Omiljeno u 2016

децембар 30, 2016 5 Comments

Omiljeni kozmetički proizvodi u 2016 godini, moje preporuke

Bilo je puno otkrića i favorita ove godine, čitaćete o njih 28! :D Podelila sam ih u "par" kategorija radi lakšeg snalaženja:
  1. Čišćenje lica
  2. Skidanje šminke
  3. Maske za lice
  4. Tonici
  5. Serumi
  6. Kreme za lice
  7. Nega tela
  8. Nega kose
  9. Šminka
Većina slika proizvoda su skinute sa interneta pošto sam neke potrošila i zbog nedostatka dobrog svetla mi je jako teško da ih sve uslikam. Nadam se da vam to neće smanjiti doživljaj :)

Pripremite se, biće ovo jedan veoma veoma dugačak post.


1. Čišćenje lica

Eucerin Dermatoclean gel za čišćenje, Nikel Ružina kupka za lice i telo, Alverde Clear krema za čišćenje lica recenzija utisci

Eucerin DermatoClean gel za umivanje sam često spominjala i sa razlogom - nema boljeg od njega! :) Pogodan za sve tipove kože, pogotovo za osetljivu. Ne sadrži štetne sastojke, jako dobro čisti lice, skida šminku, ne isušuje... Toliko je dobar da mu ne tražim zamenu :) Pisala sam detaljnu recenziju ovde.

Alverde Clear Waschaum Heilerde je jedno predivno nežno sredstvo za čišćenje lica namenjeno problematičnoj koži. Sadrži razna lekovita blata. Koristim ga samo uveče jer samo tada imam vremena ga držim na licu nekoliko minuta dok se ne osuši, jer-kao-možda tako bude više delovao na kožu :) Lice ni malo ne isušuje i bude predivno nežno na dodir.

Nikel ružina kupka za lice i telo sam otkrila u februarskom Purityboxu. Na početku mi se nije svideo intenzivan miris ruže ali vremenom me miris opijao i neverovatno mi je prijao ujutru, lagano me razbudio i ostavio u lepom raspoloženju. Ovo je takođe prirodan proizvod sa jako lepim sastojcima. Moja koža ga je obožavala. Pisala sam malo o njemu u utiscima februarskog Purityboxa.

Konjac sunđeri su bili pomama ove godine i morala sam da vidim u čemu je ludilo. Prvo sam probala Ebelinov a sada koristim od korejskog brenda Missha. Najviše su mi se dopali jer ne sadrže nikakva hemijska sredstva, vrlo su nežni, blago vrše piling, pojačavaju cirkulaciju i pogodni su za sve tipove kože. Pružaju jedno sasvim novo iskustvo i svakako preporučujem da ih probate :)

2. Skidanje šminke

Eucerin Dermatoclean 3 u 1 micelarni fluid za čiščenje lica, Diva prirodna kozmetika Clean & Care cleansing milk, mleko za skidanje šminke, recenzija, utisci

Eucerin DermatoClean 3 u 1 micelarni fluid je nešto što sam mislila da mi neće trebati sve dok ga nisam probala. Skida šminku bez muke, nežan je prema licu, ne sadrži štetne sastojke a najviše će prijati suvoj koži jer odlično hidrira. A must have. Pisala sam detaljnije o njemu ovde.

Diva prirodna kozmetika - Mleko za skidanje šminke koristim kao prvi korak u skidanju šminke a nakon njega operem lice sa Eucerin Dermatoclean gelom. Sadrži mnoštvo prirodnih ulja, nežno topi šminku sa lica, prija svakom tipu kože i ne ostavlja masan sloj a ne smeta ni problematičnoj koži. Diva pravi stvarno kvalitetnu prirodnu kozmetiku, spominjaću je još par puta, pa vam toplo preporučujem da bacite pogled na njene proizvode. Moje detaljne utiske o ovom mleku možete pročitati ovde.

3. Maske za lice


Schaebens Dead Sea Mud Mask maska za blatom mrtvog mora, prirodna maska za lice sa jogurtom i medom, recenzija, utisci

Schaebens Dead Sea Mud maska je redovna u mojoj nedeljnoj nezi. Koristim je već nekoliko meseci i nemam ni jednu zamerku! Sadrži blato iz Mrtvog mora, alge, minerale, aloe veru, kamilicu, cink... Za razliku od drugih blatnih maski, ova uopšte ne isušuje kožu. Sastojci su joj takođe odlični. Koža nakon ove maske je predivno nežna. Jedna kesica sadrži 15 ml proizvoda što je dovoljno za oko 6 nanošenja.

