ROYAL BALM prirodna kozmetika - serum i krema za masnu kožu | Recenzija

фебруар 22, 2018 2 Comments

Royal Balm prirodna kozmetika, recenzija, utisci, cena, sastojci, Royal balm krema za masnu kožu, Royal balm serum za masnu u mešovitu kožu
Posle duže pauze nastavljam da vam pišem o proizvodima namenjenim masnijoj i problematičnoj koži. Krajem godine sam dobila priliku da isprobam kremu i serum od za mene nepoznanog domaćeg proizvođača prirodne kozmetike, a verujem da dosta vas takođe nisu čuli za njih. U pitanju je Royal Balm prirodna kozmetika koja dolazi pravo sa Rtnja, i verujte mi, zaista su vredni pažnje!

Ko stoji iza Royal Balm kozmetike?

Royal Balm prirodna kozmetika, recenzija, utisci, cena, sastojci
Royal Balm prirodnu kozmetiku je 2013. godine osnovala porodica koja se bavi organskim uzgojem lekovitog bilja na planini Rtanj. Prave isključivo prirodne preparate od 100% prirodnih i organskih sastojaka, bez veštačkih dodataka, aroma i boja. U razgovoru sa Katarinom (jedna od osnivača) sam saznala da iako koriste organske sastojke, nemaju za sve sertifikate jer se neki nabavljaju od lokalnih malih proizvođača (npr. pčelinji vosak, med...) kojima sertifikat ne igra ulogu pa ga jedino zbog toga nemaju.

Za svoje proizvode koriste samo sveže ubrane biljke kako bi što više i bolje iskoristili njihova prirodna lekovita svojstva. Glavni sastojak njihovih preparata čini smilje koje je poznato po svom snažnom dejstvu protiv bora, regeneriše umornu i zrelu kožu, podstiče prirodni kolagen, štiti kožu od spoljašnjih uticaja i unutrašnjeg stresa.

Royal Balm proizvode nećete naći u prodavnicama pošto se prave isključivo po narudžbi kako bi kupac uvek dobio svež i kvalitetan proizvod. Smatram da je ovo jako bitna stavka u svetu prirodne kozmetike jer se lakše kvari, tako da je ova odluka potpuno razumna i ispravna.

U svom asortimanu za sada imaju kreme za masnu, mešovitu, zrelu, osetljivu, i suvu kožu; i serume za masnu/mešovitu kožu, i za suvu/osetljivu. Uskoro se mogu očekivati tonici, melem i maske za lice.

Veb sajt: royalbalm.rs
Facebook: facebook.com/RoyalBalm.NaturalCometics

O kremi i serumu + sastojci

Royal Balm prirodna krema za lice za masnu kožu ima ulogu da reguliše prekomerno lučenje sebuma, odnosno mašćenje kože. Spoj planinskih bilja u ovoj kremi pospešuje prirodne procese revitalizacije i balansira razmenu masnoća u epitelu.
Royal Balm prirodna kozmetika, recenzija, utisci, cena, sastojci, Royal balm krema za masnu kožu
Aktivne sastojke ove kreme čine lešnikovo ulje, etarska ulja kleke, žalfije, ruzmarina i lavande.
  • Lešnikovo ulje je jedan od glavnih saveznika masnoj koži. Katehini i tanini koje sadrži čine ga „suvim“, pa je odlično za regulaciju lučenja masnoća. Brzo se upija i ne ostavlja mastan trag na koži. Ulje lešnika smanjuje pore i sprečava pojavu akni.
  • Kleka je prirodni antiseptik, te je odlična za masnu kožu koja je sklona pojavi akni. Koristi se za tretiranje problematične kože jer je dezinfikuje, osvežava i tonira.
  • Žalfija je izuzetno delotvoran antiseptik. Ona uklanja sve nečistoće koje se natalože na koži tokom dana.
  • Ruzmarin sprečava preterano lučenje masnoća i nastanak akni. Kao prirodni antioksidans, vraća koži vitalnost i sprečava njeno starenje.
  • Ulje lavande ima smirujuće dejstvo. Dugo se koristlo kao sredstvo za čišćenje kože i kontrolu lučenja masti. Ulje lavande je moćno esencijalno ulje koje se pokazalo i kao odličan prirodni lek protiv akni.
Ostale sastojke čine hidrolat smilja, neven, gavez, šipkovo ulje, pčelinji vosak, med (dobro ste pročitali!), vitamin E, i etarsko ulje smilja.

