skidam šminku sa dva sredstva.

Benton Aloe BHA Skin Toner je tonik za lice iz Koreje. Sadrži aloju, filtrat puževe sluzi i BHA kiselinu koja vrši nežni piling kože, + gomilu prirodnih i zdravih sastojaka. Ekonomičan je, lagan, nežan, hidrira a ne masti lice ni najmanje, pruža mi neophodno olakšanje kada me koža zateže ili je suva... Ukratko, odličan tonik koji se ponaša više kao serum. Možete pročitati malo više o njemu u mom junskom iHerb haul-u.

CoCo Natural Cosmetics Detox maska za lice - odlična prirodna maska za lice na bazi gline i aktivnog uglja. Ovakve maske mi najviše prijaju, pogotovo prilikom najezde bubuljica. Može se mešati sa vodom, čajevima, hidrolatima, jogurtom, sirćetom ili nekom drugom tečnošću i tako svaki put dobiti pomalo drugačija maska. Pisala sam više o njoj ovde.

Biobaza micelarna mi je trenutno omiljena micelarna voda. Sastavljena je od 99% sastojaka prirodnog porekla među kojima su ekstrakt cveta kamilice, sok krastavca, i morksa so  Super je za samostalno čišćenje lica a i za skidanje šminke. Posvetila sam joj posebnu recenziju pa bacite pogled.

Balea Soft & Clear vlažne maramice za lice je neizostavni deo mog nesesera na putovanju ili dužem izletu. Sadrže salicilnu kiselinu koja je odlična protiv bubuljica, povoljne su, ne iritiraju lice i uklanjaju sve nečistoće (ali ne bih s njima skidala šminku).

SOFI sapune sam kupila nakon više pročitanih pozitivnih recenzija i moje radoznalosti jer nikada nisam koristila sapune za čišćenje lica. SOFI sapuni su potpuno prirodni i predivni. Super čiste kožu od nečistoća i šminke, ne iritiraju mi lice ni najmanje, povoljni su a traju i do 10 meseci. Mogu se koristiti i za pranje ruku i tu možete biti apsolutno sigurni da vam kožu neće isušiti kao ostali komercijalni sapuni. Recenzija je u planu.

Nega tela

Omiljeni proizvodi u 2017 godini, nega tela, preporuke, preporuka, blog
Balea krema za izbeljivanje dlačica se trebala naći u prošlogodišnjim favoritima ali sam je iz nekog razloga zaboravila tako da evo je ove godine! 😊 Vrlo vrlo praktična stvar za imati. Koristim je za posvetljivanje dlačica na rukama i zaista odlično radi posao. Može se koristiti za izbeljivanje dlačica na nogama, rukama, podlakticama, bikini zoni, nausnicama, obrazima i bradi. Pisala sam o njoj detaljnije na blogu gde ćete videti slike pre i posle. Ujedno je i najčitanija recenzija na mom blogu 🏆 Ako ste probali druge kreme za izbeljivanje dlačica, slobodno ih predložite u komentarima.

Biobaza rollon dezodorans sam dobila od Biobaze na testiranje (Biobaza NIJE platila da im hvalim proizvode), inače sam već godinama verna Neutro Roberts Dermo Zero stiku i nisam imala potrebe da ga menjam. Međutim, ispostavilo se da je Biobazin rollon podjednako dobar. Rollon dezodoransi su mi uvek bili slabiji od stikova ali s ovim sam bez problema prebrodila teretanu bez neprijatnih mirisa! Jako sam se prijatno iznenadila a činjenica da je sastavljen od 99% sastojaka prirodnog porekla čini da ga još više volim. Topla preporuka!

Biobaza 3 u 1 gel za tuširanje - uvek sam skeptična sa više-u-1 proizvodima ali ovaj ispunjava sve što obećava. Predivno miriše, lepo se peni, i ne isušuje kožu. Sadrži čak 96% sastojaka prirodnog porekla, ne sadrži parabene, alkohole, veštačke boje i mirise. Može da se koristi i kao šampon za kosu i tu ulogu savršeno ispunjava. Odličan i pristupačan proizvod. Saznajte više o njemu u mojoj recenziji.

Dontodent Super Soft mekana četkica za zube mi je otkriće godine. Ne mogu da verujem da sam ceo život koristila grube i tvrde četkice, kakva je samo neopisiva razlika sa mekim četkicama... Obavezno probajte, nećete verovati koliko prija, pogotovo ako imate osetljive desni. Dostupna je samo u DM drogerijama.

