ALVERDE CC krema • Recenzija

април 07, 2021 3 Comments

Alverde CC krema Perfekter Teint utisci i recenzija sa pre i posle slikama

Huh... tek je april a već sam naišla na fail godine. Ova CC krema je odličan primer da su impulsivne kupovine LOŠE i da UVEK treba istražiti proizvod pre kupovine, pa ako već čitate ovu recenziju znači da ste pametniji od mene 😁


Alverde CC krema • osnovne karakteristike

Alverde CC krema za lice sa zaštitnim faktorom 6 (SPF6). Kombinacija mineralnih, toniranih i pigmenata koji reflektuju svetlost. Pospešuje sjaj kože, hidrira i štiti kožu, umanjuje bore.

7 funkcija za bolju kožu:
1. hidratacija 24h
2. zateže kožu
3. ujednačava ten
4. pokriva neravnine i bore
5. pokriva crvenilo
6. daje savršeno toniran ten
7. UVA/UVB zaštita od prevremenog starenja i pigmentacije.

Zvuči savršeno, zar ne? 😄 Naravno izuzez SPF-a, realno ne vredi ništa.
Alverde CC tonirana krema za lice sa prirodnim sastojcima, sertifikovana prirodna kozmetika, recenzija Alverde CC kreme
Na pakovanju su takođe navedene zanimljivosti o samoj ambalaži pa su tako kartonska kutija i plastična tuba napravljeni od recikliranog materijala i mogu se ponovo reciklirati, što je super, a za štampu koriste i do 80% obnovljive sirove materijale.

Alverde CC krema ne sadrži mineralna ulja, veštačke boje i mirise, GMO, i sintetičke konzervanse.

Količina: 50 ml
Nijanse: samo jedna, opisala bih je kao medium
Rok trajanja nakon otvaranja: nije naveden ali recimo da je 12 meseci
Vegansko 🌱
Cena: oko 400 RSD
Gde kupiti: dm drogerije širom Srbije

Analiza sastojaka

Alverde CC krema spisak i analiza sastojaka

Alverde CC krema na prvu loptu ima okej sastojke - tu su glicerin, sojino ulje, šea buter, mineralni pigmenti i UV filteri (titanium dioksid, oksidi gvožđa), bademovo ulje,  ulje kajsije, jojobino ulje, vitamin E, mika, suncokretovo ulje... ali sadrži i nekoliko ne tako sjajnih sastojaka - alkohol, Myristyl Myristate, parfeme i eterična ulja.

Alverde voli da se hvali kako ne koristi veštačke mirise/parfeme ali ni mirisi dobijeni iz eteričnih ulja nisu ni malo bolji i treba ih izbegavati.

Myristyl Myristate je sastojak koji svi sa problematičnom kožom, pa čak i oni koji nemaju problema sa bubuljicama i zapušenim porama, trebaju da izbegavaju jer je izrazito komedogen (zapušava pore). Nažalost, nisam ga zapazila pri kupovini inače sigurno ne bih kupila ovu CC kremu 😔

Možete saznati više o svim sastojcima na cosdna.com

Moji utisci

Sudeći po opisu i karakteristikama Alverde CC kreme, ovo bi trebala da bude jedna super CC krema, ali koliko stvarno može da bude super za 400 i kusur dinara? Da napomenem, kupila sam je na sniženju za 270 rsd, tako da u tom momentu stvarno nisam znala šta da očekujem 😀 al reko, nije puno para, ne mogu puno da izgubim. Al ajmo prvo redom. Kao i uvek, počinjem sa pakovanjem.

Alverde CC krema dolazi u plastičnoj tubi od 50 ml, klasična ambalaža za sve njihove kreme. Može se lepo dozirati i ne zauzima puno prostora u neseseru.
Alverde CC krema opis i utisci

Sama CC krema ima konzistenciju srednje-guste kreme, ima IZRAZITO cvetno-puderast miris koji se dugo nakon nanošenja oseti na licu (nisam ljubitelj), i iz prve deluje kao da ima ludu pokrivnu moć ali što se više razmazuje, to više nestaje sa kože.

Alverde CC krema na ruci, pre i posle slike

Alverde CC krema dolazi u samo jednoj nijansi, opisala bih je kao medium sa toplim podtonom. Ja sam više light sa neutralnim podtonom tako da meni nijansa nije idealna ali s obzirom da ima jako slabu pokrivnu moć, za nijansu mi utopli ten i ne izgleda uopšte strašno. Zanimljivo je što obično CC kreme imaju jaču pokrivnu moć, skoro poput pudera a ovo bih jedva svrstala u BB kategoriju 😁 Katastrofa...

Alverde tonirana krema, Alverde CC krema pre i posle slike, recenzija i utisci
Da, ovo je STVARNO pre i posle. Uživo se jasnije vidi razlika u nijansi, ali što se prekrivanja crvenila i sitnih nesavršenosti tiče, vrlo slabo prekriva - nos mi je i dalje crvenkast i bubuljica ispod usne mi se i dalje jasno vidi. Takođe, ne pruža ravnomerno prekrivanje (probala sam prstima i četkicom da nanesem), primećivala sam svetlije i tamnije delove, kao da mi je lice prljavo. Onda sam dobila sjajnu ideju da pokušam naneti još jedan sloj u nadi da ću popraviti stvari, a zapravo bolje da nisam...

Alverde CC krema, drugi sloj. Recenzija Alverde tonirane kreme.

Ovo je nakon drugog sloja. Prošlo je 5 minuta nakon nanošenja prvog, tako da mislim da sam dala dovoljno vremena da se prvi sloj slegne. Alverde CC krema se krenula kruniti i skidati u toj meri da se na nekim delovima mogla videti moja "gola" koža. Nisam imala do sada ovakvo iskustvo 😞 Bukvalno - briši sve i kreni ispočetka! Nažalost, ne mogu vam preporučiti ovu CC kremu...

Ocena: 1/5  ★☆☆☆☆

Kakvo je vaše iskustvo sa Alverde kozmetikom ili čak sa ovom CC kremom?
Htela bih nešto laganije za leto, BB ili CC, svejedno, ali ne znam šta bi valjalo probati... Pišite mi vaše preporuke!

Do sledeće recenzije,
Aleksandra

3 comments

Write comments
Simona
AUTHOR
14. април 2021. 10:18 delete

Dobila sam mnogo preporuka za alverde kozmetiku generalno, jer bi trebalo da ima jako dobar sasatav, veganski, prirodan, minimum hemije...ali nazalost sve sto sam isprobala mi je jako smetalo. Konkretno, ulje za skidanje sminke sa ociju me jako pece.

Reply
avatar
jos1blog
AUTHOR
14. април 2021. 13:26 delete

Ćao, Simona. Hvala ti na komentaru. Alverde jeste prirodna kozmetika ali samo tvoje iskustvo govori kako prirodno nije uvek bolje. Moj glavni problem sa Alverde kozmetikom je preterana upotreba eteričnih ulja koja mogu učiniti kožu preosetljivom na njih, pa i na druge sastojke. Iskreno, više sreće ćeš imati sa konvencionalnom kozmetikom, poput Balee. Upravo njihovo ulje za skidanje šminke bih ti preporučila jer je bez parfema, odlično skida šminku i ne peče oči :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
21. март 2023. 00:13 delete

U pravu si za ovu kremu ali povoljna je po ceni, ni one dosta skuplje kao eucerin,vichy itd ništa bolje ne rade. To teši!

Reply
avatar