Royal Balm serum za masnu i mešovitu kožu svojim prirodnim sastojcima smanjuje lučenja sebuma, umanjuje pojavu fleka i akni na koži, dajući joj mat efekat.
Royal Balm prirodna kozmetika, recenzija, utisci, cena, sastojci, Royal Balm serum za masnu i mešovitu kožu
Aktivne sastojke čine orahovo ulje, ulje vučjeg trna, etarsko ulje kleke, i morač.
  • Orahovo ulje je poznato po antibakterijskom, antioksidativnom i antiinflamatornom dejstvu. Koži vraća prirodni balans, reguliše lučenje sebuma a pritom je ne isušuje. Antibakterijske komponente orahovog ulja pomažu u zaštiti od patogena kojima je koža neprekidno izložena. Antiinflamatorno svojstvo ovog ulja pomaže u smirivanju kože sklone pojavi akni.
  • Ulje vučjeg trna deluje baktericidno i protivupalno. Veoma je bogat izvor vitamina E, čime sprečava oksidaciju sebuma koja dovodi do stvaranja mitisera. 
  • Kleka dezinfikuje kožu i pruža joj prirodni mladalački sjaj. 
  • Morač je izuzetan za masniju kožu jer ima snažno detoksikujuće dejstvo.
Serum sadrži još i ulje nevena, etarsko ulje gaveza, šipkovo ulje, vitamin E, etarsko ulje smilja, et. ulje ruzmarina, et. ulje lavande, i et. ulje žalfije.

Jasno je da Royal Balm koristi potpuno prirodne, organske, bogate i kvalitetne sastojke koji se ne viđaju često u drugoj kozmetici. Ne sadrže alkohole, konzervanse (što može da bude i dobro i loše), veštačke mirise i boje, već sve što je dostupno na njihovom privatnom imanju na Rtnju i okolini.

Moji utisci

Izuzetno sam se radovala isprobavanju ova dva proizvoda jer, kao što i sami vidite, sadrže stvarno jedinstvene i dobre sastojke koji su idealni za masniju kožu sklonu nepravilnostima, a moja je baš takva. Posle dva meseca korišćenja, prenosim vam svoje utiske.

Royal Balm krema za masnu kožu, prirodna kozmetika, utisci, recenzija, blog, cena
Krema za masnu kožu dolazi u staklenoj ambalaži sa pumpicom koja omogućava precizno doziranje. Sadrži 50 ml kreme koji će u proseku trajati 6 meseci. Žućkaste je boje, gušća (između ulja i kreme) i miriše vrlo biljno što se meni jako sviđa. Tekstura kreme varira od temperature - na hladnom je gušća a na toplom ređa, iliti uljanija jer ne sadrži stabilizatore.
Royal Balm krema za masnu kožu, prirodna kozmetika, utisci, recenzija, blog, cena
Pošto je krema u suštini mešavina raznih ulja, najbolje mi se ponašala kada sam nanela pola pumpice na lice poprskano prirodnim tonikom ili hidrolatom jer se tada najlakše razmazuje i potrebna je manja količina kreme. Moju kožu ostavlja blago masnom i sjajnom pa je više volim koristiti noću. Nakon sat-dva ona se potpuno upije što mi je prosto fascinantno jer sa svim drugim kremama sam imala suprotni efekat - prilikom nanošenja se upije ali posle par sati "ispliva" na površinu i masti mi lice. To se sa ovom kremom ne dešava.

Hidratacija joj je slabija, mada joj ne mogu previše zameriti jer je ipak ovo krema za masniju kožu čiji su sastojci više skoncentrisani na sprečavanju bubuljica. Dobro održava postojeću hidrataciju ali suvoj koži neće biti dovoljna (za ovaj tip postoji posebna krema).

Što se bubuljica tiče, vrlo sam se prijatno iznenadila kada sam primetila da ih drastično manje dobijam! Nekada mi je nedeljno i po pet sitnih površinskih bubuljica izlazilo oko nosa a sada u poslednjih mesec dana možda samo dve. Nije uticala na smirivanju postojećih, ali je sprečila nastanak novih. Na mitisere nije imala efekta. Lice mi je čistije i elastičnije i zbog toga sam jako zadovoljna.