Logodent Bio Daily Care zubna pasta je nevoljno kupljenja pošto su iz Lilly-a povukli moju omiljenu pastu od ESI (koja je ponovo dostupna woohooo) a druge paste bez fluora nije bilo. Ne štipa, ne pecka, ne ostavlja nikakav ukus u ustima... Na sledećem popustu sam kupila odmah 3 komada da se nađe u zalihama, toliko je dobra! 😊 Topla preporuka.

Zoja Zec piling za telo je potpuno prirodan, na bazi kafe je a sadrži još i šećer, negujuća ulja, so, cimet, vitamin E i etarska ulja. Miriše poput jafe a kožu čini neverovatnom na dodir. Nije previše grub, ne grebe, i ne ostavlja masan film na koži a to mi je jako bitno. Potpuno je drugačiji od svih pilinga za telo što sam probala. Pročitajte više o njemu u mojoj recenziji gde ćete saznati više i o njihovom toniku za lice.

Nega kose

Omiljeni proizvodi u 2017 godini, nega kose, preporuke, preporuka, blog
Eucerin Dermocapillaire gel šampon protiv peruti me je spasio od peruti za samo mesec dana! Zimus me odjednom uhvatio baš intenzivan talas peruti i svraba, do proleća sam isprobavala razne šampone (o jednom ću vam pisati u postu o neomiljenim proizvodima u 2017), ni jednom mi se preterano nije svideo sastav sem ovom pa sam odlučila da mu dam šansu. Posle mesec dana ni mrvicu peruti nisam imala a svraba apsolutno nije bilo. Jedino mi se kosa s njim brže masti ali radije ću kosu češće prati nego da se vratim onoj agoniji.

Batiste suvi šampon za smeđu kosu. Mislim da je većina vas probala njihove šampone za suvo pranje pa znaju koliko su dobri, ali ovaj za smeđu kosu je još bolji jer se savršeno uklapa u boju moje kose pa samim tim i bolji efekat pruža. Za mene je on one and only.

Šminka

Omiljeni proizvodi u 2017 godini, šminka, preporuke, preporuka, blog
NYX Proof It! vodootporna baza za senke mi je trenutno najomiljenija i iskreno, mislim da je neću uskoro menjati. Imam masne kapke pa mi senke na očima nikada ne prežive kraj radnog vremena. Ranije sam koristila Avonovu bazu u obliku musa ali nije uspela dovoljno da produži trajnost senki, dok je sa ovom od NYX totalno druga priča - i nakon 9 sati senka je i dalje intenzivna, maltene ista kao kada sam je nanela. Očekujte recenziju već u januaru! 😉

Beauty Made Easy papirići za matiranje su odlični za uklanjanje viška masnoće sa lica. Prošle godine su mi omiljeni bili od NYX ali ipak dajem BME papirićima prednost jer su povoljniji. Možete ih naći u DM i Lilly drogerijama.

Real Techniques Powder Brush, ili četka za puder u prahu, je kupljena za Lily Lolo mineralni puder. Vrlo je meka i kupi taman dovoljno pudera, super ga blenda i stapa sa kožom. Kupila sam ga na iHerb pošto je tamo duplo jeftiniji. Pisala sam više o njemu u svom prvom iHerb haul-u.

ELF Beautifuly Bare paleta za lice je nešto najlepše što posedujem. Sadrži iluminator/hajlajter, dva rumenila i bronzer. Pigmentacija joj nije jača strana i sa tim sam skroz okej jer mi je teže da preteram pa tako lako postižem prirodan, svež i sveukupno prelep efekat. Preporučila bih je za početnike i sve koji ne vole tešku šminku. I ova paletica je kupljena na iHerb a u narednom periodu možete da očekujete i recenziju.

Maybelline Color Drama olovka za usne koja je ujedno i karmin. Ima predobru pigmentaciju, udobna je, trajnost joj je odlična, a preeejeftina je. Nijansa koju imam je 630 Nude Perfection i možete videti kako izgleda na usnama u recenziji kojoj sam joj posvetila.

Da li delimo favorite? Koji su vama proizvodi obeležili godinu? Pišite mi! :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

1 comments:

Write comments
Ana T
AUTHOR
21. децембар 2017. 20:58 delete

Da znaš da si me zainteresovala za Biobaza micelarno ulje i dezodorans! Lepo izgleda i ova ELF paleta, baš me zanima recenzija!

Reply
avatar