Domaća maska od jogurta i meda - praktikovala sam je nekoliko meseci i jako je prijala mojoj koži. Jogurt i med su odlični za lice, hidriraju, umanjuju upale i iritacije, i obnavljaju kožu. Kako sam krenula svašta nešto da isprobavam, ova domaća maska je pomalo zaboravljena ali kako mi je jedan od ciljeva za sledeću godinu da koristim što više prirodne preparate, tako će ova maska da napravi veliki comeback :) Svakako vam je preporučujem, ponekad treba lice odmoriti od hemikalija koje svakodnevno nanosimo na njega a ova maska nikako ne škodi.

4. Tonici

Marigold hidrolat muskatne žalfije, recenzija, utisci, prirodna kozmetika

Marigold hidrolat od muskatne žalfije je prvi hidrolat koji sam probala. Volim što jednostavnije i prirodnije proizvode a ovaj je idealan za mešovitu kožu i kožu sklonu bubuljicama. Predivno miriše, odlično osvežava lice, čini ga nežnim i sadrži samo jedan sastojak! Prvu bocu sam potrošila za mesec dana, prskala sam ga kad god sam se setila ali sada se trudim da budem umerenija :) Cena mu je samo 310 RSD. Ne možete pogrešiti.

5. Serumi

Benton Snail Bee High Content Essence esencija sa filtratom puževe sluzi i pčelinjim otrovom, Multiactiv Ultra Regenerativni serum, recenzija, utiski, puževa sluz

Benton Snail Bee High Content Essence predstavlja moje prvo uranjanje u korejsku negu. Letos sam naručila sa ebay uzorke i iznenadila sam se koliko brzo daje rezultate. Sadrži 90% filtrata puževe sluzi i gomilu aktivnih bezbednih sastojaka i svaki od njih ima neku ulogu u nezi kože. Prvenstveno ga koristim za uklanjanje ožiljaka od bubuljica i to neverovatno brzo rešava. Jako je lagan, kožu ne masti dodatno, blago je hidrira i čini glatkom. Planiram detaljnu recenziju pa ne zaboravite da me zapratite :)

Multiactiv Ultra Regenerativni Serum sam uzela kao zamenu za Benton esenciju pošto sam čekala leto da prođe (tad baš nije najsigurnije naručivati prirodne preparate). Skuplji je, sadrži 10 ml manje, gušci je, ali više hidrira i slabije uklanja ožiljke. Sadrži 80% filtrata puževe sluzi. Predivno miriše i jako prija mojoj koži. Odličan je i za okoločno područje. Čak se i moja mama oduševila :) Definitivno ga preporučujem svima sa mešovitom i masnom kožom kao zamenu kremama, ili onima kojima ne prijaju kreme.

6. Kreme za lice

Eucerin Sun Gel-creme Oil control krema za lice, Diva prirodna kozmetika Derma Clear dnevna krema za lice, prirodna kozmetika, recenzija, utisci

Eucerin Sun Oil Control gel-creme koristim već drugu godinu za redom i nema bolje kreme sa SPF-om za mešovitu i masnu kožu. Neverovatno lagan, ne oseća se na licu, ne masti ga dodatno, i pruža pouzdanu zaštitu. Leti je neizbežan. Pisala sam više o njemu ovde.

Diva prirodna kozmetika - Derma Clear dnevna krema je novi proizvod iz Divine kuhinje. Namenjen je problematičnoj koži, i ovo je njena prva krema bez ulja! Sadrži ekstrakte krastavaca, sibirskog ariša, hamamelisa, zelenog čaja i još mnogo divnih sastojaka. A tek što predivno miriše :) Stvarno je lagana kremica, ne ostavlja masan ni lepljiv sloj na licu, sporo se troši i uopšte ne smeta mojoj mešovitoj i problematičnoj koži. Još jedno bravo za Divu!