Rok trajanja nakon otvaranja: 4 meseca (i duže ako se čuva u frižideru)
Cena: 3.500 RSD
Gde kupiti: royalbalm.rs
Ocena: 4/5 ★★★★☆


Serum za masnu i mešovitu kožu dolazi u providnoj staklenoj ambalaži sa pipetom za doziranje. Dolazi u količini od 5 ml, što na prvu loptu deluje stvarno malo ali s obzirom da su samo dve kapi dovoljne za celo lice, sporo se troši. Ako se koristi jednom dnevno, svaki dan, trajaće sigurno 2-3 meseca.
Royal Balm serum za masnu i mešovitu kožu, prirodna kozmetika, utisci, recenzija, blog, cena
Serum je intenzivne žućkasto-zlatne boje ali ne boji lice. Takođe miriše biljno, ali prijatno. Pošto je mešavina ulja, nanosi se na vlažno lice, takođe najbolje naprskano hidrolatom ili prirodnim tonikom, masirajući u kožu dok se ne upije.
Royal Balm serum za masnu i mešovitu kožu, prirodna kozmetika, utisci, recenzija, blog, cena
Znatno je lakši od kreme, lice mi ga mnogo lakše upije bez masnog osećaja i sjaja pa ga više volim koristiti danju. Lice čini meko i nežno na dodir. Hidratacija mu je otprilike ista kao i kremi, održavaće postojeću hidrataciju ali suvoj koži će biti potreban sloj kreme preko. Bubuljice takođe ne izaziva niti pogoršava postojeće, po ovom pitanju deluje isto kao i krema 👌 Lice mi se ne masti ništa brže sa ovim serumom pa ga slobodno koristim ispod šminke, pogotovo jer u kombinaciji sa puderima u prahu (ili kamenu) daje zaista lep finiš. Retko koje ulje mi je odgovaralo koliko ovo.

Rok trajanja nakon otvaranja: 4 meseca (i duže ako se čuva u frižideru)
Cena: 1.500 RSD za 5 ml / 3.500 RSD za 30 ml
Gde kupiti: royalbalm.rs
Ocena: 5/5 ★★★★★

ZAKLJUČAK

Dva različita proizvoda za istu problematiku. Da li vam treba i krema i serum? Ne, izaberite šta vašoj koži više prija 😉 Iako su mi se oba proizvoda svidela, ipak dajem prednost serumu jer je lakši, moja koža ga brže upije i mogu ga koristiti i danju i noću bez da mi se koža zamasti. Kod kreme je problematična količina, smatram da je 50 ml puno da se potroši za 4 meseca (meni bar) pa mi svakako više odgovara manje pakovanje seruma, a ujedno je i manji šok za novčanik. Cene su veće nego što smo navikli, ali kada se uzme u obzir da su ovo potpuno prirodni preparati, ručno rađeni, sa organskim, čistim, zdravim sastojcima koji koži nikako ne mogu da štete onda je sve oprošteno. Možda i ono najbitnije - zahvaljujući ovoj kremi i serumu lice mi je čistije, znatno manje bubuljica dobijam, skoro pa uopšte (sem što sama sebi "kopanjem" ne stvorim) tako da od mene imate apsolutnu preporuku.


Koliko vam cena kozmetike utiče na odlučivanje u kupovini?
Da li ste spremni da izdvojite više za kvalitet?

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

2 comments

Write comments
Ana T
AUTHOR
22. фебруар 2018. 20:21 delete

Zvuči zanimljivo! Cena nije presudna ali naravno da utiče na odluku o kupovini :) Ako se skupa krema pokaže savršeno jasno je da ćemo morati da joj oprostimo cenu :D

Baš ću da procunjam po njihovom sajtu da vidim da li im je sve skupo :)

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
22. фебруар 2018. 20:25 delete

Slažem se :) Odlična stvar je (što sam zaboravila da napomenem u recenziji) da se mogu naručiti uzorci njihovih krema i seruma, pa tako odluka na kupovinu full size proizvoda mnogo lakše pada! Sajt im je još u razvoju, menjaće i ambalažu, uskoro će imati i novu kozmetiku tako da vredi pratiti :)

Reply
avatar