7. Nega tela

Alverde gel za tuširanje, CD krema za ruke sa pasjim trnom, Diva prirodna kozmetika Herbasalve, Weleda Skin Food, Diva prirodna kozmetika Sheer Velvet piling za telo, prirodna kozmetika, recenzija, utisci

Alverde gelovi za tuširanje preeedivno mirišu, koristim ih više od godinu dana i ne planiram da ih menjam :)

CD Handcreme Sanddorn - krema za ruke sa pasjim trnom je odlična krema na bazi prirodnih sastojaka. Vrlo je razmaziva pa se sporo troši, miriše predivno i hidrira odlično! Vrlo je pristupačne cene pa nikako ne možete pogrešiti.

Weleda Skin Food čuvena univerzalna krema, bila mi je pravi spas ove godine za izrazito suvu kožu. Najviše sam je koristila za negu stopala i ruku, i zaista nema bolje kreme od ove. Odlična je i za suvu kožu lica, testirala sam na mom momku koji uopšte ne vodi računa o svom licu (ipak je momak, jel), upije je za 10-20 minuta dok mojoj mešovitoj uopšte ne prija, ne upije je ni posle 8 sati :D Sadrži puno prirodnih ulja i zaista je neophodna u svakoj kući. Više o njoj možete pročitati ovde.

Diva prirodna kozmetika - Sheer Velvet piling za telo mi je DEFINITIVNO otkriće i favorit godine! Mirišu taaaako dobro, dođe mi da ih pojedem! Piling rade fino mleveni vulkanski prah i mlevene ljuske oraha, bogat je ši i kakao puterom a u kontaktu s vodom se pretvara u mlečnu konzistenciju. Pravo uživanje za sva čula. Pisala sam više o njemu ovde.

Diva prirodna kozmetika - Herbasalve je prirodni melem za opekotine, ekceme, rane i druga kožna oštećenja. U momentu umiruje iziriranu kožu od agresivnih deterdženata, a kada se nanese na pazuh posle brijanja sprečava pojavu svraba i crvenila. Koristila sam ga i nakon brijanja intime i ni malo nije smetao a meni je koža tamo dosta osetljiva. Univerzalna stvarčica potrebna svakome.

8. Nega kose

Balea Med Ultra Sensitive Shampoo šampon, domaća maska za lice sa kokosovo ulje i avokadovo ulje, Macadamia No Tangle četka za kosu, recenzija, utisci

Balea MED Ultra Sensitive šampon za kosu je jedini od koga me ne svrbi glava. Ne sadrži SLS i druge štetne sastojke, nežan je i odlično radi posao.

Domaća maska za kosu od kokosovog i avokadovog ulja - praktikujem ovu masku već duže vreme i pravi veliku razliku u mojoj kosi. Umešam jednaku količinu ovih ulja, nanesem na celu kosu i držim minimum dva sata. Kosa mi bude znatno nežnija i glađa, lakše se rasčešljava i primetno je negovana. Ne postoji balzam za kosu koji radi bolji posao od ove mešavine! :)

Macadamia No Tangle četka za kosu mi je promenila način na koji doživljavam češljanje! Moja kosa je izrazito gusta i uvek sam mrzela češljeve, čupaju mi kosu, teško je rasčešljavaju... i onda sam otkrila ovu četku :) Znatno olakšava češljanje zbog većeg razmaka između češljića, potrošim duplo manje vremena i isplačem 100% manje suza :D Pisala sam više o njoj ovde.

9. Šminka

Lily Lolo mineralni puder, Lily Lolo mineralni korektor, Aura Black & Perfect eyeliner ajlajner, Alverde augenbrauengel gel za obrve, Maybelline Lash Sensational maskara, Max Factor Elixir ruž za usne, Nyx green tea papirići za matiranje, recenzija, utisci

Lily Lolo mineralni puder je ubrzo postao moj "onaj pravi" puder. Duže vreme sam tragala za pravim mineralnim puderom a nakon što sam naručila testere sa njihovog zvaničnog sajta oduševila sam se koliko je lagan i prirodnog izgleda a sastojci su mu predivni, sadrži ih samo 4! U planu je recenzija ali nikakao da napravim dovoljno dobre fotke.

Lily Lolo mineralni korektor je isto odličan prirodan korektor koji solidno prekriva, daje prirodan izgled licu, ne mrda ceo dan i ne pravi probleme. Jedina mana mu je što je dosta uočljiv na suvoj koži ali u tim slučajevima koristim Aurin Correct Me tečni korektor.

Aura Black & Perfect eyeliner pen sam otkrila pred svadbu svoje drugarice kada sam ko muva bez glave tragala za novim ajlajnerom pošto mi je onaj od Essence bio užas. Vrlo se lako i brzo nanosi, glatke je teksture, ne razmazuje se, intenzivne crne je boje... ma savršenstvo! Sigurno ću pisati o njemu :)

Alverde Augenbrauengel - gel za obrve je kupljen za moju mamu ali sam ga isprobala iz radoznalosti. Iako su moje obrve dosta tamne, ova smeđa mi super odgovara! Ima srednju pigmentaciju i drži obrve na mestu ceo dan. Mislim da ga češće koristim od nje :D Isto je bila recenzija u planu ali se slomila drška tako da sačekaće novu kupovinu.

Maybelline Lash Sensational maskara je vrlo hvaljena maskara i sa razlogom. Ne slepljuje trepavice, ne kruni se, intenzivno je crna i jednostavno trepavice lepše izgledaju s njom. Probala sam nekoliko maskara ove godine i ova je ubedljivo bila najbolja. Pisala sam o njoj ovde.

Max Factor Elixir ruž za usne je takođe kupljen za svadbu. To je bilo ludilo ulaziti iz drogerije u drogeriju, isprobavati stotine vrsta ruževa i rizikovati zdravlje kako bi našla savršenu nijansu... Nisam je ni istraživala, nisam imala pojma o njoj samo sam znala da mi je nijansa pun pogodak. I nisam pogrešila :) Lagan je na usnama, ostavlja "stain" i zapravo traje dosta dugo na usnama! Skoro kao mat ruževi. Htela sam napisati recenziju, ufotkala sam ga i onda mi se fon pokvario i izgubila sam sve slike na njemu :( a možda ga ipak recenziram, ako vam nije ružno da gledate slike korištenog ruža...  (pišite mi u komentarima vaše mišljenje)

NYX Green Tea blotting paper - papirići za matiranje su takođe kupljeni pred svadbu jer mi je torbica bila ograničenog kapaciteta i trebalo mi je nešto što mogu samo da izvadim i natapkam, a ne da nosim još i četku sa sobom... Odlično otklanja sebum sa lica a šminka ostaje netaknuta! Nisam mislila da je tako nešto moguće. Odlična stvarčica.



Uh, jeste li preživeli? :) Koji su vaši proizvodi godine? Koji su vam ciljevi za 2017?

Moj cilj je da definitivno smanjim broj preparata koje koristim i da svedem negu na samo neophodno - dva gela za čišćenje, skidač šminke, tonik, serum i noćna krema. Takođe želim što više prirodne kozmetike da koristim, i ono što će možda biti najteže, preparate koji nisu testirani na životinjama.

Ako vas zanimaju koji proizvodi mi NISU bili omiljeni u 2016, pogledajte ovu listu :)

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

5 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
31. децембар 2016. 10:25 delete

Uh... Odlican post! Vec sam izdvojila par proizvoda koje cu morati da isprobam. Ne secam se da li sam tebi ili nekom drugom pisala, lily lolo mozes da narucis kod nas sa purebeauty.rs stranice :)

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
31. децембар 2016. 11:44 delete

Hvala, Vesna :)
Jeste, preko te stranice sam i naručila full size, pošto je dosta jeftinije nego preko zvaničnog sajta ili Naturisimo.com. Jedino me brine što su sniženi već godinu dana, ne znam da li joj ne ide prodaja pa zato, ali ako je to slučaj, pa umreću ako više ne budu dostupni kod nas :(

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
31. децембар 2016. 11:48 delete

E to je ono što mene malo dvoumi. Ako u EU ne smeju testirati na životinjama a mi još nismo u EU, onda koje oni nama proizvode prodaju? Testirane ili ne? A svejedno dosta dobrih kozmetičkih marki testiraju, imam spisak na telefonu, dok za druge uopšte ne mogu naći info... Biće izazovna godina u svakom slučaju :)

Reply
avatar
Ana T
AUTHOR
31. децембар 2016. 13:49 delete

Dosta toga je i među mojim favoritima! Drago mi je da čujem da ti je Lily Lolo toliko dobar, jer ga merkam već neko vreme! Čekam punu recenziju!

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
3. јануар 2017. 19:47 delete

Biće, biće, više od 6 meseci planiram recenziju! Sad sam na godišnjem dve nedelje pa valjda ću ubosti jedan lep dan za fotkanje :)

Reply
avatar